Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 22:09

Η επιστροφή τού Χάμιλτον

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα στη Βαρκελώνη ο Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία μειώνοντας στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 6 πόντους από το Φέτελ. Δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός τής Ferrari και τρίτος ο Ρικκιάρντο με Red Bull.

Μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη, ο Χάμιλτον επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί τού βάθρου επικρατώντας σε έναν αγώνα, που είχε συνεχώς μάχη για την πρώτη θέση. Μετά την κακή του εκκίνηση ο Χάμιλτον κι αφού έχασε την πρωτιά από το Φέτελ κατάφερε να ξανά προσπεράσει το Γερμανό ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική με τα ελαστικά του, η οποία και απέδωσε. Έτσι ο Βρετανός κάνοντας πολύ καλό αγώνα, εξαιρώντας την εκκίνηση, πήρε τους 25 βαθμούς τής νίκης.

Από την άλλη ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ κατάφερε να προσπεράσει στην εκκίνηση το Χάμιλτον δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά και να αντισταθεί στην πίεση τού αντιπάλου του στα μέσα του αγώνα. Το πολύ ωραίο με τον ισπανικό αγώνα είναι ότι είδαμε μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα σε οδηγούς διαφορετικών ομάδων, που κάνει και άκρως ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Η Mercedes με τις αναβαθμίσεις που έφερε στη Βαρκελώνη, κάλυψε το χαμένο έδαφος που έμοιαζε να έχει από τη Ferrari. Ο Αυστραλός οδηγός τής Red Bull βρέθηκε από το πουθενά στην κυριολεξία στην τρίτη θέση και στο βάθρο, για πρώτη φορά φέτος. Δυστυχώς η Red Bull μοιάζει πολύ πίσω από τις Mercedes και Ferrari χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει ούτε pole position αλλά ούτε και νίκες.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η ανέλπιστα καλή εμφάνιση των δύο Force India με τον Πέερεζ να τερματίζει τέταρτος κι ο ομόσταυλός τους, Οκόν, πέμπτος. Η Force India είναι η μοναδική ομάδα του grid, η οποία σε πέντε αγώνες φέτος έχει δέκα τερματισμούς στους βαθμούς. Τέτοιες εμφανίσεις την κάνουν να ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον δείχνοντας τα τελευταία χρόνια πίστη στο δικό της πρότζεκτ, το οποίο δε στηρίζεται σε μεγάλο μπάτζετ, αλλά στη σκληρή δουλειά. Η προσπάθεια τής ινδικής ομάδας είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση στη Formula 1 συνδυάζοντας άψογα τα αποτελέσματα και την αγωνιστική πρόοδο με λελογισμένες επενδύσεις.

Επόμενος αγώνας σε 15 ημέρες στου δρόμους του πριγκιπάτου τού Μονακό με την ηχηρή απουσία του Φερνάντο Αλόνσο, για να συμμετάσχει στο Indy 500, να κλέβει την παράσταση.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares