Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 23:51

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η επιστολή παραίτησης Φουτάκογλου που ''καίει πολλούς''

Μία επιστολή που ο ίδιος ο κ. Φουτάκογλου ματαίως είχε ζητήσει από την ΕΠΣΚ να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., αφού κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε, έρχεται από στην δημοσιότητα αποκλειστικά από το S.C. και πλέον βάζει σε πολλές σκέψη όλους μας.

Σε ύφος πολιτισμένο, χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού ή καταλογισμού ευθυνών ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας με μία πεντασέλιδη επιστολή εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.
Τα λεγόμενα του θα φέρουν ισχυρές αναταράξεις, καθώς εκτός των πρακτικών που καταγγέλλει από τον ''Αρχιδιαιτητή'' κ. Σουλτάνη, αναφέρετε λεπτομερώς σε ορισμούς διαιτητών σε αγώνες και σε όλο το παρασκήνιο που υπήρχε.
Μάλιστα ο κ. Φουτάκογλου αναμιγνύει και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, μιλώντας για παρέμβαση του στους ορισμούς διαιτητών στους αγώνες.
Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην επιστολή, ο κ. Φουτάκογλου ήθελε αρκετό καιρό πριν να υποβάλει την παραίτηση του, αφού διαφωνούσε από την εμπλοκή της ΕΠΣΚ με μεγάλους συλλόγους, ενώ τόνισε την διαφωνία που είχε σχετικά με την εξασφαλίσει χρημάτων από το υπουργείο για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ερμούπολης, αφού γι αυτόν είχε προτεραιότητα η εξασφάλιση κάποιου ποσού που θα διευκόλυνε όλες τις ομάδες του Νομού.
Αναλυτικά η επιστολή

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,

εδώ και μια εβδομάδα, σας έχω κάνει γνωστή την πρόθεσή μου να παραιτηθώ απο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ( κάτι που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό) αλλά και την απόφασή μου να παραιτηθώ τελικά και απο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Κυκλάδων. Παρακάτω αναφέρω αναλυτικά τους λόγους των αποφάσεών μου αυτών

ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ

Α. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Β. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Α. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔ/ΕΠΣΚ

Απο την αρχή της λειτουργίας της ΕΔ/ΕΠΣΚ είχε παρατηρηθεί ασυμφωνία θέσεων και αρχών με τον κ. Αποστόλη Σουλτάνη. Έγιναν προσπάθειες για σύγκλιση αλλά κάθε φορά φαινόταν ότι η συνεργασία αυτή θα ήταν δύσκολη.

Περίπτωση Λ. Μενδρινού και ο ρόλος των κ.κ. Σουλτάνη και Φρέρη

Ενα απο τα πρώτα περιστατικά που συνέβησαν ήταν η περίπτωση εξαίρεσης απο τους πίνακες των πρώην διαιτητών των κ.κ. Λάμπρου Μενδρινού και Νίκου Δεσύπρη. Ο κ. Σουλτάνης είχε ισχυριστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ ότι έπρεπε να στηριχθεί σε αυτούς και στον κ. Δεληγιάννη. Σε μια απο τις πρώτες και λιγοστές συνεδριάσεις της ΕΔ/ΕΠΣΚ αποφασίσθηκε κατα πλειοψηφία (Φουτάκογλου, Αρμακόλας) η εξαίρεση απο τους πίνακες των δύο προαναφερθέντων πρώην διαιτητών. Ακολούθησαν δημοσιεύματα περι αξιοποίησης τους με άλλες ιδιότητες (μέντορα, παρατηρητή κ.λ.π.) για τα οποία διαφωνούσα αλλά ύστερα απο ραδιοφωνική παρέμβαση του προέδρου κ. Φρέρη για αξιοποίηση του κ. Λάμπρου Μενδρινού, υποχώρησα.

Στην πρώτη αγωνιστική του Κυπέλου προτείνει ο κ. Σουλτάνης να ορισθούν στο Παμμηλιακός - Άνω Μερά Μυκόνου οι τρείς διαιτητές απο την Μήλο κ.κ. Μαθιουδάκη Γ., Κουλακιώτη και Τερζάκη με τον ίδιο Παρατηρητή ενώ στο ΑΟΣ - Ανδριακός τους κ.κ. Αγγέλου Σ., Αρμακόλα Ι.,Ρούσσο Ι. και Παρατηρητή τον κ. Λάμπρο Μενδρινό

Για την δεύτερη αγωνιστική του κυπέλου προτείνονται και ορίζονται στο ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ –ΑΟ Σ την Κυριακή 04-10-15 οι κ.κ. Μενδρινός Λ., Κουλακιώτης Σ., Ρουκής Κ. και τελικά μετά απο έντονες διαφωνίες και αντεγκλήσεις ορίζονται οι κ.κ.. Αγγέλου Σ., Μουτάφης Α. και Κουλακιώτης Σ.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική που είναι και η 1η του πρωταθλήματος Α΄Κατηγορίας ανδρών 1ος όμιλος(11-10-15) προτείνει ο κ. Σουλτάνης να ορισθεί διαιτητής στον αγώνα ΑΟ Πάγος - ΑΟΣ ο κ. Λάμπρος Μενδρινός πλην όμως αυτό δεν γίνεται δεκτό απο την πλειοψηφία της ΕΔ/ΕΠΣΚ (Φουτάκογλου - Αρμακόλας)

Ο κ. Τ. Αρμακόλας σε email του στις 7-10-2015 αναφέρει "Ο Λ.ΜΕΝΡΙΝΟΣ έχει τριπλό κώλυμα ορισμού. Δεν μπορεί πλέον σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας να ορίζεται σαν εν ενεργεία διαιτητής αλλά μόνο σαν παρατηρητής διαιτησίας Α-Β τοπικού.."

Οι αντιδράσεις μου είναι έντονες και μετά την προσπάθειά μου και την επιλογή - πρόταση να παίξει τον αγώνα ο κ. Ζαράνης Ι., δέχθηκα απειλητικό τηλεφώνημα απο τον πρόεδρο του ΑΟ Σύρου Γ. Φώσκολο και ύστερα απο αυτό κατέθεσα καταγγελία στο ΑΤ Νάξου ενώ ενημέρωσα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για το γεγονός.

... τελικά ανακοινώνεται επίσημα στο επίσημο site της ΕΠΣΚ ο ορισμός που είχε προτείνει ο κ. Σουλτάνης,

στις 8-10-15 με email μου εκφράζω προς τα μέλη του ΔΣ την διαφωνία μου για την ενέργεια αυτή, χαρακτηρίζοντας την "πραξικοπηματική" και στην οποία δυστυχώς ήταν καθοριστική η εμπλοκή του κ. Φρέρη.

(ας σημειωθεί ότι στο παιχνίδι αυτό δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε βάρος του ΑΟΣ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-1 ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών απο μεριάς του ΑΟ Πάγου οι οποίοι μιλούσαν για σχέδιο διάλυσης της ομάδας τους απο τον κ. Φρέρη ...

Αναλογιζόμενος τώρα τα γεγονότα κρίνω λάθος μου το ότι δεν παραιτήθηκα απο τότε καταγγέλλοντας δημόσια όσα συνέβησαν.

Η υπόθεση έχει ψωμί ....

Απο τις αρχές Νοεμβρίου ζητώ οικονομική ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Διαιτησίας διότι έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι γίνονται δαπάνες χωρίς να έχω καμία ενημέρωση ενώ μου έχει μεταφερθεί ότι ο κ. Σουλτάνης επικαλείται την ενημέρωση που κάνει στον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ και την συγκατάθεσή του απο την οποία αισθάνεται και δηλώνει καλυμμένος.

Επίσης σε ερώτημα γιατί βάζει συνέχεια παρατηρητή τον κ. Λάμπρο Μενδρινό (πάντα εν αγνοία μου), δηλώνει ότι “του έχω υποχρέωση γιατί αυτός μου έδινε και έτρωγα ψωμί” !!!!!!.

Κατα τα λοιπά δεν γνωρίζω τίποτα απο τις δαπάνες που έκανε ο κ. Σουλτάνης με αποφάσεις που μάλλον έπαιρνε ο ίδιος, μόνος του και κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος που του έδινε η ιδιότητά του ως μέλους της επιτροπής. Να σημειωθεί ότι ο κ. Φρέρης του έχει παραχωρήσει νέα γραφεία αλλά και απόλυτη εμπιστοσύνη για όσα κάνει.

Σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων (το νυν ή το επόμενο) έχει υποχρέωση να ενημερωθεί και να φέρει στο φως την οικονομική διαχείριση της ΕΔ/ΕΠΣΚ

ΣΣ: καλό θα ήταν να εξετάσει και προηγούμενες περιόδους για να βγούν "χρήσιμα" συμπεράσματα

Το άβατο των διαιτητών απο τα άλλα νησιά στα γήπεδα της Σύρου

Τηνπερίπτωση αυτή την έχω βιώσει προσωπικά στην δεκαετία του '80 όταν ήμουν διαιτητής στο τοπικό πρωτάθλημα και αξιολογημένος επόπτης Δ' Εθνικής. Απο τότε μέχρι σήμερα “απαγορεύεται” σε διαιτητές απο άλλα νησιά εκτός Σύρου να παίξουν στην έδρα τους τις ομάδες του νησιού. Κατα την εφετινή χρονιά είχαμε συμφωνήσει να σπάσει αυτό το κατεστημένο και για λόγους δικαιοσύνης να παίζουν διαιτητές απο Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, στα γήπεδα της Σύρου και ιδιαίτερα σε παιχνίδια που στα προαναφερόμενα νησιά έχουν γίνει αγώνες των τοπικών ομάδων με ομάδες της Σύρου τους οποίους έχουν διαιτητεύσει Συριανοί διαιτητές.

Είχα αντιδράσει για πρώτη φορά όταν μετά τον αγώνα κυπέλου Παμμηλιακός – ΑΟΣ έπαιξε Συριανός διαιτητής με Α' βοηθό επίσης Συριανό και Β' βοηθό διαιτητή απο την Μήλο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι διαιτητές στο νησί οι οποίοι έχουν επιλεγεί να παίξουν δυνατά ντέρμπυ όπως Πανθηραϊκός – Πανναξιακός κ.ά. , αλλά το αντιπαρήλθα και στην συνέχεια στον αγώνα πρωταθλήματος ΑΟΣ – Παμμηλιακός (πριν ακόμη επέλθει η κρίση στην ομάδα της Μήλου) είδα με έκπληξη να ορίζονται πάλι τρείς Συριανοί. Το ίδιο συνέβη και σε στα παιχνίδια των ομάδων της Μυκόνου στη Σύρο και το ίδιο προβλέπεται να συμβεί και σε όλα τα άλλα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

Αντέδρασα πάλι όταν θα έπαιζε ο ΑΟ Μυκόνου στην Σύρο με τον ΑΟΣ για την Β' φάση του πρωταθλήματος όπου ορίστηκαν οι κ.κ. Δεληγιάννης, Μπελίτσης, Ρούσσος Ι., και απο την οποία διαιτησία η ομάδα της Μυκόνου έχει πολλά παράπονα (αποτέλεσμα 1-1) και έχει ζητήσει την εξαίρεση απο τα παιχνίδια της του εν λόγω διαιτητή.

(το ΑΟ Μυκόνου - Πανναξιακός ορίστηκε να το παιξει ο ταλαντούχος κατα τα άλλα κ. Καλορογιάννης που είναι μόνιμος κάτοικος Μυκόνου, το ΑΟ Μυκόνου - ΑΟΣ ποιός άραγε θα το παίξει)

Η περίπτωση του διαιτητή Πανναξιακός – ΑΟΣ για την Β' φάση

και η αμοιβαία αλλαγή βοηθού που δεν έγινε ...

Για τον αγώνα της Β' φάσης (Τρίτη 23-2-16) Πανναξιακός – ΑΟΣ έχει προταθεί απο τον κ. Σουλτάνη ως διαιτητής του αγώνα ο κ. Δεληγιάννης για τον οποίο έχει ζητήσει εξαίρεση το ΔΣ του Πανναξιακού που είχε πληροφορηθεί τηλεφωνικά απο τη Σύρο πριν την επίσημη ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Δεληγιάννης πριν ακόμη γνωστοποιήσει ο κ. Σουλτάνης την πρόταση του στα μέλη της ΕΔ. Η αντίδρασή μου υπήρξε άμεση γιατί είχα ζήσει την ατμόσφαιρα σε περυσινό αγώνα που είχε διαιτητεύσει ο κ. Δεληγιάννης στη Νάξο και φοβόμουν την επανάληψη επεισοδίων λόγω και της προκατάληψης που υπήρχε απο διοίκηση, παίκτες και φιλάθλους του Πανναξιακού. Ετσι ενώ μου είχε αναφερθεί ότι δεν υπήρχε άλλος διαιτητής (είχε αποκλεισθεί να παίξει ο κ.Νεοκοσμίδης ενώ σε άλλα παιχνίδια όπως με τον ΑΟ Πάρου είχε ορισθεί να διευθύνει), αναζήτησα διαιτητές και βρήκα τον κ. Αγγέλου να μου λέει ότι απο σύμπτωση εκείνη την ημέρα είχε ρεπό και θα μπορούσε. Παρακάλεσα λοιπόν τον πρόεδρο του ΔΣ να παρέμβει και να ορισθεί ο κ. Αγγέλου αντί του κ. Δεληγιάννη , όπως και έγινε. Την επομένη ημέρα τηλεφώνησα στον κ. Αγγέλου για να τον ενημερώσω σχετικά με τον παρατηρητή του αγώνα και εκείνος με επέπληξε γιατί όπως μου είπε, ύστερα απο τηλεφώνημα που είχε απο τον κ. Σουλτάνη έμαθε ότι είχε ορισθεί άλλος διαιτητής και “κακώς” δέχθηκε να διευθύνει τον εν λόγω αγώνα. Μου μίλησε μάλιστα για διατάραξη των σχέσεων με “φίλους” και “συναδέλφους” (ΣΣ: αξιωματικός του Λιμενικού που υπηρετεί στην καταδίωξη) για τις οποίες κατέστησε υπεύθυνο εμένα και απείλησε μάλιστα ότι θα παραιτηθεί κ.ά. Η στάση αυτή του κ. Σουλτάνη με εξόργισε γιατί θα έπρεπε αν ήθελε να συμπεριφέρεται ως αρχιδιαιτητής, όπως αυτοαποκαλείται, είχε χρέος να ενθαρρύνει τον κ. Αγγέλου εν όψη ενός δύσκολου παιχνιδιού αυτός έπραξε το αντίθετο δημιουργώντας μάλλον προϋποθέσεις που τον βόλευαν ....

Το τελευταίο αυτό σενάριο είχε συνέχεια όταν παρά τα φρικτά παράπονα που είχε ο Πανναξιακός απο την διαιτησία του κ. Αγγέλου, ο κ. Σουλτάνης θεώρησε καλό να τον ορίσει Α' βοηθό στο ντέρμπυ ΑΟ Μύκονος – Πανναξιακος με διαιτητή τον κ. Καλορογιάννη ενώ στο ίδιο νησί την ίδια ημέρα και ώρα είχε ορίσει να διαιτητεύσουν τον αγώνα Ανω Μερά Μυκόνου – ΑΣ Θύελλα Καμαρίου, τους κ.κ. Ζαράνη, Μουτάφη και Υφαντίδη. Ζήτησα κάτι ελάχιστο που ήταν η αμοιβαία αλλαγή των βοηθών κ.κ. Μουτάφη και Αγγέλου στα δύο παιχνίδια της Μυκόνου, κάτι που όπως είπαν τόσο ο κ. Αρμακόλας όσο και ο κ. Παρούσης (που είχε συμφωνηθεί να αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο επικοινωνίας μεταξύ εμένα και του κ. Σουλτάνη), ήταν εύλογο να μπορούσε να γίνει χωρίς να γεννάται θέμα. Ομως ο κ. Σουλτάνης απο “εγωισμό” όπως χαρακτηριστικά μου είπε, δεν δέχθηκε να γίνει (αναφέροντας μάλιστα ότι γνωρίζει ότι είναι δικό μου αίτημα) και τελικά παρά την εντολή και προειδοποίηση μου να γίνει ανάρτηση στο site της ΕΠΣΚ όπως την είχα προτείνει και είχε συμφωνήσει ο κ. Αρμακόλας, τελικά έγινε το αντίθετο "βλέποντας" για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο του ΔΣ πίσω την εξέλιξη που είχε το θέμα.

Μετά απο αυτό δεν άντεξα και υπέβαλα οριστικά πλέον την παραίτησή μου.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο κ. Φρέρης με υποκαθιστούσε και έδινε εντολή να αναρτηθεί ορισμός διαιτητών διαφορετικός απο αυτόν που είχε αποφασίσει η επιτροπή διαιτησίας.

Β. ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πριν αναφερθώ σε αυτούς τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφασή μου να παραιτηθώ απο μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του κ. Φρέρη έγινε γιατί πίστεψα σε κάποια αλλαγή που χρειαζόταν το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες. Αυτό το ποδόσφαιρο που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί απο διοικητικούς παράγοντες που ως επι το πλείστον κατοικοέδρευαν στη Σύρο και επηρεασμένοι απο τα ποδοσφαιρικά στέκια της Ερμούπολης τα οποία συνήθως βρισκόταν γύρω απο το κέντρο της πόλης και κυρίως στην πλατεία Μιαούλη, έπαιρναν αποφάσεις τις οποίες βάφτιζαν ως αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Βλέποντας ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Καφτηράνη βρίσκονται πολλοί απο αυτούς που θεωρώ, όπως εξηγώ παραπάνω, υπεύθυνους, επέλεξα να συνεργαστώ με τον κ. Φρέρη ύστερα απο πρόταση που μου έκανε πέρυσι τον Απρίλιο στη Νάξο. Έτσι ξεκίνησε και η κίνηση συγκρότησης του ψηφοδελτίου με παρόντα και τον κ. Γιώργο Παρούση.

Είναι αλήθεια ότι πίστεψα στην αλλαγή αλλά πολύ γρήγορα είδα να συμβαίνουν πολλά παράξενα (όπως να μοιράζονται προεκλογικά ψευτόμπαλες στα σωματεία για να επηρεαστούν υπέρ της παράταξής μας στην ψηφοφορία) αλλά και να μου περιγράφουν γνωστοί και φίλοι, πράξεις και συμπεριφορές (όπως απόπειρα στησίματος σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ τοπικών ομάδων) που αποδείκνυαν την λάθος επιλογή μου.

Εγώ παρ' όλα αυτά επέμεινα και αισιοδοξούσα ότι θα διαψευστούν οι "Κασσάνδρες".

Σήμερα πλέον απογοητευμένος και προδομένος απο μια σχέση εμπιστοσύνης που νόμιζα ότι υπήρχε, αναγκάζομαι να εγκαταλείψω αυτή την προσπάθεια η οποία είχε και τις θετικές της πλευρές, οι οποίες όμως δεν αρκούν για να ισχυριστεί κανείς ότι "γυρίσαμε σελίδα".

Οι προτεραιότητες και οι πρωτοβουλίες που δεν με έβρισκαν σύμφωνο

Ένας ακόμη λόγος που με είχε προβληματίσει απο καιρό τώρα ήταν η προτεραιότητα που δινόταν απο τον πρόεδρο στο γήπεδο της ΕΠΣΚ. Στην συνάντηση μάλιστα που έγινε με τον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν ένα απο τα θέματα που κυριάρχησε. Όπως είχα αναφέρει προ καιρού στον αξιόλογο άνθρωπο και φίλο Νίκο Παρίση, ο οποίος μεσολάβησε για τα υψηλά ραντεβού, ήταν ότι κακώς η διοίκηση της ΕΠΣΚ βάζει σε προτεραιότητα το γήπεδο αφού σε περίοδο οικονομικής στενότητας θα μπορούσαν να δοθούν άλλες προτεραιότητες όπως π.χ. να χρηματοδοτηθούμε με ένα ποσό 10 - 15 χιλιάδων ευρώ και να μηδενίσουμε τα έξοδα της διαιτησίας που βαρύνουν τα σωματεία. Το γήπεδο που ελάχιστα είναι των "Κυκλάδων" αλλά κυρίως εξυπηρετεί τα σωματεία της Σύρου, θα μπορούσε να επιστραφεί στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Βλέπεις όμως λύσεις που θα αφορούσαν όλα τα σωματεία είτε δεν γίνονται αποδεκτές είτε δεν περνούν καθόλου απο το μυαλό ενός Συριανού ποδοσφαιρικού παράγοντα. Η λύση για παράδειγμα της απαλλαγής του οικονομικού βάρους της διαιτησίας δεν αφορά τις Συριανές ομάδες.

Εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι όταν μιλάω για Συριανούς παράγοντες ποδοσφαίρου δεν θέλω να συμπεριλάβω συλλήβδην όλους του παράγοντες του νησιού και πολύ περισσότερο θα ήταν άδικο αν καταλάβαινε κανείς ότι "όλοι οι Συριανοί είναι το ίδιο". Εννοώ ξεκάθαρα όλους αυτούς που αντλούν την δύναμη τους απο εκείνα τα παράξενα στέκια που προανέφερα και θέλουν να διοικούν το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες για ίδιον όφελος και όφελος των ομάδων τους.

Ένας επι πλέον λόγος που με κάνει να υποβάλλω την παραίτησή μου απο το ΔΣ της Ένωσης, είναι και η καταφανέστατη το τελευταίο διάστημα εμπλοκή του προέδρου υπέρ μιας παρασκηνιακής προσπάθειας που γίνεται για να προωθηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια ότι απο την άλλη πλευρά πάμε καλύτερα. Αποτέλεσμα όλως αυτών είναι να βλέπουμε να μοιράζονται μπάλες απο ΑΕΚ, Ολυμπιακό, μπουφάν απο τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Σαββίδη, συνεργασίες σε επίπεδο ακαδημιών και σε θέματα τεχνογνωσίας ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ κ.λ.π. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης είναι και η παρουσία του προέδρου στην γνωστή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο - "εισαγγελέα" κ. Θωμαΐδη.

Πριν λίγο καιρό όταν βρέθηκαν στη Νάξο τα μέλη του ΔΣ είχα πει στους φίλους - μέλη της παράταξής μας ότι εγώ δεν θέλω να έχω καμία ανάμειξη με το παιχνίδι που γίνεται για την χειραγώγηση της ΕΠΟ. Δεν πρέπει σαν Περιφερειακή Ένωση να πάρουμε θέση υπέρ των δύο μεγάλων μονομάχων αλλά να περιμένουμε και να επιδιώξουμε αν μπορούμε πιο καθαρές λύσεις. Αντ αυτού είδα μπουφάν και δίκες της Δευτέρας ....

Παράκληση να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει

Τέλος αγαπητοί μου φίλοι και αξιότιμοι συνεργάτες κάνω έκκληση να ολοκληρωθούν οι σχολές διαιτησίας που έχουν ξεκινήσει απο τον Σεπτέμβριο και να γίνουν όπως έχω δρομολογήσει οι εξετάσεις των γραπτών τεστ και να ακολουθήσει η ονομασία των νέων διαιτητών. Σε έγγραφο που είχα ετοιμάσει και έχω στείλει στα γραφεία της ΕΠΣΚ, ύστερα απο συνεννόηση με μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ ζητώ να προσκληθούν και να έρθουν στην Σύρο και τη Νάξο στο χρονικό διάστημα1,2,3 Απριλίου οι εξεταστές και μέλη της ΚΕΔ ώστε να πραγματοποιηθεί και ένα σεμινάριο διαιτησίας, όπως έχουμε συμφωνήσει. Για τον λόγο αυτό μάλιστα έχω εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη και την αρωγή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Επι πλέον θα ήθελα να παρακαλέσω, ανεξάρτητα απο το αν παραμείνει το παρών διοικητικό συμβούλιο, να φροντίσετε ώστε να υπάρχει στήριξη των αξιολογημένων διαιτητών μας και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη των νέων ταλαντούχων που υπάρχουν στην Ένωσή μας.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ στον καθένα σας προσωπική υγεία και μακροημέρευση συνεχίζοντας να προσφέρετε άδολα την αγάπη σας για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Φιλικά

Στράτος Ε. Φουτάκογλου

Νάξος 17/3/2016

*Ξεκαθαρίζουμε ότι η επιστολή δεν έφτασε στα χέρια μας από τον κ. Φουτάκογλου.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares