Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 17:14

Δεύτερη ματιά και πρόσωπα του τελικού

Ο 35ος τελικός κυπέλλου Κυκλάδων αποτελεί ιστορία και ήδη το τρόπαιο βρήκε στέγη στη Σύρο και εμπλουτίζει την ιστορία του συλλόγου.

Το αγωνιστικό κομμάτι προβλήθηκε πλήρως από την ομάδα του sportcyclades.gr με μεγάλη, θέλουμε να πιστεύουμε επιτυχία, με πλουραλισμό και κυρίως με ξεκάθαρη και αντικειμενική ματιά.

Σκεφθήκαμε να εστιάσουμε στο παρασκήνιο και στα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην Πάρο για να συμπληρώσουμε το κάδρο του τελικού, που ασφαλώς θα μείνει χαραγμένος στις μνήμες για την συγκλονιστική εξέλιξη του.

ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Την «απόβαση» των φιλάθλων του Πανναξιακού την περιμέναμε, αλλά περιμέναμε περισσότερους Συριανούς, ιδίως μετά την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας.

Είναι ένα γενικότερο θέμα η μη συσπείρωση του κόσμου και ελπίζουμε να αλλάξει η στάση τους τώρα που κατά τα φαινόμενα θα έχουμε και δεύτερη ομάδα να μας εκπροσωπεί στην Γ Εθνική, που θα φοράει κίτρινες φανέλες.

Η κατάσταση στην εξέδρα κυμάνθηκε σε κανονικά επίπεδα για ποδοσφαιρικό αγώνα. Η γνωστή κόντρα των Ναξιωτών με τον πρόεδρο κυρίως των αντιπάλων τους, περιορίστηκε σε συνθήματα και αποδείχθηκε πως οι ανησυχίες για τυχόν έκτροπα ήσαν υπερβολικές και άδικα ο πρόεδρος κατέφυγε σε πρωτόγνωρα για τις Κυκλάδες μέτρα προσωπικής ασφαλείας, που ελπίζουμε να μην αποτελέσουν κακό προηγούμενο.

Άλλωστε η σχεδιασμένη και πειστική παρουσία της αστυνομικής δύναμης έδειξε πως υπήρχε πλήρης έλεγχος της κατάστασης.

 Όταν υπάρχει η αίσθηση του καθήκοντος, η συνεργασία και η γνώση αποδείχθηκε πως μπορούν να προληφθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων διά του προέδρου Ρ. Φρέρη, του Γ. Παρούση και την αμέριστη συμπαράσταση των Παριανών παραγόντων, εργάσθηκε με ουσία και αποτέλεσμα. Χωρίς διάθεση γκρίνιας θα επισημάνουμε μόνο το λάθος του ορισμού και άλλων αγώνων στο νησί, που στέρησε από πολύ κόσμο την δυνατότητα να δώσει το παρόν και ανάγκασε σε ένα αδόκιμο πήγαινε - έλα των διαιτητών σε Παροικιά και Αρχίλοχο.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ

Από την προηγούμενη ημέρα που ο ΑΟ Σύρου προπονήθηκε στην Πάρο διαπιστώσαμε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον ώμο του. Όχι μόνο δεν τον ακούσαμε να παραπονιέται, αλλά με έναν πύρινο λόγο στους συμπαίκτες του κατάφερε να αγγίξει το συναίσθημα και να επιβάλλει την ψυχολογία που έπρεπε.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού υπέφερε παρά την ένεση που είχε κάνει, αλλά δεν δίστασε στιγμή να πέσει στην φωτιά και σίγουρα η συνολική του παρουσία ενέπνευσε θετικά τους συμπαίκτες του. Παράδειγμα προς μίμηση ο Κώστας....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΜΠΑΒΙΛΑΣ

Το περίφημο χαμένο πέναλτι στο ίδιο γήπεδο τον κυνηγούσε. Κατάφερε να το πετάξει από πάνω του και το σπουδαιότερο δεν άφησε την ιδιαίτερη ψυχολογία του να λειτουργήσει κατά της ομάδας και υπέρ του προσωπικού του βιώματος. Λειτούργησε ομαδικά και ευτύχησε να πετύχει και τους δύο στόχους του. Και κυπελλούχος και εξιλεωμένος!

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΡΔΗΣ

Η παραδοσιακή φιγούρα της Συριανής ομάδας, ο ακούραστος φροντιστής και η ανθρώπινη συγκίνηση του όταν ο Σπύρος Μάκαρης του ζήτησε να πει δύο λόγια, ήταν συγκλονιστική  και μας δείχνει το πραγματικό νόημα. 

ΣΑΜΠΑΝ ΜΟΥΡΑΙ

Ευτύχησε να στεφθεί κυπελλούχος στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και η απαίτηση του να πάρει το μετάλλιο του από τον Παριανό έπαρχο Κώστα Μπιζά δείχνει έναν αγνό ψυχισμό που μας άγγιξε. Βέβαια, ως παλαιότεροι στον χώρο θα συμβουλεύαμε τον Σαμπάν να επικεντρωθεί στο πλούσιο ταλέντο του και καλό είναι να λείπουν οι «χειρονομίες» προς την εξέδρα… Κόσμος είναι τον σεβόμαστε! Άλλωστε ο κόσμος είναι αυτός που δίνει το κίνητρο και στους 22 ποδοσφαιριστές!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΡΟΣ

Όλοι μιλούν για τις τεχνικές του αρετές και τον χαρακτήρα του. Ήταν η στιγμή του να βγάλει την ποδοσφαιρική του ωριμότητα, να γίνει ηγέτης και πρωταγωνιστής και να κάνει το επόμενο βήμα. δηλαδή από ταλέντο να βαπτισθεί πρωταγωνιστής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ

Η προετοιμασία της ομάδας του, η διαχείριση του υλικού του και η επιλογή της τακτικής του Πανναξιακού ήταν σεμιναριακή. Τον πρόδωσε η ελλιπής φυσική κατάσταση των παικτών του που τους οδήγησε σε ατομικά λάθη, δεν τον δικαίωσε το αποτέλεσμα, αλλά ο Πανναξιακός ξέρει πως έχει τον κατάλληλο άνθρωπο στην άκρη του πάγκου του.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Ο άνθρωπος που έχει παραμελήσει τον αθλητικό εαυτό του, βρήκε το σθένος να δώσει μία ποιοτική χροιά στον τελικό και να μας θυμίσει πως το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται.

Με κινήσεις ανώτερου επιπέδου και την εξαιρετική του αντίληψη του αθλήματος μας κάνει να υπερηφανευόμαστε για την ποιότητα του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου.   

ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ - ΑΓΓΕΛΗΣ

Το δίδυμο που «τρέχει» τον ποδοσφαιρικό Πανναξιακό, με την γενική τους στάση και αντιμετώπιση του τελικού απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι για τους παράγοντες να διαθέτουν εκτός από τον χρόνο τους και ποδοσφαιρικό κριτήριο, βιώματα, αξιοπρέπεια και ψυχραιμία. Έχουν καταφέρει να προσωποποιούν την φυσιογνωμία της ομάδας και να έχουν παγιώσει τις βασικές αρχές σε όλο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα του Πανναξιακού, προβάλλοντας ένα αξιόπιστο και σοβαρό μοντέλο διοίκησης ερασιτεχνικής ομάδας. Βέβαια το γενικό μπράβο ανήκει σε όλη τη διοίκηση που χειρίστηκε έξυπνα, άψογα και σε χαμηλούς τόνους τα όσα προηγήθηκαν πριν από το μεγάλο παιχνίδι.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα μιλήσω για πάθος, αγάπη και αφοσίωση, αυτά τα ξέρουν όλοι και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο λόγος που γίνεται η αναφορά σε αυτούς είναι πως νοιώθουμε να αναφέρουμε την γνώμη μας, πως είναι παρεξηγημένοι.

Η γηπεδική ατμόσφαιρα και οι εκδηλώσεις τους έχουν παρερμηνευθεί. Όχι πως δεν το παρακάνουν με τα ακραία μερικές φορές συνθήματα τους και δεν μας αρέσουν καθόλου οι στοχοποιήσεις και οι προσωπικές προσβολές. Όμως, παρά τα λεκτικά ολισθήματα τους, αυτό που προσφέρουν στην ομάδα τους και το ποδόσφαιρο μας, νομίζουμε έχει μεγάλη αξία.

Μετά την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, ας ξεχαστούν όλα και ας αρχίσουμε από την επόμενη σεζόν να βλέπουμε φιλάθλους να συνοδεύουν εκτός έδρας όλες τις ομάδες για απολαύσουμε όλοι καλύτερα το χόμπι μας. Επιμένουμε πως μπορεί να γίνει μία νέα αρχή και να κάνουμε πολλούς να μας ζηλεύουν για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα μας.

SPORTCYCLADES.GR

Πρώτη φορά σε έναν τελικό κυπέλλου κάποιος πήρε το .......πρωτάθλημα.

Τα τηλέφωνα που δεχθήκαμε από όλες τις Κυκλάδες και όλη την Ελλάδα, κυρίως για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ζωντανής μετάδοσης livestreaming, που κατά κοινή ομολογία ήταν άψογη, συνεχής και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η πρωτοπορία και η αγάπη του κόσμου είναι τα μεγάλα παράσημα μας.

Προετοιμασθήκαμε και εμείς, βάλαμε τον τελικό πάνω από όλα και κρατήσαμε την κάμερα μας μέσα στο γήπεδο πιστοί υπηρέτες του αθλήματος και όχι ευκαιριακοί άρπαγες του ενδιαφέροντος του τελικού. Τα όποια λάθη μας είναι χωρίς σκοπιμότητα και δεν φοβόμαστε να κριθούμε από τον αθλητικό κόσμο των Κυκλάδων, αφού μόνο σε αυτούς απευθυνόμαστε και μόνο αυτοί μας επιβραβεύουν!  

Τους ευχαριστούμε…

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares