Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 20:21

Φέτος η Ferrari μπορεί

Μία εβδομάδα πριν το γκραν πρι του Σότσι στη Ρωσία και τον τέταρτο αγώνα τής χρονιάς τα πράγματα μοιάζουν λίγο διαφορετικά από πέρυσι. Φέτος η κατάσταση μοιάζει πιο ισορροπημένη έχοντας δύο ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο του πρωταθλητή και δύο με τρεις οδηγούς που θα πάνε "ρόδα ρόδα" μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

Όμως το σημαντικό έγκειται εκεί ακριβώς για τη φετινή χρονιά, καθώς η Ferrari δείχνει ικανή να ανταγωνιστεί τη Mercedes στα ίσα. Μπορεί η ιταλική ομάδα να προπορεύεται έναντι τής αντιπάλου της και στην βαθμολογία των οδηγών, αλλά και σε αυτή των κατασκευαστών μετά από τρεις αγώνες, ωστόσο οι εμφανίσεις των "κόκκινων" είναι που γεμίζουν με αισιοδοξία τους τιφόζι. Φέτος, που οι διαφορές στα μονοθέσια των Mercedes και Ferrari είναι μικρές, η τύχη των δύο τίτλων θα κριθεί στο ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, αλλά και ποιος θα είναι πιο τυχερός με τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Η Scuderia στον πρώτο τομέα φαίνεται να κινείται βάσει σχεδίου και να αποδίδει η στρατηγική της στους 2 από τους 3 πρώτους αγώνες φέρνοντας το Φέτελ να κατακτά δις την πρώτη θέση. Τα πράγματα μοιάζουν ήρεμα στο Μαρανέλο, και άπαντες κάνουν κρυφά όνειρα ενός τίτλου εάν κι ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Στον αντίποδα, η Mercedes ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις μετά από την τριετή της ολική επικράτηση σε όλα τα επίπεδα.

Μετά τον τελευταίο αγώνα η γερμανική ομάδα έχει και τον πονοκέφαλο της μάχης μεταξύ των δύο οδηγών της, ωστόσο μπορεί για εμάς και για το άθλημα να είναι καλύτερα να αφεθούν ελεύθεροι Χάμιλτον και Μπότας να παλέψουν, αλλά η Mercedes έχει μάλλον άλλη άποψη. Διά στόματος Τότο Βολφ ήρθε η επιβεβαίωση μετά τον αγώνα στο Μπχρέιν, ότι εξετάζεται σοβαρά η επαναφορά των team orders (διαταγές της ομάδας) προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον περιπτώσεις μεταξύ των δύο οδηγών, που μπορεί να βλάψουν την ομάδα. Οι εναπομείναντες 8 αγώνες μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή μοιάζουν κρίσιμοι για τη σφυγμομέτρηση του τί μπορεί να πετύχει ο καθένας σε μία χρονιά μεταβατική με καινούρια δεδομένα σε κάθε τομέα.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με τον αγώνα της Ρωσίας στο θέρετρο του Σότσι με τους μονομάχους να επιστρέφουν σε ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά φέτος.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares