Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 19:09

Φινάλε... γκραν γκινιόλ και πρεμιέρα με νίκη για τον ΑΠΑΣ [vid-pics]

Με το …δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ εθνική κατηγορία ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”. Οι πρωταθλητές Κυκλάδων αν και παραλίγο να χύσουν την καρδάρα με το γάλα, εν τέλει νίκησαν στην πρεμιέρα την πρωταθλήτρια ΤΕ Σάμου, την ΑΕ Καρλοβάσου με σκορ 64-63 στο ματς που διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο “Ανδρέας Παπανδρέου” του δήμου Περιστερίου.

Ματς για γερά νεύρα και ακατάλληλο για καρδιακούς, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και προς το φινάλε, ήταν η αναμέτρηση στα δυτικά προάστια της Αττικής. Οι Ναξιώτες παρότι στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το ματς, στην επανάληψη οι Σαμιώτες κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά και με όπλο τους την ευστοχία τους από την περιφέρεια (σ.σ. πέτυχαν συνολικά 10 τρίποντα) έφτασαν κοντά στη νίκη 1:20 πριν το φινάλε.

Η ψυχραιμία, όμως, των παικτών του Μάριου Ονάσογλου και η μία καλή άμυνα που ζητούσε από τον πάγκο βγήκε και εν τέλει χάρη σε ένα ντράιβ του Νίκου Χάρου τρία δευτερόλεπτα και εννέα δέκατα πριν ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας οι Απεραθείτες πήραν πανάξια την πρώτη τους νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Πέραν του προαναφερθέντα Νίκου Χάρου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους κι ένα τρίποντο κορυφαίοι των νικητών ήταν ο συνονόματός του, ο Νίκος Μελάς με 18 πόντους κι τρία τρίποντα, ο Μιχάλης Κάβουρας με 11 πόντους και οι νεαροί Δημήτρης Μαργαρίτης, Στέφανος Προμπονάς και Γιώργος Αθανασιάδης.

Καλύτερος ο ΑΠΑΣ στο πρώτο δεκάλεπτο, τόσο στον αμυντικό, όσο και στον επιθετικό τομέα προηγήθηκε με σκορ 13-8 με τρίποντο του Χάρου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, όμως, μείωσαν στο τέλος (16-14) με τρίποντο του Καραβασίλη σε νεκρό χρόνο.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Ναξιώτες να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ και με διαδοχικούς πόντους των Μελά, Μαργαρίτη, Βουτυρόπουλου προηγήθηκαν με +6 (26-20). Το ημίχρονο έκλεισε με καλάθι του Κάβουρα με το σφύριγμα της λήξης.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι παίκτες του ΑΠΑΣ θα είχαν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα, οι Σαμιώτες είχαν διαφορετική άποψη. Το 33-24 έγινε 35-36 με καλάθι του Καρναβουριά 6:20 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τους τυπικά γηπεδούχους να παίρνουν ένα προβάδισμα πέντε πόντων (48-43) με διαδοχικούς πόντους των Μαργαρίτη και Προμπονά.

Όλα τα λεφτά ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο… Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με καμία από τις δύο να μην μπορεί να πάρει κάποια διαφορά ασφαλείας. Ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Καρναβουριάς πέτυχε το πέμπτο του τρίποντο και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με σκορ 60-62. Στη συνέχεια ο Χάρος αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές για να σημειώσει το 60-63 ο Νίκος Δανούσης για την ομάδα της Σάμου. Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα, το έκανε πράξη ο Χάρος 1:20 πριν το τέλος και με δύο εύστοχες βολές κάνει το σκορ 62-63. Τριάντα δύο εναπομείναντα δευτερόλεπτα ο Χάρος αστοχεί σε σουτ τριών πόντων, ο Μελάς παίρνει το ριμπάουντ, επιχειρεί το σουτ κάτω από καλάθι, η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και οδηγείται στην γραμμή των βολών. Εκεί, ο έμπειρος φόργουορντ αστοχεί και στις δύο βολές. Στο κατέβασμα της μπάλας, ο Χάρος κλέβει την μπάλα και παρότι παρενοχλήθηκε από τον διαιτητή φεύγει στον αιφνιδιασμό και σημειώνει το τελικό 64-63 μέσα σε αποθέωση.

Επόμενος αντίπαλος για τον ΑΠΑΣ, η Καλλιθέα Ρόδου την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 5μ.μ. στο κλειστό γήπεδο “Ανδρέας Παπανδρέου” στο Περιστέρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλογερόπουλος, Μαρτινάκος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-14, 31-24 (ημίχρονο), 48-43, 64-63.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Μ.Ονάσογλου): Μαργαρίτης 8, Προμπονάς 4, Κώτσος, Χουζούρης, Βενιέρης, Αθανασιάδης 6, Κιόσκου, Χάρος Ν. 15 (1), Κάβουρας 11, Βουτυρόπουλος 2, Ναυπλιώτης, Μελάς 18 (3).

ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ (Κ.Καλογερόπουλος): Καραβασίλης 3 (1), Παπαδάκης 3 (1), Καρναβουριάς 21 (5), Δανούσης Μ. 2, Κιάσσος, Πανούσος, Τσιτσίρης, Ανδρικού 9 (3), Δανούσης Ν. 8, Γεροντίτης 17.


Νίκος Χάρος: Αρκετά πιο δύσκολη η συνέχεια…


Φωτογραφίες από τον αγώνα

 

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε από το Telesport.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares