Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 02:03

Αθλητικά …μονοπάτια στα Κουφονήσια

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» σχεδιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά που κατοικούν στα νησιά της άγονης γραμμής με τον τίτλο «Αθλητικά Μονοπάτια, Χειμώνας 2016», (ΑΜΧ2016).

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα, οι ετοιμασίες για το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» είναι εντατικές και το Σαββατοκυριακό που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο των δέκα «10» εκπαιδευτών που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα στα 8 νησιά της «άγονης γραμμής.» Το σεμινάριο εκπαίδευσης ενημέρωσε τους εκπαιδευτές σχετικά με τις πιο πρόσφατες μεθόδους βελτίωσης των φυσικών δεξιοτήτων και τους επανέφερε τις γνώσεις τους στις πρώτες βοήθειες. Επιπλέον, οι εκπαιδευτές πληροφορήθηκαν για τη ψυχολογική προσέγγιση του προγραμματος, θέματα διατροφής και σωματομετρικών χαρακτηριστικών, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού κατά την χειμερινή περίοδο.

12360372 903770879739089 7204262674232831578 n

Πρόγραμμα

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια, Χειμώνας 2016» θα διεξαχθούν πιλοτικά, απο τις 11 Ιανουαρίου εώς την 1 Απριλίου, στα εξής νησιά: Άγιος Ευστράτιος, Άνω Κουφονήσι, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Φούρνοι και Ψαρά.

Στόχος του ΑΜΧ2016 είναι η ανάπτυξη αθλητικού προγράμματος επικεντρωμένου στην ενίσχυση των κιναισθητικών δεξιοτήτων και ενδυνάμωση των παιδιών και ενηλίκων, προσφέροντας τους την ευκαιρία να γεμίσουν δημιουργικά με γνώση και ενέργεια τις ελεύθερες ώρες τους. Εξειδικευμένοι γυμναστές και γυμνάστριες θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα αφού πρώτα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια βασισμένα στις πιο πρόσφατες και καινοτόμες μεθόδους βελτίωσης των φυσικών δεξιοτήτων, σχεδιασμένα από Πανεπιστημιακούς καθηγητές, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε νησιού κατά την χειμερινή περίοδο.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως και Παρασκευή, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και γήπεδα των τοπικών σχολείων. Δυνατότητα συμμετοχής δίδεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών. Επιπλέον, κατά τις απογευματινές ώρες, θα προσφέρεται η δυνατότητα, τρείς φορές την εβδομάδα, για αθλητική ενασχόληση στους ενήλικες κατοίκους με σκοπό την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ευεξίας τους.

Καλοκαίρι
Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε αθλητικές δραστηριότητες και αθλήματα σε νησιά επίσης της άγονης γραμμής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες : Σκάκι, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση Καλαθοσφαίριση, , Ποδόσφαιρο, Πετοσφαίρισης σε άμμο και μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης. Η συνολική του διάρκεια ΄τηαν 3 εβδομάδες καιτα νησιά στα οποία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ήταν: Φολέγανδρος, Ίος, Πάτμος, Φούρνοι, Σέριφος, Μήλος, Αστυπάλαια, Ψαρά, Χάλκη, Αμοργός, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Λειψοί, Καστελόριζο, Κάσος, Σύμη.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares