Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 01:40

«Αυτοκράτορες» των Κυκλάδων οι Έφηβοι του ΑΟ Μυκόνου

Τι και αν ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων δίχως στέγη; Τι κι αν οι προπονήσεις του γίνονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες στα ανοιχτά γήπεδα της Μυκόνου; Οι Έφηβοι του ΑΟ Μυκόνου πραγματοποιώντας μία καταπληκτική εμφάνιση νίκησαν στον τελικό την ΑΕ Σαντορίνης 76-57 και στέφθηκαν πανάξια πρωταθλητές Κυκλάδων για τη σεζόν 2016-2017.

Οι παίκτες του Γιώργου Σκόρδου έδειξαν από τον ημιτελικό απέναντι στον Πανναξιακό (52-47) ότι έχουν ταξιδέψει στο γειτονικό νησί της Τήνου με μοναδικό στόχο να πάρουν μαζί τους στο δρόμο της επιστροφής την κούπα.

Η ταλαντούχα ΑΕ Σαντορίνης, που στον ημιτελικό είχε περάσει το εμπόδιο του Περιστεριώνα (51-46), κατάφερε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, να πάρει την 1η περίοδο και στη συνέχεια να μείνει στο παιχνίδι μόνο για 15 περίπου αγωνιστικά λεπτά. Κάπου εκεί ο ΑΟ Μυκόνου πάτησε γκάζι, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, έχοντας τον Κονταρίνη να κάνει σχεδόν ότι θέλει στο γήπεδο με τους 51! Πόντους που πέτυχε συνολικά να κόβουν την ανάσα.

Για τους Σαντορινιούς, ο Μπουραντάς «πάλεψε» όσο μπορούσε, όμως οι 25 πόντοι που πέτυχε δεν βοήθησαν την ομάδα του, που στον χθεσινό τελικό σκόραρε με το σταγονόμετρο.

Οι πρωταθλητές είχαν διαστήματα που έπαιξαν σεμιναριακό μπάσκετ, με το 42-29 του ημιχρόνου να γέρνει την πλάστιγγα προς τη πλευρά τους από νωρίς, Η ομάδα του Κώστα Αξιωτη προσπάθησε να αντιδράσει στην 3η και 4η περίοδο, όμως δεν κατάφερε να βρει ποτέ τον απαιτούμενο ρυθμό και τις απαντήσεις απέναντι στον πλουραλισμό σκοραρίσματος των Μυκονιατών που πήραν τελικά εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα του τελικού με 76-57.

Βραβεύσεις

Μετά τη τιμή που έλαβε ο επιχειρηματίας Ιωάννης Δελώτης τη πρώτη μέρα από την ΕΣΚ Κυκλάδων, χθες σειρά είχαν τρεις άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο. Οι: Γιώργος Σκόρδος, Γιώργος Ρουσσουνέλος και Αντώνης Βιδάλης τιμήθηκαν μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

Κόσμος

Για ακόμα μία φορά οι Τήνιοι δίδαξαν φιλοξενία και αγάπη γα το άθλημα καθώς είτε έπαιζε η ομάδα τους ο Περιστεριώνας, είτε οι φιλοξενούμενες γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του κλειστού. Πραγματικά ο κόσμος του νησιού έδειξε ότι θέλει και υποστηρίζει μεγάλες διοργανώσεις . Είναι πολύ σημαντικό οι εξέδρες των γηπέδων να γεμίζου, είναι αναβάθμιση για το άθλημα και  οι άνθρωποι του νησιού γνωρίζουν καλά να το κάνουν αυτό! Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι άνθρωποι του Δήμου που φρόντισαν τις λεπτομέρειες, εξασφάλισαν ένα μικρό κονδύλι και φρόντισαν να μεταδώσουν όλους τους αγώνες σε Live Stream μετάδοση.

Όμως δεν ήταν μόνο οι Τήνιοι που έδωσαν το βροντερό παρών... 100 και πλέον Μυκονιάτες βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού της Τήνου για να στηρίξουν τις προσπάθειες των δικών τους παιδιών. ΝΑΙ! είναι ίσως η πιο μαζική έξοδος από τη Μύκονο για την παρακολούθηση κάποιου αγώνα... Μάλλον το Μπάσκετ ξυπνά τις αισθήσεις!

Άστεγοι

Το έχουμε γράψει  αρκετές φορές, αλλά πλέον οι δικές μας φωνές ωχριούν μπροστά στις επιτυχίες του Μυκονιάτικου Μπάσκετ.  Πλέον τα πράγματα οδηγούν σε έναν δρόμο… ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.  Ας ελπίσουμε οι συγχαρητήριες  επιστολές θα συνοδευτούν επιτέλους με μία οριστική δέσμευση για τη λύση του προβλήματος! Είναι κάπως χοντροκομμένο κύριοι των αρχών να έχετε ομάδες του νησιού να πρωταγωνιστούν και μέχρι σήμερα να μην υπάρχει καμία ορατή λύση!

Μικρός τελικός

Δυστυχώς όσο αφορούσε την ενημέρωση σχετικά με τα στατιστικά των αγώνων, εκεί υπήρξε κάποιο πρόβλημα και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πριν τον μεγάλο τελικό, είχαμε την τέλεση του Μικρού Τελικού, όπου ο Περιστεριώνας επικράτησε 76-72 του Πανναξιακού και κατέκτησε την 3η θέση.

Δεκάλεπτα: 13-16, 29-13, 22-19, 12-9

ΑΟ Μυκόνου (Σκόρδος): Μπούμα 2, Σκουλάξινος 1, Σώχος, Ξενάριος, Καμπλιωνης, Μονογιός 7, Ρουμελκης 6, Βουτσίνος, Κολιούλης 9, Κονταρίνης 51 (3), Κοντομήτρος, Βίγκου

ΑΕ Σαντορίνης (Αξιώτης): Δαμίγος Αν., Βλαβιανός, Ρούσσος 4, Φερετάι 3, Ιλάσκου, Σταθάκης, Φέγγης 13, Δαρζέντας, Δαμίγος Αλ.12, Μπουραντάς 25 (2), Φουστέρης, Ραβλιτάι

Οι τελικοί της Τήνου με τον φακό του S.C.

Και κλείνουμε με το πάντα εύστοχο σχόλιο του Μπασκετάνρωπου της Μυκόνου, Γιάννη Κέφη... 

Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν να γραψω:"Χωρίς λόγια"

Μετά λέω να ξαναγράψω κάτι για το Κλειστό.

Βασικά όμως τα ειπε όλα ο Yiannis Koukas με τον τοσο ευρηματικο τιτλο της φωτο.

Εγω το μονο που θελω να πω ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους τους Έφηβους και κυρίως στον προπονητη μας, Γιώργο Σκόρδο, γιατι πολύ λίγοι ξέρουν τι θυσίες εχει κανει αυτος ο ανθρωπος μαζι με τους αθλητές του,για να έχουμε σήμερα ολοι μας περάσει την πιο ωραια 25η Μαρτιου ever.

Στους Εφηβους μας
"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 8 ΜΠΟΦΩΡ",που θυσιασαν τοσα και τοσα,
απλά να ξερουν οτι ειμαστε ολοι περηφανοι σαν να ναι δικα μας παιδια.
Αντε μαγκες και στην Αθήνα τωρα.

ΥΓ.Μονο απολαυση οι 100+ Μυκονιατες που βρεθηκαν σημερα στην Τηνο.Αυτά.

17545225_10211239449397926_3327292300039879284_o.jpg

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares