Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 12:43

Ένα διαφορετικό ''Ναξαθλον'' στην Αγιασό

Εδώ και δύο χρόνια έχει κορυφωθεί η συζήτηση για την μεταφορά της διοργάνωσης του Νάξαθλον από τη πόλη της Νάξου σε χώρο έξω απ’ αυτήν… Τα προβλήματα αρκετά.

Μπορεί να μην σημειώθηκε ποτέ κάτι το μεμπτό αλλά το έβλεπες στα πρόσωπα των αθλητών και των εθελοντών ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Από το χώρο της κολύμβησης που διεξάγονταν στο Βίντσι και με τα επιβατικά πλοία να αφήνουν τα απόνερά τους την ώρα σχεδόν του αγώνα κολύμβησης έως τους αγώνες δρόμου και ποδηλασίας οι οποίοι είχαν ως αφετηρία και τερματισμό τη περιοχή του λιμανιού με τους όποιους κινδύνους. Η αλλαγή ώρας δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι φέτος ελήφθη από την διοργανώτρια αρχή η μεγάλη αλλαγή.14089038_1165229163520994_1328931370643291588_n.jpg

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι αρκετές: από τον Άγιο Γεώργιο έως τη Πλάκα, όμως τελικά υπερίσχυσε η περιοχή της Αγιασού. Και έτσι στις 10 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη και …παρθένα (από εκδηλώσεις αθλητικές) Αγιασό θα δούμε ένα διαφορετικό τρίαθλο σε σχέση με τις προηγούμενες οκτώ εκδηλώσεις. Και αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τη μείωση των αποστάσεων και την επιστροφή στα …πρώτα χρόνια. Όλα είναι στο μισό. Η κολύμβηση στα 750 μέτρα αλλά σε πραγματικά ανοιχτή θάλασσα. Ο αγώνας ποδηλασίας στα 20 χιλιόμετρα με σημείο αναφοράς τον Πύργο Μπαζαίου κάτι που σημαίνει ότι γίνεται πιο …γρήγορος και εντυπωσιακός για τους αθλητές που πλέον θα ποντάρουν στην ταχύτητα και όχι στην αντοχή. Οι εθελοντές πάντως θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα αφού στην συγκεκριμένη περιοχή οι απρόσκλητοι επισκέπτες και δη τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα αρέσκονται να περιφέρονται ελεύθερα. Και τέλος, ο αγώνας δρόμου είναι στα 5 χιλιόμετρα σε ένα έδαφος που είναι … ξένος προς τους αθλητές άρα θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δεν έχουν καμία με τις προηγούμενες διαδρομές. Όπως κι εάν έχει υπόσχονται μεγάλες μάχες και έντονες συγκινήσεις.

Ο τερματισμός θα γίνει λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, στις 8 το βράδυ θα έχουμε απονομές και αμέσως μετά θα υπάρχει και beach Party. Όπως κι εάν έχει στις 4 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής για όσους επιλέξουν να έρθουν από Αθήνα ή Ηράκλειο ώστε να εκμεταλλευτούν την έκπτωση στα εισιτήρια ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου είναι το πέρας των συμμετοχών για όλους τους αθλητές…  Οι 15 πάντως πρώτοι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν διαμονής στους ξενώνες των Τριπόδων, οι οποίοι τελούν υπό το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ…  

Διαβάστε και την σχετική ανακοίνωση γύρω από την τεχνική περιγραφή του 9ου Νάξαθλου 2016

ssssssss.jpg

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares