Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 15:49

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ» Λάβα: Οι ομάδες μας πλέον διαχωρίζονται

Με μία καυστική καταγγελία η Λάβα Εμπορείου παραθέτει τα τεκμήρια της, σχετικά με τα όσα ακολούθησαν μετά το ντέρμπι Κυπέλλου με την Θύελλα, βγάζοντας στην φόρα ακόμα και αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που δεν είχα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η διοίκηση της Λάβας, μιλάει για μεροληπτική στάση, για διαχωρισμό των ομάδων, για αποφάσεις - «χάδια», για προσωπικές σχέσεις και πολλά άλλα, ζητώντας την ανάληψη ευθυνών από όσους εμπλέκονται σε αυτές τις καταστάσεις.

Διαβάστε την καταγγελία

Δυστυχώς, μία χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους Οιωνούς και γεμάτη υποσχέσεις, τείνει να γίνει ο εφιάλτης για τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο και  νοήμον άνθρωπο που ασχολείται με αυτό το άθλημα στις Κυκλάδες.

Με ολοκληρωμένες μόλις τέσσερις αγωνιστικές στην Α’ κατηγορία, κάποιοι «κύριοι» έχουν φροντίσει να δούμε τα ''ΠΑΝΤΑ'', με αποκορύφωμα τις επαναλαμβανόμενες, ανεκδιήγητες παρουσίες τον «Βαπτισμένων» από την ΕΠΣ Κυκλάδων παρατηρητών, οι οποίοι συμπληρώνουν τις εκθέσεις τους, όχι βάσει με αυτά που έχουν δει, αλλά  βάσει με τις προσωπικές και όποιες άλλες σχέσεις υπάρχουν, «ζουν και βασιλεύουν» στη νέα τάξη πραγμάτων της Ένωσης μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, η ομάδα μας, σε ένα όμορφο παιχνίδι, κατάφερε να επικρατήσει δικαιότατα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με 0-1 απέναντι στην Θύελλα Καμαρίου.

Σίγουρα αυτό δεν άρεσε σε κάποιους οι οποίοι φρόντισαν να τραμπουκίσουν  εντός του γηπέδου του Καμαρίου εναντίον των παικτών μας Χρήστο Νικολάου και Σελιστάι, μ ε τον τελευταίο μάλιστα να διακομίζεται στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, να υποβληθεί σε εξετάσεις και να λάβει την απαιτούμενη φροντίδα μετά από έναν τόσο σοβαρό ξυλοδαρμό που υπέστη. Οι γνωστοί – άγνωστοι χτύπησαν, με τον πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας κ. Ιωσήφ Βλαβιανό να στέκεται απλά θεατής. Και όλα αυτά αφού υπήρχε ενημέρωση για φόβο επεισοδίων από τους παράγοντες της ομάδας μας! Βέβαια θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε την στάση που κράτησε σε όλο αυτό ο Γενικός Γραμματέας της Θύελλας Βαγγέλης Φουστέρης , όπως και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Ζώτος.

Σας παραθέτουμε  την γνωμάτευση του Ιατρού από το Νοσοκομείο Σαντορίνης

giatros.jpg

Κάπου εκεί ήταν μόνο η αρχή για τα όσα πολύ όμορφα βιώσαμε ως ομάδα και ως σωματείο. Ήταν πολλές οι στιγμές που νιώσαμε ότι προσβάλλεται η νοημοσύνη μας. Και λέμε για τη νοημοσύνη μας μόνο, αφού όλα τα άλλα που αφορούν την ομάδα σίγουρα προσβλήθηκαν. Ο «κύριος» Φρέρης και οι συνεργάτες του φρόντισαν γι αυτό, ακόμα και σε σημείο να γνωρίζουν μία εβδομάδα πριν την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Αυτοορισμένος παρατηρητής εκείνου  του αγώνα ήταν αρχικά ο κ. Αντώνης  Φωτεινός, αλλά λόγω της επιβεβλημένης ανάγκης της παρουσίας του σε κοινωνική συνάθροιση αποφάσισε ως αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων να «διορίσει» τον αδελφό του Μάρκο Φωτεινό ως Παρατηρητή. Έναν άνθρωπο βέβαια που σεβόμαστε απόλυτα, αλλά όπως αποδείχτηκε με την μετέπειτα συμπεριφορά του, έγινε κομμάτι του συστήματος και κατευθυνόμενος.

Και συνεχίζουμε με ντοκουμέντα. Εδώ είναι το φύλλο αγώνα, όπου ο κ. Μάρκος Φωτεινός, ως παρατηρητής ενημερώνει τον διαιτητή κ. Βακόνδιο για τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο Σελιστάι από φιλάθλους της Θύελλας και αυτό γράφετε στο φύλλο αγώνα που σας παραθέτουμε παρακάτω:

fyllo.jpg

Προφανώς ο κ. Φωτεινός όταν υπαγόρευσε στον διαιτητή ότι θα ακολουθήσει η δική του έκθεση για το συμβάν, δεν είχε υπολογίσει ότι θα δεχθεί πιέσεις για να αλλοιώσει τα όσα είδε (συγκεκριμένα σε κύκλους του νησιού ανέφερε ότι, ''αν γράψω αυτά που είδα το κλείσαμε το μαγαζάκι''). Έτσι λοιπόν ακολούθησε η εντελώς αλλοιωμένη έκθεση του, όπου ξαφνικά θυμήθηκε ότι χτυπήθηκε και ο Νικολάου, αλλά αυτή τη φορά ξέχασε επιμελώς την φράση  ''οι φίλαθλοι της Θύελλας'' που είχε υπαγορεύσει στο φύλλο αγώνα και ξαφνικά μετονομάστηκαν σε ‘’αγνώστου ταυτότητας’’ .

 Σας παραθέτουμε την έκθεση

ekthesi.jpg

Και το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί. Η «κατευθυνόμενη» πλέον Πειθαρχική Επιτροπή, έχοντας μπροστά της αυτά τα στοιχεία αποφασίζει  την τιμωρία με μία αγωνιστική χωρίς φιλάθλους (όπως αρχικά γράφει) που στη συνέχεια μετατράπηκε σε μία αγωνιστική μακριά από την έδρα της Θύελλας. Όμως αυτό που είναι ακόμη πιο  προκλητικό και εγείρει πολλά ερωτηματικά ενώ καταδεικνύει την έλλειψη ισονομίας από πλευράς Π.Ε. είναι τα 30€ που ήταν το πρόστιμο για ένα μπουκάλι νερό που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η άκρως προκλητική απόφαση

apofasi_1.jpg

Και κάπου εκεί υπήρξε μια αχτίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει και να αποκατασταθεί ένα μέρος της αδικίας, που έπληξε την προσωπικότητα και το κύρος της ομάδας μας. Η ΕΠΣ Κυκλάδων ζήτησε την απολογία του ποδοσφαιριστή Ηλία Μηνδρινού, ο οποίος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο χτύπησε πισώπλατα με γροθιά στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή μας Σελιστάι.

Η κλήση σε απολογία και το βίντεο

apologia.jpg

Και το καλύτερο στο τέλος. Η πειθαρχική επιτροπή ουσιαστικά ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, παρόλο που τον καλεί σε απολογία και παρόλο που το γεγονός όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την κάμερα διαδραματίζεται μπροστά στον διαιτητή και τον βοηθό του, πράγμα που αναφέρεται και στην ακόλουθη απόφαση. Ενώ, δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η Π.Ε. είχε επίσης ζητήσει από την ΕΠΣ Κυκλάδων στοιχεία από την έκθεση της αστυνομίας, καθώς και τις γραπτές εξηγήσεις των μελών της Ένωσης κ.κ. Γαλανού και Φωτεινού, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες όλων όσων συνέβησαν. Ουσιαστικά λοιπόν για κάποιο λόγο η ΕΠΣ Κυκλάδων δεν ενημέρωσε ποτέ την επιτροπή της, ούτε τα συγκεκριμένα μέλη της, πράγμα άλλωστε που αναφέρει και η ίδια στην ακόλουθη απόφαση της. Αναρωτιόμαστε ακόμα όλα αυτά γιατί;

Η απόφαση

teliki_apofasi.jpg

Κύριοι, μετά τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι το αγνό Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, όπως όλοι έχουμε γνωρίσει και μεγαλώσει μέσα σε αυτό έχει πλέον μείνει σαν μία παλιά ανάμνηση. Πλέον βιώνουμε την εποχή των προσωπικών σχέσεων, της προσωπικής ματαιοδοξίας, τον διαχωρισμό σε ψηφοφόρους και μη, όπως και την απόλυτη  διάκριση και αδικία μεταξύ των σωματείων.   

Εμείς είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων που έχουμε όραμα για το ποδόσφαιρο μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τα όνειρα μας.

Καλούμε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίο Φρέρη, να σταματήσει να κρυφοκοιτάζει τις καρέκλες της ΕΠΟ και για το καλό του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, του προτείνουμε  να στρέψει επιτέλους το βλέμμα του στα σωματεία μας, να είναι δίκαιος και ισόνομος απέναντι σε όλες τι ομάδες, είτε αυτές  τον ψήφισαν είτε όχι.

Εάν υπάρχει έστω και η στοιχειώδη ευθιξία τότε θα πρέπει να δούμε παραιτήσεις να πέφτουν στο τραπέζι. Η πειθαρχική επιτροπή και τα μέλη της νομίζουμε ότι δεν θα είναι και οι πιο περήφανοι για τις αποφάσεις τους και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δώσουν μία εξήγηση για όλα αυτά!

Κλείνοντας, βάσει της απόφασης της Π.Ε. η ομάδα μας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για τον  παράτυπα ορισμένο παρατηρητή.

Αυτό όμως θα έβαζε σε κίνδυνο για περαιτέρω τιμωρία την Θύελλα Καμαρίου, ενώ θα διέσυρε την Ένωση μας και το ποδόσφαιρο μας. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την διάθεση να γίνουμε υπαίτιοι για την τιμωρία ενός ιστορικού σωματείου όπως είναι η Θύελλα, με την οποία διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις, τις οποίες δεν θα χαλάσουμε για κανέναν τραμπούκο και κανέναν παράγοντα.  Και φυσικά πολύ περισσότερο δεν θέλουμε να παίξουμε με το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων.

Όσο για τον σλόγκαν «το ποδόσφαιρο ενώνει τα νησιά μας» εμείς θα λέγαμε ότι δεν περιμέναμε κάποιον σωτήρα να μας ενώσει. Αυτό προϋπήρχε. Το γεγονός είναι ότι κάποιοι πάνε δυστυχώς να τα διαχωρίσουν.

Υ.Γ. Αν και θα το θέλαμε δύσκολα θα έχουμε κάποια απάντηση. Παρόλα αυτά ελπίζουμε να προλάβουμε αδικίες προς τα σωματεία μας στο μέλλον.

Με εκτίμηση το ΔΣ

DSC_0346.jpg

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares