Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 23:00

Κρεμάει την φανέλα του στα 27 του ο Κώστας Ακτύπης…

Τι κι αν διανύει το 27ο έτος της ηλικίας του; Ο Κώστας Ακτύπης, ένας ποιοτικός Ζακυνθινός καλαθοσφαιριστής με πλούσιο βιογραφικό στα κλειστά γήπεδα του μπάσκετ πήρε την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση παρά το νεαρό της ηλικίας του μετά το πέρας της αγωνιστικής δράσης της φετινής σεζόν όπου με την φανέλα της Κεφαλονιάς αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚ Αχαΐας Ηλείας.

profil.png

Με ανάρτησή του πριν από λίγες ημέρες στο προσωπικό του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. «11 χρόνια επαγγελματικού αθλητισμού. Έχοντας ζήσει πολλές στιγμές χαράς, αγωνίας, θλίψης και αλλά πολλά συναισθήματα που μόνο το μπάσκετ μου έχει προσφέρει αν και μικρός σε ηλικία, πιστεύω ότι έκανα τον κύκλο μου και για προσωπικούς λόγους αποχωρώ από το άθλημα μετά το τέλος της σεζόν. Μέσα από τον αθλητισμό και κυρίως το μπάσκετ έφτιαξα χαρακτήρα και ουσιαστικά έχτισα την προσωπικότητα μου. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν κοντά μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι και εύχομαι σε όλα τα νέα παιδιά που ξεκινούν την καριέρα τους να κυνηγήσουν το όνειρο τους και να μην ξεχνούν ότι αυτό το άθλημα χτίζει προσωπικότητες και μας κάνει πραγματικούς μαχητές για την μετέπειτα πορεία μας στην ζούγκλα που πρέπει να επιβιώσουμε… Την πραγματική ζωή».

Η απόφαση του Ακτύπη να σταματήσει το μπάσκετ άφησε άφωνους νυν και πρώην συμπαίκτες του. Μάλιστα πρώην συμπαίκτης του και πολύ καλός του φίλος από τον Πανναξιακό μεταξύ σοβαρού κι αστείου τον προέτρεψε να μην εγκαταλείψει την ενεργό δράση στην Κεφαλονιά, αλλά στη Νάξο που αγαπά εξίσου με το νησί του Ιονίου.

aktipis_1.jpg

Ο ίδιος έδειξε να είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος στην απόφαση του και δύσκολα θα αλλάξει την γνώμη του αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στα γήπεδα του μπάσκετ, αφού είχε ξεχωρίσει και για τον χαρακτήρα του εκτός από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του εντός παρκέ. Όπως τόνισε άλλωστε και στο “SportCyclades”: «Τον κάναμε τον κύκλο μας. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε και την προσωπική μας ζωή».

Ο Κώστας Ακτύπης αποτέλεσε και μέλος της ιστορικής ομάδας της ΑΓΕΖ  που τον Μάιο του 2012 κέρδισε στον τελικό της Α1 ΕΣΚΑΗ τον Προμηθέα της Πάτρας με 3-0 νίκες και εξασφάλισε την άνοδο της στη Γ’ Εθνική. Επίσης, ο Ζακυνθινός φόργουορντ στην καριέρα του έχει περάσει από την ΕΑΠ, την Ξάνθη, τον Ηρακλή, την Ολυμπιάδα, την Δόξα Λευκάδας, τον Παπάγου και τον Πανναξιακό, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι μέλος της επιτυχημένης και πολύ δυνατής ομάδας της Κεφαλονιάς.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares