Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 17:52

Καλό ταξίδι Ζιλ!

Μόλις λίγες ημέρες πριν το τελευταίο αγώνα του πρώτου μισού της σεζόν, και η επικαιρότητα μας εξέπληξε πολύ δυσάρεστα.

Το κεντρικό θέμα των τελευταίων ημερών αποτελεί, ο θάνατος του νεαρού Γάλλου οδηγού, Ζιλ Μπιανκί. Τον περασμένο Οκτώβριο στον αγώνα της Ιαπωνίας ο Μπιανκί συγκρούστηκε με το γερανό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και να βρίσκεται έκτοτε σε κώμα.

   Πριν πέντε ημέρες, λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου ο Μπιανκί υπέκυψε στα τραύματά του, και κατέληξε, με το επίσημο ιατρικό δελτίο να κάνει λόγο για διάχυτη αξονική βλάβη, με τον εικοσιπεντάχρονο οδηγό να χάνει τη μάχη για να κρατηθεί ζωντανός. Ο Ζιλ Μπιανκί επί εννιά μήνες βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση με τις αναφορές για βελτίωση της υγείας του να είναι ελάχιστες. Δυστυχώς, η εξαιρετική φυσική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, δεν τον βοήθησε και έκρινε το αποτέλεσμα εναντίον του. Στην κηδεία του ήταν παρόντες όλοι οι εν ενεργεία αλλά και κάποιοι βετεράνοι οδηγοί, με τους Φελίππε Μάσα και Λιούις Χάμιλτον να κλαίνε με λυγμούς.

   Με την ανακοίνωση του θανάτου του άρχισε μία συζήτηση για την ασφάλεια των μονοθεσίων με πολλούς από τους οδηγούς να απαιτούν από τη FIAαλλαγές εδώ και τώρα. Στο τραπέζι είχε πέσει από πέρυσι να σχεδιαστούν τα μονοθέσια με κλειστό διάφανο κέλυφος για τη μέγιστη δυνατή προστασία του κεφαλιού. Ωστόσο, ακόμα τηρείται σιγή ιχθύος για το κατά πόσο βρίσκονται τέτοια σχέδια υπό σοβαρή επεξεργασία. Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε, πως θάνατος στη Formula 1 είχε να συμβεί από το δυστύχημα του Άιρτον Σένα το 1994, με σοβαρά αλλά όχι θανατηφόρα ατυχήματα να υπάρχουν.

   Έτσι δημιουργείται ένα βαρύ κλίμα στον κόσμο του αθλήματος με την αγωνιστική προετοιμασία των ομάδων ενόψει ουγγρικού γκραν πρι να περνά σε δεύτερη μοίρα. Κατά την άποψή μου, θέμα και κρίση ασφάλειας στη Formula 1 δεν μπορεί να τεθεί με τα μονοθέσια και τον εξοπλισμό των οδηγών να κρίνονται τουλάχιστον αξιόπιστα. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί ο τραυματισμός του Φελίππε Μάσα στο ουγγρικό γκραν πρι με το κράνος να του σώζει τη ζωή, δίνοντας του μάλιστα την ευκαιρία να επιστρέψει στις πίστες απολύτως υγιής.

Για σχόλια κι ερωτήσεις στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.        

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares