Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 22:16

Ξανά νίκη για τον Ρόσμπεργκ

Σε ένα απίθανο αγώνα στο Σπα του Βλγίου ο Νίκο Ρόσμπεργκ επέστρεψε στις νίκες και μείωσε τη διαφορά από το Χάμιλτον στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 9 βαθμούς. Δεύτερος ο Ρικιάρντο και τρίτος ο τρομερός Χάμιλτον που εκκίνησε προτελευταίος.

Ο αγώνας στην πίστα στο δάσος των Αρδενών ξεχωρίζει για τον άστατο καιρό και το σασπένς που αυτός προκαλεί. Αυτή τη φορά έμελλε να επιτευχθεί το δεύτερο χωρίς όμως τη συνεισφορά του πρώτου. Για πρώτη φορά δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές εκκινούσαν τελευταίοι με τους Χάμιλτον και Αλόνσο να βρίσκονται εκεί έπειτα από ποινές. Όλα συνηγορούσαν υπέρ του Ρόσμπεργκ, ο οποίος το Σάββατο είχε κατακτήσει την πολ ποζίσιον την οποία και μετέτρεψε ε νίκη.

Εξαιρετικός κι ο Ρικιάρντο, ο οποίος επέστρεψε στο βάθρο των νικητών μένοντας μακριά από λάθη και απροσεξίες οδηγώντας τη Red Bull στους 18 βαθμούς της δεύτερης θέσης. Ο Χάμιλτον έκανε από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς κι επωφελούμενος από τη διακοπή του αγώνα και το μηδενισμό των διαφορών τερμάτισε τρίτος ελαχιστοποιώντας όσο μπορούσε τις βαθμολογικές απώλειες από τη νίκη του συναθλητή του.

Στη Scuderia τα πράγματα έδειξαν να βελτιώνονται, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε και στις θέσεις που τερμάτισαν οι Φέτελ και Ραικόνεν, καθώς είχαν μία σύγκρουση με το Φερστάπεν στον πρώτο γύρο, η οποία τους έριξε πολύ πίσω στην κατάταξη. Παρ' όλα αυτά η έκτη θέση του Γερμανού και η ένατη του Φινλανδού, έσωσαν την παρτίδα.

Ένα από τα highlight του αγώνα το τρομακτικό ατύχημα του Μάγκνουσεν. Ο Δανός πιλότος της Renault ανηφορίζοντας στη διάσημη Eau Rouge, η οποία δε συγχωρεί λάθη, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του μετά από αναπήδηση του εμπρός αριστερού τροχού και βρέθηκε στα προστατευτικά λάστιχα της πίστας. Το αυτοκίνητο έγινε χαλκομανία με το νεαρό οδηγό να βγαίνει αλώβητος από το μονοθέσιό του, απλά κουτσαίνοντας, αποδεικνύοντας ύοντας για άλλη μία φορά το πόσο ασφαλής είναι η Formula 1.

Πλέον το ραντεβού δίνεται σε μία εβδομάδα στο ναό της ταχύτητας και το αυτοκινητοδρόμιο της Μόντσα με τους τιφόζι να περιμένουν μία αντίδραση από την αγαπημένη τους Scuderia. Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares