Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 00:58

Μπαίνω στην ΕΠΟ για να έχουν ισχυρή φωνή οι Κυκλάδες

Ετοιμάζεται να ανοίξει τα… φτερά του για πιο ψηλά αξιώματα. Όπως ο ίδιος λέει, θα το κάνει για το καλό του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, το όποιο χαρακτηρίζει ως το δυσκολότερο (από πλευράς συνθηκών) παγκοσμίως.

Συνέντευξη στον Σταμάτη Καλυμιώτη

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ειρηναίος Φρέρης αποκαλύπτει τις προθέσεις του στον «Λ» λίγο πριν τις εκλογές της ΕΠΟ, όπου θα είναι υποψήφιος. Αυτό βέβαια δεν τον κάνει να παραμελεί την Ένωση που ηγείται.

Αντιθέτως, προσπαθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, αλλά και να μειώσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Τα λόγια του χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι το πρωτάθλημα, από τις πρώτες αγωνιστικές, έχει διαφανεί ότι είναι πιο ανταγωνιστικό με τις δυο κατηγορίες που δημιουργήθηκαν. Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους αγώνες, αφού οι διαφορές των ομάδων, στην κατηγορία που αγωνίζονται δεν είναι μεγάλες. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και του χρόνου το ίδιο σύστημα».

Σε_σχέση με πέρυσι, τι ενέργειες έχουν γίνει για να μειωθούν τα προβλήματα και οι πολλές αναβολές αγώνων;

«Φέτος λειτουργούμε με πιο καθαρό μυαλό. Ήδη έχουν διεξαχθεί τέσσερις επίσημοι αγώνες. Οι ομάδες βρίσκουν έτσι καλύτερα τον ρυθμό τους, ενώ και ο κόσμος αρχίζει δειλά - δειλά να γυρίζει στα γήπεδα. Επίσης, έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα και στις κατηγορίες υποδομής».

Τι έχετε «εισπράξει» από τα σωματεία για τις φετινές αλλαγές που έγιναν;

«Παρά τις όποιες μικρογκρίνιες υπήρχαν από κάποιους αθλητές που δούλευαν μέχρι πρότινος σε τουριστικά νησιά και ήθελαν να αρχίσουν αργότερα τα επίσημα ματς, τα σωματεία αγκάλιασαν τις αποφάσεις μας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι υπήρχε θετική ανταπόκριση».

Τι γεύση σας έχει αφήσει η πολύμηνη αντιπαράθεση με την παράταξη Καφτηράνη;

«Στην αρχή ένιωσα πικρία από την εμμονή του κ. Καφτηράνη. Στο τέλος, όμως, μου άφησε μια γλυκιά γεύση, αφού τα σωματεία υπερψήφισαν τις προτάσεις μας και δεν πίστεψαν τις οικονομικές υποσχέσεις – ανταλλαγές, με τις οποίες προσπάθησε να τα δελεάσει η αντιπολίτευση. Νομίζω, πάντως, ότι απ’ όλη αυτή την αντιπαράθεση ζημιώθηκαν οι σύλλογοι και οι παίκτες. Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει από πέρυσι. Αυτό που ελπίζω είναι με την αλλαγή του κατεστημένου και η ΕΠΟ πλέον να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Υπάρχει έντονη φημολογία για συμμετοχή σας στις εκλογές της ΕΠΟ. Ισχύει; Τι προσδοκάτε;

«Με έχουν πλησιάσει και οι δυο συνδυασμοί. Τόσο του κ. Ελευθεριάδη (σ.σ. διαδόχου του κ. Γκιρτζίκη) όσο και του κ. Γραμμένου. Εμείς ως Δ.Σ. θα αποφασίσουμε ποιον θα υποστηρίξουμε, μετά τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Θα κοιτάξουμε το καλό του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, ώστε η Ένωση να λειτουργήσει με οικονομική ανεξαρτησία και όχι να στηρίζεται σε ιδιωτικές χορηγίες. Εγώ θέλω η ΕΠΣ Κυκλάδων να έχει ισχυρή φωνή μέσα στην ΕΠΟ. Τα προβλήματα άλλωστε στον νομό μας είναι τεράστια. Ακόμα και στα φιορδ της Νορβηγίας έχουν λιγότερα…».

Το γηπεδικό στον νομό μας σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, όμως υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις. Πρόσφατα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης η αλλαγή του χλοοτάπητα και του φωτισμού στο γήπεδο της Ερμούπολης. Το συνολικό έργο ανέρχεται στα 200.000 ευρώ και ευελπιστώ στις αρχές του 2017 να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Τέλος, θέλω να μου πείτε για τη διαιτησία. Είστε αισιόδοξος για τη σεζόν που ξεκίνησε; Έχουν γίνει ενέργειες ώστε να βγουν νέοι διαιτητές, που να είναι επαρκείς ποσοτικά και ποιοτικά για τα παιχνίδια στις Κυκλάδες;

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δίνουμε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να δείξουν τι αξίζουν στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχουν πολλές σχολές διαιτησίας που έχουν δημιουργηθεί, μέσα από τις οποίες θα βγουν αρκετοί διαιτητές ικανοί, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, για να διευθύνουν τους αγώνες του νομού μας. Έτσι, θα μειωθούν κατά πολύ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής που χρειάζονταν μέχρι πρότινος. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι επιθυμία μας είναι να έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους που αποχωρούν λόγω ηλικίας από τη διαιτησία, προκειμένου να προσφέρουν με τις γνώσεις τους. Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν τους κ.κ. Λάμπρο Μενδρινό, Νίκο Δεσύπρη και Νίκο Δεληγιάννη, που αποχώρησαν την τελευταία διετία, αλλά και τον αρχιδιαιτητή Απόστολο Σουλτάνη, που αφιερώνει πολλές ώρες για να λειτουργούν όλα ομαλά.

Τέλος, θεωρώ μεγάλη επιτυχία τη δημιουργία του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Κυκλάδων. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και αξίζει να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον οραματιστή αυτού του εγχειρήματος, κ. Δημήτρη Κάμπαξη».

Πηγή: logotypos.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares