Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 17:46

Το αντίο του τζέντλεμαν πρωταθλητή

27/11: ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1

2/12: ο Νίκο Ρόσμπεργκ ανακοίνωσε πως σταματάει από οδηγός στη Formula 1


Είναι γεγονός, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ, ανακοίνωσε πως σταματάει από τους αγώνες και την ενεργό δράση, καθώς ο στόχος του επετεύχθη. Κατέκτησε την κορυφή 24 χρόνια μετά τον πατέρα του, Κέκε. Αυτή του η απόφαση έχει φέρει αντιδράσεις, και θετικές και αρνητικές.

Η αλήθεια είναι πως μία τέτοια επιλογή μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να σε αφήσει, γιατί για πρώτη φόρα ένας εν ενεργεία πρωταθλητής αποσύρεται μετά την κατάκτηση του τίτλου. Όσοι αντιδρούν στην επιλογή του Ρόσμπεργκ, τον κατηγορούν για δειλία και πως οι πραγματικοί πρωταθλητές και οι μεγάλοι οδηγοί πρέπει να οδηγούν για όσο τους το επιτρέπει το σώμα τους κι όχι να σταματούν μόλις φτάσουν στην κορυφή του βουνού, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά που βρίσκει λογική στην απόφαση του Γερμανού. Κι εγώ είμαι ένας από αυτούς.

Για να είμαστε ειλικρινείς η Formula 1 είναι ένα άθλημα ρουτίνας και καθημερινότητας. Πριν πολλοί σκεφτείτε ότι όλα τα αθλήματα είναι κάπως έτσι, να εξηγήσω ότι ένας οδηγός αυτού του επιπέδου χρειάζεται εκγύμναση και παρακολούθηση της διατροφής του 365 ημέρες το χρόνο, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα αγώνα και οι πιέσεις που δέχεται είναι ακραίες. Από εκεί και πέρα, ο Ρόσμπεργκ όπως ανακοίνωσε, αποσύρεται γιατί κατάφερε το στόχο του κατακτώντας το πρωτάθλημα και πως εάν δεν τα κατάφερνε θα συνέχιζε κανονικά.

Ο κύριος λόγος αυτής του της απόφασης είναι η οικογένειά του, την οποία και θέλει να χαίρεται όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους τρεις μήνες του χειμώνα που δεν υπάρχει δράση. Ο ίδιος έκρινε πως από τη στιγμή που έχει γυναίκα και παιδί δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύει άλλο τη ζωή του από τη στιγμή που είναι πρωταθλητής κάτι απολύτως λογικό και σεβαστό. Ναι, μπορεί στα 31 του να είναι μία πρώιμη ηλικία για οδηγό Formula 1 να σταματάει, ωστόσο εάν κοιτάξουμε τους υπόλοιπους οδηγούς του γκριντ θα δούμε ότι μόνο ο Ραικόνεν συνεχίζει να οδηγεί από τους πρωταθλητές οδηγούς, που έχει οικογένεια. Το να αποφασίσει ο Ρόσμπεργκ πως πλέον προτεραιότητα στη ζωή του έχει η σύζυγος και το παιδί του, είναι κάθε άλλο παρά δειλό, και δείχνει, ότι είναι μία απόφαση πλήρως συνειδητοποιημένη πράγμα που δείχνει μεγάλη ωριμότητα και χαρακτήρα.

Ακόμα, ένα ρητό που συνοδεύει τους μεγάλους αθλητές είναι, το ότι διαισθάνονται πότε πρέπει να αποσυρθούν, αποτελεί κάτι σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα τους να ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγουν. Κι από αυτή την οπτική να το δει κανείς, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για ένα οδηγό να σταματήσει παραμένοντας στη μνήμη των φιλάθλων ως πρωταθλητής. Ο Ρόσμπεργκ όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε υπόδειγμα αθλητή κι ανθρώπου, χωρίς ποτέ να έχει έριδες και διαμάχες με συναθλητές του ή ανθρώπους των ομάδων του. Πάντα σεβόταν τους αντιπάλους του και δεν παραπονιόταν για ατυχίες κι αποτυχίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του. Όλα αυτά αποτελούν δείγμα του πόσο ξεχώριζε από τους υπόλοιπους, εάν όχι για το ταλέντο του, τουλάχιστον για τη συμπεριφορά του. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα λείψει από

τη Formula 1, όπως και οι Μάσα και Μπάτον που κρέμασαν τα κράνη του στο τέλος της φετινής σεζόν.

Πλέον η συζήτηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην καθημερινότητα του αθλήματος, έχει να κάνει με το ποιος θα αντικαταστήσει το Ρόσμπεργκ στη Meredes. Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, δε βιάζεται να κάνει την επιλογή κι ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν είναι κι αυτό του Φερνάντο Αλόνσο, ωστόσο ο Ισπανός αμέσως διέψευσε τα σχετικά σενάρια, λέγοντας πως θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη McLaren Honda. Φήμες ήθελαν και το Σεμπάστιαν Φέτελ να εξετάζεται από τη γερμανική ομάδα, αλλά κι αυτός με τη σειρά του, δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη Ferrari. Φαβορί για τη θέση μοιάζει να είναι οι Βάλτερι Μπότας και Πασκάλ Βερλάιν και η ανακοίνωση δε θα αργήσει πολύ ακόμα καθώς πλησιάζουμε στις προετοιμασίες για την επόμενη χρονιά με 111 ημέρες να απομένουν μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares