Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 23:52

Πολίτης: «Και μόνο η φανέλα να παίξει ο Πανναξιακός θα πρωταγωνιστεί»

Αναμφίβολα ζούμε το μπάσκετ των λεγόμενων κοντών. Από τη στιγμή, μάλιστα, που αυτός ο διάβολος, ο Στίβεν Κάρι απέδειξε ότι μπορεί να σουτάρει για τρεις σαν να κάνει λέι-απ, δεν τη γλιτώνουμε με τίποτε.

Φτάσαμε στο σημείο, αυτό το …παλιόπαιδο από το Γκόλντεν Στέιτ, να περνάει το κέντρο του γηπέδου και να κάνει κανονικά το σουτάκι του.

Politis_1.jpg

Μπορεί όταν καίγεσαι η μπάλα να περνάει στον ψηλό για το εύκολο καλάθι, ωστόσο υπάρχον κι εκείνοι που θα σε ξεσηκώσουν από την θέση σου όταν σε νεκρό χρόνο σηκωθούν έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. και η μπάλα καταλήξει στο πλεκτό. Πολύ καλό το buzzer-beater τρίποντο του Αντώνη Δαχρετζή στο ματς με την ΑΕ Σαντορίνης, αλλά σαν κι αυτά του Παναγιώτη Πολίτη δεν υπάρχουν…

Ο 29χρονος γκαρντ του Πανναξιακού βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι. Το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση όταν έχει την μπάλα στα χέρια του κι αποφασίσει να σουτάρει. Ακόμη και σε ανεπίσημα ματς, όπως στο τουρνουά μπάσκετ της Νάξου πέρυσι το καλοκαίρι που χάρισε στην ομάδα του την πρώτη θέση.

Αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και τις δηλώσεις, αλλά αυτή τη φορά μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά τόσο για τον υποβιβασμό του Πανναξιακού από τις εθνικές κατηγορίες στα τοπικά πρωταθλήματα, όσο και για το μέλλον του συλλόγου… Όσο για το δικό του; Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «Για την νέα χρονιά δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμη».

Politis_2.jpg

Τι έφταιξε όμως και η ομάδα της Νάξου δεν κατάφερε να παραμείνει στην Γ’ εθνική για τρίτη συνεχόμενη χρονιά; Σύμφωνα με τον Πολίτη, τρεις είναι οι πιο βασικοί λόγοι. «Οι τρεις πιο βασικοί κατά σειρά η έλλειψη μιας μπασκετικής διοίκησης να στήσει την ομάδα από την αρχή, αλλά κι αργότερα όταν η ομάδα έδειξε ότι έχει πρόβλημα πχ στις 5 συνεχόμενες ήττες να προσπαθήσει να κάνει κάποιες αλλαγές, ή να την ενισχύσει όπως έγινε σε άλλες ομάδες», δήλωσε αρχικά ο Πολίτης και πρόσθεσε: « Δεύτερον η έλλειψη τεχνογνωσίας για να στηθεί μια ομάδα σωστά, αλλά και για να αποδώσει στο γήπεδο. Τέλος εμείς οι ντόπιοι παίκτες αποδειχτήκαμε ελλιπείς και αγωνιστικά και στο να διαχειριστούμε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όπως εξελίχθηκε, για να σωθεί η ομάδα».

Ο υποβιβασμός του Πανναξιακού δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το ναξιώτικο μπάσκετ. Θεωρεί πως υπάρχει διάδοχη κατάσταση και ο σύλλογος να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες;

«Η ομάδα θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα και μόνο η φανέλα να παίζει, ο Πανναξιακός είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο. Όσον αφορά ξανά για την άνοδο, αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να τον βάλει μόνο η νέα διοίκηση. Αν και η κούραση που προκάλεσε η ομάδα αυτά τα δύο χρόνια στη γ εθνική δεν με κάνει και τόσο αισιόδοξο…».

Politis_3.jpg

Πως εκτιμά το μέλλον του μπάσκετ στο νησί της Αριάδνης; Ο Πολίτης απάντησε: «Για το μέλλον του μπάσκετ στο νησί και όσον αφορά το Πανναξιακό αποτελεί μεγάλη ελπίδα η ύπαρξη ανθρώπων που στήριξαν οικονομικά με σημαντικά ποσά αλλά και ηθικά την ομάδα. Μάλιστα το έκαναν χωρίς τη τάση επίδειξης και θέλοντας η βοήθεια τους να μείνει κρυφή, κάτι πολύ σπάνιο... Το πάθος τους για την ομάδα μοιάζει να είναι βγαλμένο μέσα από τα πιο τρελά μας όνειρα. Πρόκειται για ανθρώπους μέσα στο νησί ,αλλά κυρίως και από την Αθήνα. Ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να έρθουν αποτελέσματα στο μέλλον δε φτάνει μόνο η οικονομική βοήθεια, αλλά θα πρέπει να εμπλακούν στην ομάδα και να ασκήσουν διοίκηση…».

Politis_4.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares