Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 12:15

Ο Παμμηλιακός «είναι» η Μήλος

''ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ'' ο σύλλογος του μεγαλύτερου νησιού των Δυτικών Κυκλάδων, που βαδίζει πατώντας σε στέρεες βάσεις, που έχει στις τάξεις του ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τον τόπο τους, μα πάνω από όλα που έχουν ως τρόπο ζωής και είναι αφιερωμένοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Την τελευταία εξαετία ο σύλλογος της Μήλου, έχει χαράξει τη δική του πορεία εκσυγχρονισμού, κάνοντας γνωστή τη Μήλο, εκτός από τις ατελείωτες ομορφιές της και για την αθλητική δραστηριότητα.  

Με μπροστάρη τον πρόεδρο Μιχάλη Βαμβακάρη και μία ομάδα ικανών ανθρώπων, μα πάνω από όλα με την αγάπη των Μηλιών, ο Παμμηλιακός  έχει καταφέρει πολλά πράγματα και σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από το ρεπορτάζ  βρισκόμαστε ακόμα στην αφετηρία!

Το επόμενο βήμα είναι η ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα έρθει μέσα από τις αυριανές εκλογές, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις θα υπάρξουν αρκετά νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια του Παμμηλιακού.

Αναφερθήκαμε στον κόσμο της Μήλου, στον οποίο ουσιαστικά ανήκει ο Παμμηλιακός… Ο κόσμος είναι αυτός που έχει στηρίξει τον σύλλογο, ο κόσμος θα είναι αυτός που θα του δώσει περισσότερη ώθηση και στο μέλλον, άρα και αυτός που θα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα εργαλεία του συλλόγου που δεν θα είναι άλλα από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει μέσα από τις αρχαιρεσίες.

Πάμε όμως να δούμε μέσα σε λίγες έξεις τι είναι ο Παμμηλιακός:

Ακαδημίες

Κάθε στιβαρό οικοδόμημα θέλει γερά θεμέλια και αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι του Παμμηλιακού, που αποφάσισαν ποιο θα είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην αναβάθμιση του συλλόγου.

 Η αναβάθμιση λοιπόν των ακαδημιών με προσέλευση παιδιών από 4-5 ετών, με ταυτόχρονη αύξηση τουλάχιστον 70%  στους αθλητές και συμμετοχή σε όλα τα Πανκυκλαδικά Τουρνουά Ακαδημιών, καθώς και η συμμετοχή σε πολλά τουρνουά ανά την Ελλάδα, έχει αποδώσει τους πρώτους καρπούς .

Προπονητές αποκλειστικά για τις ακαδημίες  απασχολούνται  επί καθημερινής βάσεως με τα τμήματα, Κοριτσιών, Μπαμπίνι, Προτζούνιορ, Τζούνιορ  και του αγωνιστικού Κ14 που διαθέτει ο σύλλογος.

Μεγάλη διάκριση θεωρείται η επιλογή του Παμμηλιακού ανάμεσα στις 125 καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ (Σήμερα καλύτεροι Αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι).

Η περηφάνια, που είναι διάχυτη για τα μικρά τμήματα του συλλόγου θα λέγαμε πως είναι δικαιολογημένη, αφού το επίτευγμα θεωρείται σημαντικό για το παρών και το μέλλον του Παμμηλιακού!

Στίβος

Ο Παμμηλιακός παρόλο που δεν διαθέτει στίβο με ταρταν,  διατηρεί ένα αξιοθαύμαστο τμήμα στίβου, που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ. Απασχολούνται από 2 εως 3 προπονητές που προπονούν επί καθημερινής βάσεως περίπου 80-90 αθλητές που είναι η δύναμη του συλλόγου.

Όσο για τα τμήματα του κλασικού αθλητισμού, ο Παμμηλιακός ως ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης της Μήλου, απασχολεί αθλητές από την ηλικία των 4 ετών.

Στόχος είναι η συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες και η βαθμολογική αναρρίχηση του συλλόγου. Όπως είναι φυσικό οι άνθρωποι και οι αθλητές της ομάδας θέλουν την αρωγή της πολιτείας για την κατασκευή ενός κουλουάρ που θα τους επιτρέψει να αθληθούν σωστά και χωρίς κινδύνους.

Ανδρικό τμήμα

Όλοι θυμόμαστε την αγωνιστική αναγέννηση του Παμμηλιακού που τον έφερε μία ανάσα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ σημείο αναφοράς αποτελούσε το όμορφο ποδόσφαιρο, καθώς και οι αγώνες της Μήλου που συχνά μετατρεπόταν σε ποδοσφαιρικές γιορτές.

Ποιος δεν έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια και ποια ομάδα δεν έχει βγάλει ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη φιλοξενία των Μηλιών;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η  ποδοσφαιρική ναυαρχίδα του  νησιού και κατ επέκταση τον Δυτικών Κυκλάδων, μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά στον Παμμηλιακό έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως ξέρουν να βρίσκουν λύσεις και στα δύσκολα.

Σίγουρα το Ανδρικό τμήμα αποτελεί τη συνέχεια των ακαδημιών, και γιατί όχι το όχημα για διάκριση, αφού το μέλλον ανήκει στους «Κόκκινους».

Βόλεϊ – Μπάσκετ

Σίγουρα η έλλειψη κλειστού δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την ανάπτυξη των αθλημάτων σάλας… Αλλά όπως λέει και το ρητό «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει στο νησί, όπου με αρωγό, ποιον άλλο τον Παμμηλιακό έχουν κάνει δειλά – δειλά την εμφάνιση τους οι πρώτες προσπάθειες για τη σύσταση ομάδων Βόλεϊ και Μπάσκετ.

Μάλιστα αυτοί που αγαπούν την πορτοκαλί θεά – στη Μήλο είναι πολλοί-  το χουν προχωρήσει λίγο παραπάνω, κάνοντας τα διερευνητικά τους βήματα για να δούμε τον Παμμηλιακό στα παρκέ των Κυκλάδων!

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, φτάνει η πολιτεία να δείξει την ευαισθησία της απέναντι σε ένα νησί και σε έναν σύλλογο που διψούν για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Άρα κύριοι άρχοντες… Θέλουμε το συντομότερο κλειστό γυμναστήριο στη Μήλο!

Άλλα σπορ

Πραγματικά μιλώντας με ανθρώπους του συλλόγου, κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά διαπιστώνει ότι υπάρχει όραμα, κέφι  και βούληση για να γίνουν πολλά πράγματα.

Πιλιάτες, Ζούμπα, Γιόγκα στη Μήλο; Ναι και από αυτό το είδος άθλησης έχουν στον Παμμηλιακό. 40-50 Γυναίκες όλων των ηλικιών, υπό την επίβλεψη πτυχιούχου με ειδικότητα γυμνάστριας, αθλούνται δύο φορές εβδομαδιαίως.

Στόχος; Μα τι άλλο η δημιουργία ακόμα περισσότερων τμημάτων! Στα άμεσα σχέδια, είναι η σύσταση τμήματος  Ποδηλασίας, όπως και τμήματος Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής.

Άρα οι λάτρεις αυτών των αθλημάτων έχουν να ελπίζουν και να περιμένουν εξελίξεις!

Εκδηλώσεις

Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά στο 9ο Πανκυκλαδικό, όταν αυτό φιλοξενήθηκε στη Μήλο και πραγματικά ο Παμμηλιακός μάγεψε όλες τις Κυκλάδες. Όλοι τότε μίλησαν με θαυμασμό για τη Μήλο, τους εθελοντές, τον Δήμο και τον Παμμηλιακό.

Όμως ο σύλλογος δεν περιορίζεται σε 1-2 εκδηλώσεις, αφού ετησίως είναι αυτός που φέρνει μεγάλη δραστηριότητα στο νησί.

Μουντιαλίτο Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, Τοπικό Πρωτάθλημα  Μπάσκετ, Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Αφροδίτεια, Ζερβίνεια, Εκδήλωση για τους 14 και αρκετές ακόμα δραστηριότητες δίνουν εναλλακτικές διεξόδους στη νεολαία και όχι μόνο του νησιού.

Βέβαια δεν λείπουν οι επιμορφωτικές ημερίδες , όπως και η κοινωνική δράση που έχει ως σκοπό την ευαισθησία προς  αδύναμες κοινωνικές ομάδες και την γαλούχηση των παιδιών στην προσφορά στον συνάνθρωπο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα πολλά σχετικά με τις εκδηλώσεις του συλλόγου, αλλά πιστεύω ότι είναι περιττό και ίσως φλύαρο, αφού νομίζω ότι ο αναγνώστης κατάλαβε πως αναφερόμαστε σε ένα πολύ δραστήριο σωματείο που  η προσφορά στον τόπο είναι ο λόγος ύπαρξης του.

Ναι ο Παμμηλιακός υπάρχει για να υπηρετεί τη Μήλο και οι άνθρωποι που αφιερώνουν τον χρόνο τους και πολλές φορές το χρήμα τους θέλουν να κάνουν καλό στον τόπο τους.

Γι αυτό λοιπόν όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τις εκλογές του συλλόγου και ο καθένας από τη πλευρά του να προσφέρει ότι μπορεί προς το σωματείο αυτό.

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ = ΜΗΛΟΣ

17800458_10154514104891446_5481884662167768105_n.jpg

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares