Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 23:25

Για «γερά πορτοφόλια» η Γ΄Εθνική | Εξοντωτικά πρόστιμα στον Πανθηραϊκό

Είναι ευρέως γνωστό ότι μια αξιοπρεπής συμμετοχή στο ερασιτεχνικό πλέον πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, έχει ως βασική προϋπόθεσή της τον παράγοντα "χρήμα". Έτσι, τα διοικητικά στελέχη των Σωματείων, κυριολεκτικά χάνουν τον ύπνο τους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τους πόρους που απαιτούνται ώστε να "τρέξει" η ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα-μαραθώνιο που δεν επιχορηγείται από κανέναν.

Η Γ΄Εθνική αποδεικνύεται ότι λειτουργεί εισπρακτικά σε βάρος των ομάδων που καλούνται να βάζουν το χέρι στη τσέπη για «ψύλλου πήδημα», με την ομάδα των Κυκλάδων τον Πανθηραϊκό να έχει πέσει θύμα  των ορέξεων κάθε τυχάρπαστου διαιτητή που μοιράζει κίτρινες και σημειώσεις στα φύλλα αγώνος, προκειμένου να στείλει ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΕΠΟ.


Βέβαια, όσοι αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο, έχουν εξ' αρχής την επίγνωση της κατάστασης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, προκύπτουν  πολλά απρόβλεπτα έξοδα, τα οποία δύσκολα γίνονται γνωστά, σε όσους βρίσκονται "έξω από τον χορό". 

Κάθε κάρτα κοστίζει

Το sportcyclades.gr, παρακολουθεί από κοντά την πορεία του Πανθηραϊκού, φετινού μας εκπροσώπου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, και έχει το ρεπορτάζ αναφορικά με τα επιπλέον έξοδα που επιβαρύνουν κάθε Κυριακή το κυκλαδίτικο Σωματείο και οφείλονται στις κάρτες που δέχονται οι ποδοσφαιριστές του.

Αρχικά, σε αντίθεση με το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, όπου όσον αφορά τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών υπάρχει χρηματικό πρόστιμο (ύψους 10€) μόνο στις κόκκινες κάρτες, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, κάθε κίτρινη κάρτα έχει το αντίτιμό της.

Έτσι, για κάθε κίτρινη κάρτα, υπάρχει πρόστιμο που ξεκινάει από τα 7 ευρώ και φτάνει ακόμα και τα 17 ευρώ, όταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες. Επίσης, στην 4η κίτρινη κάρτα που δέχεται ο ίδιος ποδοσφαιριστής υπάρχει και τιμωρία αποκλεισμού από την επόμενη αγωνιστική.  

Έξι Κάρτες = 300€

Κάτι όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι το Άρθρο 16 (παρ.1 περ. β,γ iii) του Πειθαρχικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, στο σωματείο που στον ίδιο αγώνα τιμωρηθούν με κάρτα έξι ποδοσφαιριστές του, επιβάλλεται αυτόματα πρόστιμο ύψους 300€(!!).

Ίσως όλα τα παραπάνω, να εξηγούν το λόγο για τον οποίο οι κίτρινες κάρτες βγαίνουν με χαρακτηριστική ευκολία από το τσεπάκι των διαιτητών. Με ένα γρήγορο υπολογισμό, ο Πανθηραϊκός, λόγω των καρτών που έχει δεχθεί, έχει τιμωρηθεί δύο φορές με το πρόστιμο των τριακοσίων ευρώ (Κηφισιά και Εργοτέλης-σύνολο 600€), ενώ το συνολικό πρόστιμο από κάθε μεμονωμένη κάρτα αγγίζει τα 500 ευρώ. Δηλαδή, 1.100€ μόνο από τις κάρτες!!!

Επιπλέον τιμωρίες λόγω "έδρας"

Ακόμα όμως κι αν αφήσουμε στην άκρη τα παραπάνω, τα έξοδα δεν σταματούν εκεί, αφού οι άνθρωποι του Πανθηραϊκού καλούνται να βάλουν για μια ακόμη φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη, αυτή τη φορά για να πληρώσουν αμαρτίες άλλων. Συγκεκριμένα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών, η ομάδα της Σαντορίνης τιμωρήθηκε με 500 ευρώ πρόστιμο, λόγω ενός κομπολογιού που "έπεσε" στον αγωνιστικό χώρο, κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης όμως ήταν πιο βαρύς έπειτα από το επεισοδιακό εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Η τραγελαφική διαιτησία του κ. Περάκη και του κ. Λεοντακιανάκου στο συγκεκριμένο ματς, εξόργισε τους φίλους της ομάδας, με τη συμπεριφορά ορισμένων να οδηγεί σε πρόστιμο ύψους 1.484 €, το οποίο έγινε γνωστό χθες (13/01/17 με την απόφαση 12/2017 που έχει αναρτηθεί και στο site της Ε.Π.Ο. Σίγουρα, οι φίλοι του Πανθηραϊκού πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα τους όπως κάνουν σε κάθε παιχνίδι εδώ και χρόνια, όμως καλό θα είναι να αποφεύγονται συμπεριφορές που μόνο ζημιά προκαλούν στο Σωματείο.

Αθροιστικά λοιπόν, και χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει ακόμα ούτε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Πανθηραϊκός έχει επιβαρυνθεί με πρόστιμα που ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για ένα ερασιτεχνικό σωματείο, κάτω από δύσκολες μάλιστα οικονομικές συνθήκες για ολόκληρη τη χώρα.

Σε επόμενο ρεπορτάζ μας, η ιστοσελίδα μας θα ασχοληθεί και με τα υπερβολικά αυξημένα εξοδολόγια διαιτησίας (τα οποία ως επί των πλείστων υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ ανά εντός έδρας αγώνα). Με έναν πρόχειρο βέβαια υπολογισμό, τα δεκαπέντε εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου, επιβαρύνουν ένα νησιωτικό σύλλογο όπως ο Πανθηραϊκός με 30.000 ευρώ περίπου. 

Ίδια έξοδα εντός και εκτός έδρας

Χαριτολογώντας επομένως, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι για μια ομάδα των Κυκλάδων, τα έξοδα ενός εντός έδρας παιχνιδιού, είναι περίπου τα ίδια με τα έξοδα που απαιτούνται για μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις, στα πλαίσια ενός εκτός έδρας αγώνα, εξαιρουμένων βέβαια των αγώνων σε Ρόδο και Κρήτη, όπου τα έξοδα τουλάχιστον διπλασιάζονται. 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares