×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 528

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 13:10

Πλοηγός Αντιπάρου: Πρόταση για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων

Κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς τον Δήμο Αντιπάρου, Α΄ για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στις Γαλανταριές και Β΄ για κλειστό γυμναστήριο. Δείτε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ Α' 

ΘΕΜΑ: «Πρόταση για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή ‘’Γαλανταριές’’»

Ο Πλοηγός Αντιπάρου είναι ένα αθλητικό σωματείο, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Cheerleading και μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Απαριθμεί, πλέον, τριψήφιο αριθμό παιδιών στα τμήματά του, αποδίδοντας αυτήν την ανταπόκριση στην ανάγκη του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας για άθληση.

Αφουγκραζόμενοι, όμως, την επιθυμία πολλών παιδιών αλλά και ενηλίκων να ασχοληθούν με αθλήματα πέραν του φάσματος των αθλημάτων τα οποία δραστηριοποιείται στην παρούσα φάση το σωματείο μας, ειδικότερα με ατομικά αθλήματα του κλασικού αθλητισμού, και βλέποντας στην περιοχή ‘’Γαλανταριες’’ να υπάρχουν εγκαταλειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, σας προτείνουμε το εξής: «Την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή ‘’Γαλανταριες’’, προκρίνοντας τη δημιουργία τάπητα ποδοσφαίρου μαζί με τερέν στίβου στον χώρο που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται εγκαταλειμμένο το γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελείται από χώμα και χαλίκι, κάτι το οποίο το κάνει μη χρηστικό και ακατάλληλο προς χρήση στην παρούσα φάση. Το τερέν στίβου να αποτελείται από 4 διαδρόμους με τάπητα ποδοσφαίρου στο μέσο (διαστάσεων 8Χ8 περίπου), ο οποίος με την αφαίρεση των τερμάτων θα μετατρέπεται σε ελεύθερο χώρο για μετατροπή στίβου αθλημάτων του κλασικού αθλητισμού».

Με τη δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια κοιτίδα αθλητισμού και ζωής στην Αντίπαρο, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της να ασχοληθούν με αθλήματα όπως είναι το άλμα εις μήκος, το άλμα εις ύψος, το ακόντιο, η σφύρα, η σφαίρα, όλα τα δρομικά αθλήματα, κ.λπ. Επίσης, δεσμευόμαστε σαν σωματείο, με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να γίνουμε μέλος της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, ξεκινώντας τη λειτουργία ανάλογων τμημάτων, βοηθώντας παράλληλα στην αγορά του απαραίτητου αθλητικού εξοπλισμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ Β'

Στην Αντίπαρο ο αθλητισμός τα τελευταία έτη ανθίζει. Αποτελεί μια κοινή διαπίστωση, βλέποντας τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, να προκαλούν πλέον συμφόρηση στις μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο νησί, τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται εντός των σχολικών συγκροτημάτων. Δύο γήπεδα, βέβαια, που στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του. Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχειό που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι και οι ιδιάζουσες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά των Κυκλάδων, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μέγιστο βαθμό όσους ανθρώπους θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τη νεολαία.

Κάνοντας μια προσπάθεια να αναφέρουμε κάποιους αριθμούς θα σας παραθέσουμε τα εξής: το σωματείο Πλοηγός Αντιπάρου απαριθμεί, πλέον, τριψήφιο αριθμό παιδιών στα τμήματά του (εκ των οποίων 80 στα τμήματα καλαθοσφαίρισης και cheerleading), στο τοπικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Πάρου-Αντιπάρου παρουσιάστηκαν 4 ομάδες με 15μελείς και άνω συνθέσεις, η παρουσία της τοπικής ομάδας βόλεϊ «Αίολος», καθώς επίσης σχολικά τμήματα γυμναστικής, μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζουν άνω του 30% του πληθυσμού του νησιού. Όλα τα ανωτέρω καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας και ύπαρξης ενός κλειστού γυμναστηρίου στο νησί μας και γι΄αυτόν τον λόγο σάς καταθέτουμε και την παρούσα πρόταση.

Θέλοντας να ενισχύσουμε την επιχειρηματολογία μας, για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου έργου, θα σας αναφέρουμε επίσης ότι ο Πλοηγός Αντιπάρου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων και λόγω έλλειψης γηπέδου στην Αντίπαρο που να τηρεί τις επίσημες προδιαγραφές, δηλώνει και αγωνίζεται στην Πάρο (γήπεδο Παροικίας πέρυσι, κλειστό Μάρπησας φέτος). Όπως γίνεται αντιληπτό, μια τέτοια κατάσταση αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε ανάλογη πρωτοβουλία και στερεί από τους κατοίκους του νησιού τη δυνατότητα του οργανωμένου αθλητισμού σε ομαδικά αθλήματα.

Τέλος, ένα κλειστό γυμναστήριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συνεδριακός, συναυλιακός και ένας πολυχώρος για διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, ευχόμενοι η πρότασή μας να λάβει θετικής ανταπόκρισης.

Με εκτίμηση και στη διάθεσή σας,

Το Δ.Σ. του Πλοηγού Αντιπάρου

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares