Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 02:18

Ημέρα γιορτής στην Πάρο για τον Μαρπησσαϊκό

Τα …γιορτινά της θα φορέσει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η Μάρπησσα! Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, ο τοπικός Μαρπησσαϊκός υποδέχεται στις 8:00 μ.μ. τον γείτονα ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” σε έναν αγώνα γιορτή για την τοπική κοινωνία, αλλά και για ολόκληρο το νησί της Πάρου.

Αφορμή το γεγονός πως το ανδρικό τμήμα του συλλόγου του νησιού των Κυκλάδων θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο νεόδμητο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής του. Η “περιπλάνηση” σε Σύρο και Νάξο τα τελευταία χρόνια για την διεξαγωγή των εντός έδρας αναμετρήσεων, μιας και το δικό του ήταν ανοιχτό, έλαβε τέλος και πλέον άπαντες βλέπουν το «όνειρο ζωής» όπως το αποκαλούν να παίρνει σάρκα και οστά και οι κόποι χρόνων να ανταμείβονται.


Στα είκοσι ένα χρόνια ιστορίας του στο άθλημα του μπάσκετ, ο Μαρπησσαϊκός έχει διακρίσεις σχεδόν σε όλα τα τμήματα υποδομής του, ενώ κορυφαία στιγμή ήταν το 2004 όταν στον μοναδικό θεσμό του κυπέλλου Κυκλάδων κατέκτησε το τρόπαιο που κοσμεί στα γραφεία του συλλόγου.

Εμπνευστής της ιδέας για την δημιουργία τμήματος καλαθόσφαιρας ο τότε γενικός αρχηγός Νικήτας Τριβιζάς, ο οποίος στον αγώνα της Κυριακής θα βραβευτεί από την διοίκηση των Παριανών όπως και ο νυν προπονητής του ανδρικού, ο Βαγγέλης Μουρογιάννης ως τιμήν ένεκεν για την προσπάθειά του. Οι ιθύνοντες του συλλόγου προσπάθησαν να βραβεύσουν και τον πρώτο προπονητή του τμήματος, τον Μιχάλη Λουκιανό, αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Αθήνα δεν του επιτρέπουν να παραστεί στην Πάρο.

«Καλούμε όλο τον υγιή κόσμο της Πάρου να έρθει στο γήπεδο, να χειροκροτήσει τους εμπνευστές της ιδέας αυτής, αλλά και τα παιδιά της ομάδας που συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανή την ιστορία του Μαρπησσαϊκού στο μπάσκετ», δήλωσε αποκλειστικά στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα Ιωάννη Νοταρά, ο πρόεδρος του σωματείου Πρόδρομος Μαμάσης.

23721830_2051129121798348_424691641_n.jpg

Ιδιαίτερα συγκινημένος για την γιορτή αυτή εμφανίστηκε στο “SportCyclades” και ο Βαγγέλης Μουρογιάννης. Βλέπει πως οι προσπάθειες χρόνων απέδωσαν καρπούς, ενώ το πρωί του Σαββάτου αντικρίζοντας τον κατακλυσμό από βροχή στην Πάρο, την ώρα της προπόνησης, στο μυαλό του ερχόταν ο …εφιάλτης τι θα γινόταν αν οι παίκτες του ήταν στο ανοιχτό γήπεδο!!! Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Ο τεχνικός του Μαρπησσαϊκού, μίλησε για τον στόχο της ομάδας του τη φετινή σεζόν, αλλά και για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, όπου θα βρει απέναντί του έναν φίλο του από τα παλιά, τον προπονητή των Ναξιωτών, τον Θοδωρή Μάμμο, με τον οποίο ήταν αντίπαλοι και στα γήπεδα της Θεσσαλίας ως παίκτες του Δαναού Τρικάλων ο πρώτος και της Ολύμπια Λάρισας ο δεύτερος.

«Στόχος μας είναι το ανδρικό τμήμα να στελεχωθεί από αθλητές των τμημάτων υποδομής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουρογιάννης και πρόσθεσε: «Έχουμε την …ατυχία να συμμετέχουμε σε έναν δύσκολο όμιλο που προσωπική μου εκτίμηση είναι πως από αυτόν θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της ΕΣΚ Κυκλάδων. Πανναξιακός και ΑΕ Σαντορίνης έχουν την εμπειρία από την Γ’ εθνική, τα Φανάρια έχουν πολύ καλό σύνολο, ο ΑΟ Πάρου έχει φτιάξει καλή ομάδα, ενώ εμείς συμμετέχουμε για την εμπειρία ώστε να αναδείξουμε καινούργια παιδιά».

Το ρόστερ του Μαρπησσαϊκού τη φετινή σεζόν: Καπάρος Δημήτρης, Πιπερόγλου Κώστας, Χανιώτης Νίκος, Χριστόφορος Γιάννης, Χριστόφορος Δημήτρης, Χριστόφορος Δομένικος, Ρούσσος Παντελής, Ρούσσος Μανώλης, Παντελαίος Αλέξανδρος, Ξανθόπουλος Αθανάσιος, Σκιαδάς Γιώργος, Γαβαλάς Παντελής, Κληρονόμος Μάνος, Αντωνόπουλος Γιώργος, Πυργής Επαμεινώνδας, Μπουραντάς Νίκος, Μαρινάκης Δημήτρης, Προμπονάς Στέλιος, Γεωργίτσος Γιώργος.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares