Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 16:16

Η Mercedes την επιβεβαίωση, η Ferrari την έκπληξη

Ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη με τα μονοθέσια να μετρούν τις δυνάμεις τους για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη σε όλων των ειδών τις συνθήκες οι ομάδες είχαν για πρώτη φορά φέτος την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα και να τεστάρουν οι οδηγοί τα όρια των νέων ελαστικών.

   Κοινός παρονομαστής όλων, η ταχύτητα των νέων μονοθεσίων, καθώς κι η ελκυστικότητα τους αφού είναι πιο χαμηλά, πιο φαρδιά, και πιο όμορφα σχεδιασμένα. Αρκετοί οδηγοί εξέφρασαν την άποψη ότι τα προσπεράσματα θα είναι πιο δύσκολα φέτος, επειδή θα είναι πιο δύσκολη η προσέγγιση του προπορευόμενου μονοθεσίου.

   Στους διακριθέντες η ομάδα της Mercedes με τους πρωταθλητές να πρωταγωνιστούν τις πρώτες τρεις ημέρες με τις δύο από αυτές μάλιστα να πετυχαίνουν και τους ταχύτερους χρόνους μαζί με τους περισσότερους ολοκληρωμένους γύρους. Παρ' όλα αυτά την τελευταία ημέρα η γερμανική ομάδα βγήκε από το γκαράζ μόνο για την πρωινή περίοδο με τον Μπότας, ενώ ο Χάμιλτον το απόγευμα έμεινε αδρανής εξαιτίας προβλήματος στα ηλεκτρονικά του μονοθεσίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γερμανική ομάδα τη Δευτέρα και την Τετάρτη πέτυχε τους ταχύτερους χρόνους με την πιο μαλακή σλικ διαθέσιμη γόμα της Pirelli, ultrasoft.

   Την έκπληξη έκανε η Ferrari, με τη Scuderia να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως τεχνικό πρόβλημα, και να ανεβαίνει στην κορυφή των χρονομετρημένων γύρων την Τρίτη και την Πέμπτη. Φέτελ και Ραικόνεν έδειξαν να προσαρμόζονται γρήγορα στις απαιτήσεις του νέου μονοθεσίου και να πιέζουν όσο μπορούν. Να σημειωθεί ότι κανένας οδηγός της Ferrari δεν χρησιμοποίησε την ultrasoft γόμα της Pirelli παρά μόνο τη supersoft. Ακόμα και οι ανταγωνιστές της αναγνώρισαν ότι δεν περίμεναν τέτοιες εμφανίσεις από την ιταλική ομάδα και υποστήριξαν πως φέτος έχει κλείσει αρκετά την ψαλίδα από τη Mercedes.

   Η McLaren από την πλευρά της αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα της Honda, αλλά όσο ήταν στην πίστα, κυρίως με τον Αλόνσο, έδειξε μεγάλη βελτίωση. Δυσκολίες είχε και η Red Bull με τον κινητήρα της Renault κι έτσι Ρικιάρντο και Φερστάπεν δεν πίεσαν και δεν έδειξαν όλες τις δυνατότητες του μονοθεσίου τους. Καλές εμφανίσεις έκαναν οι Haas και Toro Rosso με τη Williams να έχει και το πρώτο ατύχημα της χρονιάς την τελευταία ημέρα που είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει νωρίς η περιπέτειά της σε αυτή την πρώτη περίοδο χειμερινών δοκιμών.

   Την Τρίτη ακολουθεί η δεύτερη και τελευταία περίοδος των χειμερινών δοκιμών και πάλι στη Βαρκελώνη με τις ομάδες να δοκιμάζουν για τελευταία φορά τις δυνάμεις του πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στις 26 του Μαρτίου. Προσεχώς λοιπόν η τετραήμερη πρόβα τζενεράλε πριν αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα για την εκκίνηση μιας συναρπαστικής χρονιάς.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares