Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 11:15

Ο Χάμιλτον επέστρεψε στο θρόνο του

Έσπασε το ρόδι για φέτος ο Χάμιλτον πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη, αλλά και τής ομάδας του στη σεζόν, ισοφαρίζοντας στη βαθμολογία των οδηγών το Σεμπάστιαν Fέτελ στην πρώτη θέση με 43 πόντους έκαστος. Δεύτερος τερμάτισε ο Φέτελ με Ferrari και τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα που τα είχε όλα, εκτός από μάχη για την κορυφή, ο Λιούς Χάμιλτον οδήγησε με αυτοπεποίθηση και πήρε τη νίκη εκκινώντας από την pole position. Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από αντίπαλο εκμεταλλευόμενος στο έπακρο και το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά το ατύχημα του Τζιοβινάτσι, όπως δήλωσε κι ο ίδιος μετά τον αγώνα. Κάπως έτσι ο Χάμιλτον νίκησε κι ανεβάζει την ένταση της μάχης με το Φέτελ και της Mercedes με τη Ferrari οι οποίες συνεχίζουν σώμα με σώμα και δίνουν ραντεβού την Κυριακή τού Πάσχα στην έρημο του Μπαχρέιν.

Πολύ καλός αγώνας από το Σεμπάστιαν Φέτελ, που παρά το γεγονός ότι του στοίχισε το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς του έκοψε τη φόρα, κατέγραψε κάποια εντυπωσιακά προσπεράσματα για να τερματίσει από τη θέση που εκκίνησε. Ως οδηγός του αγώνα ψηφίστηκε ο Μαξ Φερστάπεν, αφού εκκίνησε 16ος και τερμάτισε τρίτος βγαίνοντας νικητής από τη μάχη με τον ομόσταυλό του Ντάνιελ Ρικιάρντο στους τελευταίους γύρους. Τέταρτος ο Αυστραλός, που επέστρεψες στους βαθμούς μετά την καταστροφή τής πατρίδας του. Πέμπτος ο Κίμι Ράικονεν, που αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά, αλλά εν τέλει κατάφερε να κρατήσει τους 10 σημαντικούς βαθμούς. Εάν και είναι νωρίς για να κριθεί, ο Βάλτερι Μπότας με την έκτη θέση του δεν ικανοποίησε και δείχνει πως θέλει ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Απογοητευτική με όλη τη σημασία της λέξης η McLaren, με τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν και να εντείνουν την αμφισβήτηση και την αβεβαιότητα γύρω από την ομάδα. Δυστυχώς μοιάζει και η φετινή χρονιά, τρίτη στη σειρά, να είναι έτοιμη να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με το γκραν πρι τού Μπαχρέιν, σε αυτό το μικρό νησάκι του αραβικού κόλπου θα δοθεί η τρίτη φετινή παράσταση ενός, όπως φαίνεται, ανταγωνιστικού πρωταθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares