Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 21:48

Η εγκατάλειψη... Και το παράπονο των φιναλιστ

Ο ΠΑΣ Τήνου έχει την ευκαιρία να πάει μία κούπα στη Τήνο μετά από αρκετά χρόνια, αλλά τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Το ρεπορτάζ εντοπίζει τεράστια εγκατάλειψη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις , με τους τοπικούς «άρχοντες» να έχουν βγάλει από το λεξιλόγιο τους τη λέξη ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός των Τηνιακών Νίκος Καμολίνος «ντύνει» το ρεπορτάζ μας με το ''ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ'' που «πνίγει» τους αθλητές των φιναλιστ της Β΄κατηγορίας.


Το Come Back του Τηνιακού ποδοσφαίρου ακούει στο όνομα του ΠΑΣ Τήνου.

Το μοναδικό ποδοσφαιρικό σωματείο του νησιού, με ενωμένες πλέον τις δυνάμεις του ποδοσφαιρικού κόσμου και παρά τις δύσκολες συνθήκες, φέτος έχει την ευκαιρία να φέρει ένα τρόπαιο μετά από αρκετά χρόνια .

Ο δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι. Όλοι στη Τήνο μιλάνε για μία ομάδα που υπάρχει και πρωταγωνιστεί χάρη στις προσπάθειες μία διοίκησης που κάνει υπερπροσπάθεια να αντεπεξέλθει και χάρη στο φιλότιμο των ποδοσφαιριστών και ενός προπονητή που ξέρει να ενώνει.

KAMOLINOS

Μία οικογένεια

Άλλωστε η γνώμη ενός από τους αρχηγούς της ομάδας, του Νίκου Καμολίνου έχει πιο βαρύνουσα σημασία από τα δικά μας λόγια: «Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια φέτος, δεν έχει σημασία αν είμαστε στη Β΄ή στην Α’ κατηγορία, τα ατελείωτα ταξίδια και οι μετακινήσεις είναι δύσκολες καταστάσεις, με την διοίκηση να κάνει ότι μπορεί για να τα βγάλουμε πέρα. Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος.  Αγωνιστικά αυτή η επιτυχία οφείλεται στον προπονητή μας Γιάννη Σουμπασάκο και μόνο σε αυτός, καθώς είναι ένας άνθρωπος  που μας έχει κάνει μία οικογένεια».

Μας έχουν ξεχάσει

Και επειδή ότι λάμπει δεν είναι χρυσός το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι παίκτες του ΠΑΣ Τήνου είναι ήρωες, όχι μόνο για την πρωτιά στον 1ο όμιλο, αλλά πάνω από όλα γιατί αυτή η επιτυχία έχει έρθει κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ανύπαρκτη βοήθεια από τους «άρχοντες» της Τήνου, που έχουν ξεχάσει εντελώς το άθλημα του ποδοσφαίρου, νομίζοντας ότι με 2000-3000 ευρώ επιχορήγησης ετησίως μπορούν να καλύψουν τη γύμνια που υπάρχει στις εγκαταστάσεις .

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στο νησί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, χωρίς την παραμικρή συντήρηση από το 2012, ενώ το κεντρικό γήπεδο στη Χώρα διαθέτει έναν απαρχαιωμένο και κατεστραμμένο πλαστικό χλοοτάπητα που κλείνει με δεκαπενταετία από την τοποθέτηση του. Οι πεσμένοι πυλώνες στο γήπεδο της Στενής και η γενική κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου του νησιού, μόνο ασφαλείς συνθήκες δε παρέχουν σε δεκάδες ποδοσφαιριστές που προπονούνται και αγωνίζονται σε αυτά καθημερινά.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνουν στα αυτιά μας τραυματισμοί ποδοσφαιριστών που παίζουν ποδόσφαιρο πάνω στον ακατάλληλο πλέον τάπητα.

Με την ευκαιρία της συζήτησης ζητήσαμε από τον Νίκο Καμολίνο να μας μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως ποδοσφαιριστές και  την στήριξη του δήμου Τήνου:

«Έχουμε πολλά προβλήματα με τα γήπεδα μας. Το γήπεδο της Στενής ήταν κλειστό για σχεδόν δύο  μήνες. Το άνοιξαν  πριν 10 μέρες που πήγαν και στήριξαν τους πυλώνες, που είναι όρθιοι, ενώ οι δύο είναι ακόμα στο έδαφος. Στο γήπεδο της Χώρας ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος, πράγμα που έχει αποφέρει πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Προσπαθούμε να ρίξουμε νερό στο κρασί μας, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα.  Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι από τον Δήμο και ότι μας έχει παραμελήσει. Θέλουμε να έρθουν και να δούμε τι κάνουμε φέτος σαν ομάδα, αλλά κανένας δεν έρχεται και αυτό μας στεναχωρεί σε μία χρονιά μάλιστα  που η ομάδα που πάει καλά».

Να μην υποτιμήσουμε

Τη σεζόν 2011-2012 η ΑΕ Στενής είχε κατακτήσει το τελευταίο πρωτάθλημα σε επίπεδο Ανδρών, όταν είχε σηκώσει αήττητη το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, ο ενοποιημένος πλέον ΠΑΣ Τήνου, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τραγαίας. Ο Νίκος Καμολίνος μίλησε  γι αυτό το παιχνίδι και ευχήθηκε τουλάχιστον να υπάρξει κάποιος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτό το σημαντικό για ολόκληρη τη Τήνο παιχνίδι:  «Είχα αντιμετωπίσει πέρυσι τον Αστέρα ως παίκτης του Άγιαξ Σύρου.  Είναι μία έμπειρη ομάδα και δεν θα συγχωρέσει κανένα λάθος μας.  Θα πρέπει να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και να φανούμε σοβαροί για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Μετά από χρόνια υπάρχει ομάδα στον τελικό . Επαναλαμβάνω ότι κάνουμε μία πολύ σημαντική  προσπάθεια και αυτό είναι το παράπονο μας, η ομάδα προχωράει, αλλά δυστυχώς  είναι ξεχασμένη από πολλούς . Τουλάχιστον τους περιμένουμε στο γήπεδο να δουν τον τελικό».

GIPEDO TINOSΓήπεδο στα χαρτιά

Όπως είχαμε γράψει το 2013 (ΔΕΣ ΕΔΩ)  και στη συνέχεια είχε αποκαλύψει το 2015 ο καλός συνάδελφος του έγκυρου tinostoday.gr  υπήρξε µελέτη που είχε  συνταχθεί µε αρ. 36 /2014 και η οποία προβλέπει τα εξής :

α) Οικοδοµικές εργασίες αυτές περιλαµβάνουν την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα που κατασκευάστηκε από τον ∆ήµο Τήνου το 2004 και λόγω των καιρικών συνθηκών έχει καταστραφεί, µε νέο νέας γενιάς, καθώς επίσης και εργασίες που βελτιώνουν αισθητικά και λειτουργικά τις υφιστάµενες κερκίδες. Οι εργασίες αυτές αφορούν την αντικατάσταση των 300 από τα 450 καθίσµατα µε νέα. Η αντικατάσταση θα γίνει µόνο στην δεύτερη και τρίτη σειρά. Τα καθίσµατα αυτά έχουν καταστραφεί λόγω χρήσης και καιρικών συνθηκών.

β) Αντικατάσταση των υφιστάµενων ιστών ηλεκτροφωτισµού έτσι ώστε οι νέοι να µπορούν, µε την εγκατάστασή τους, να καλύψουν την διεξαγωγή αγώνων αλλά και προπόνησης των αθλητικών οµίλων του ∆ήµου Τήνου, καθώς και να επιτρέψουν την επιµήκυνση των ωρών προπόνησης ή την διεξαγωγή αγώνων ερασιτεχνικής κατηγορίας σύµφωνα µε τους διεθνείς κανονισµούς και τις προδιαγραφές της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού, όπως αναλυτικότερα περιγράφεται στις τεχνικές προδιαγραφές της µελέτης. ηλεκτροφωτισµού του γηπέδου.

Το έργο έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 183.500€ µαζί µε το ΦΠΑ, εκ των οποίων 114.876,20€ αφορούν εργασίες του αναδόχου, 20.677,72€ αφορούν ΓΕ και ΟΕ 18% του αναδόχου, 20.333,09€ αφορούν τα απρόβλεπτα, 2.302,62€ αφορούν την πρόβλεψη για αναθεώρηση. Τέλος, 25.310,34€ αφορούν την πληρωµή του ΦΠΑ 16%.

Το έργο θα χρηµατοδοτηθεί από το πρόγραµµα LEADER µέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων, η οποία αποτελεί Οµάδα Τοπικής ∆ράσης τοπικού προγράµµατος LEADER, µε ηµεροµηνία Ένταξης και αριθµό 13937/27-07-2015, στον Άξονα 4 του “Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013”, Κωδικός ΟΠΣΑ 953868.

Σύµφωνα µε το υπ΄αριθµ. 1211/25-09-20156 έγγραφο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε, για την έναρξη της διαδικασίας δηµοπράτησης είναι απαραίτητη η υπογραφή της σύµβασης µεταξύ ∆ήµου Τήνου και Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ, αφού προηγηθεί η αποδοχή της χρηµατοδότησης, η τροποποίηση του τεχνικού προγράµµατος και η αναµόρφωση του προϋπολογισµού οικ. έτους 2015 του ∆ήµου Τήνου.

Βέβαια τίποτα δεν έγινε, καμία εγκατάσταση δεν βελτιώθηκε και αυτό είναι λυπηρό. Ο ΠΑΣ Τήνου σίγουρα λογίζεται ο ποδοσφαιρικός πρεσβευτής της πανέμορφης Τήνου με τη μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία γιατί αυτή γράφεται με πολύ ιδρώτα και κόπο. Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του…

PROTHERMANSI

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares