Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 19:05

Πρωταθλητής ο Νίκο Ρόσμπεργκ 24 χρόνια μετά τον πατέρα του

Η καρό σημαία έπεσε για τελευταία φορά φέτος. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είναι ο  παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016. Η δεύτερη θέση που κατέκτησε στο Άμπου Ντάμπι ήταν η πιο γλυκιά δεύτερη θέση της καριέρας του.

Πρώτος τερμάτισε ο Χάμιλτον, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε. Τρίτος τερμάτισε ο Φέτελ, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό αγώνα.

   Όμως η ημέρα ανήκει στον πρωταθλητή, Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes έγινε ο 33ος διαφορετικός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κατακτώντας τον τίτλο 24 χρόνια μετά τον πατέρα του, Κέκε. Η χρονιά είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τον Ρόσμπεργκ, καθώς μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα, ακολούθησε μία περίοδος ντεφορμαρίσματος, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Λιούις Χάμιλτον για να ξανά μπει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Παρ' όλα αυτά, ο Ρόσμπεργκ κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα των 33 βαθμών 4 αγώνες πριν το τέλος και με ισάριθμες δεύτερες θέσεις από χθες είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η μάχη με το συναθλητή του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ήταν σκληρή μέχρι τον τελευταίο γύρο του τελευταίο αγώνα και η σχέση τους πέρασε διαστήματα ιδιαίτερης ψύχρανσης με αποκορύφωμα τη σύγκρουσή τους στη Βαρκελώνη. Όμως όπως λένε, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή κι έτσι το κατόρθωμα του Ρόσμπεργκ φέτος μεγαλώνει εάν αναλογιστούμε τον αντίπαλο που κέρδισε.

   Προσωπικά, θεωρώ πιο ταλαντούχο οδηγό το Χάμιλτον από το Ρόσμπεργκ, ωστόσο αυτό δε δικαιολογεί τη συζήτηση που κορυφώθηκε χθες και έχει ως θέμα το γεγονός ότι δεν αξίζει ο Γερμανός το πρωτάθλημα. Τέτοιου είδους κουβέντες μειώνουν την αξία του Χάμιλτον όπως και την άποψη που υποστηρίζουν κάποιοι ότι η ίδια η ομάδα επέλεξε το Ρόσμπεργκ για πρωταθλητή και προσπάθησε να σαμποτάρει το Βρετανό.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να μην έχει το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτουν κάποιοι συνάδελφοί του, αλλά διαθέτει μία εξαιρετική συνέπεια και προσήλωση στο στόχο του, χαρακτηριστικά ενός αποφασισμένου αθλητή κι ενός εν δυνάμει πρωταθλητή. Το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις ατυχίες του αντιπάλου του, δεν τον κάνει ευνοημένο, αλλά ένα συνειδητοποιημένο οδηγό που αξιοποιεί τα "δώρα" των αντιπάλων του.

   Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε και αυτή η σεζόν, με τους οδηγούς να έχουν κάποια περίοδο διακοπών, αλλά οι ομάδες τους να δουλεύουν πυρετωδώς καθώς από το επόμενο πρωτάθλημα έρχονται πολλές αλλαγές.

Εάν όλα πάνε βάσει προγράμματος, τότε στις 26 Μαρτίου θα έχουμε τον πρώτο αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Ακόμα μένουν τρεις θέσεις οδηγών για να καλυφθούν, δύο στη Manor και μία στη Sauber. Αναμένουμε μια πιο συναρπαστική σεζόν από τη φετινή, καθώς οι νέοι κανονισμοί μηδενίζουν τις διαφορές, όμως για το νέο πρωτάθλημα έχουμε καιρό. Όλο το χειμώνα θα παρακολουθούμε μαζί τις εξελίξεις, προς την εκκίνηση ενός αχαρτογράφητου πρωταθλήματος, όπως θα είναι αυτό του 2017.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares