Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 19:49

Η Formula 1 γυρίζει σελίδα

Η διοίκηση του μέχρι πρότινος πανίσχυρου Μπέρνι Έκλεστουν έλαβε τέλος μετά κι από την επίσημη παραίτηση του ως επικεφαλής της FOM (εταιρεία διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1) καθώς ολοκληρώθηκε η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την αμερικανική Liberty Media. Έτσι η Formula 1 πλέον περνάει σε μία νέα εποχή με το Βρετανό πρώην μεγάλο αφεντικό να καρπώνεται 6.5 δισεκατομμύρια λίρες.

Υπό τη νέα διοίκηση τα ηνία αναλαμβάνουν οι Τσέις Κάρει (οικονομική διαχείριση) κι ο Ρος Μπρον (αθλητική διαχείριση) με μεγάλο στόχο να ξαναφέρουν τον κόσμο πίσω στο αγαπημένο τους σπορ και να αναπτύξουν τη Formula 1, ώστε να γνωρίσει πάλι στιγμές δόξας.

   Ο Τσέις Κάρει, ένας Αμερικανός γνώστης των επιχειρήσεων και για χρόνια στέλεχος εταιρειών μήντια, θα αναλάβει το δύσκολο έργο των συμβολαίων της Formula 1 αντικαθιστώντας τον αρκετά αντιπαθή στους επιχειρηματίες του χώρου, Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο γνωστός μας από την άλλη Ρος Μπρον αναλαμβάνει να φέρει στο άθλημα πιο ελκυστικούς κανονισμούς που θα ικανοποιούν ομάδες, οδηγούς, και οπαδούς. Ο Γερμανός είναι ένα πολύ έμπειρο στέλεχος της Formula 1 έχοντας κερδίσει πρωταθλήματα με τις Ferrari και BrawnGP, ενώ έστησε τη Mercedes που ξέρουμε σήμερα πουλώντας την πρωταθλήτρια ομάδα του (BrawnGP) στο γερμανικό κολοσσό το 2010. Με λίγα λόγια ο 63χρονος είναι ο ιδανικός για να αναλάβει το δύσκολο έργο να ξανά κάνει τη Formula νούμερο 1.

   Πολλά συμβόλαια με αγώνες όπως αυτό του Σίλβερστοουν βρίσκονται στον αέρα με τον Κάρει, ωστόσο να επισημαίνει ότι στόχος ακόμα δεν είναι η αναδιαπραγμάτευση των όρων του συμβολαίου αλλά η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για μία καλή συνεργασία. Όπως δήλωσε κι ο ίδιος στόχος της νέας διοίκησης είναι η διεξαγωγή περισσότερων αγώνων στην Αμερική, όπως στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, και το Μαϊάμι, αλλά κι ενίσχυση των ευρωπαϊκών γκραν πρι που αποτελούν τα θεμέλια του αθλήματος.

   Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο Μπρον ο οποίος φαίνεται να είναι υπέρ της διεξαγωγής περισσότερων αγώνων από 20 ή 21 μέσα σε μία χρονιά αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή γι' αυτό το σκοπό, γιατί όπως είναι τώρα τα πράγματα αυτό το σενάριο μοιάζει αδύνατο. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η Formula 1 να γίνει πιο ελκυστική σαν θέαμα κι άρα πιο εμπορική με την υποσημείωση ότι οι όποιες αλλαγές θα επέλθουν μετά από δύο χρόνια, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε ισχύ συμβόλαια, που είναι αδύνατο να σπάσουν.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares