×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 04:20

Είναι πρωταθλήτριες γιατί..

Την ώρα που όλοι θριαμβολογούν για την τεράστια νίκη – πρόκριση επί του Νηρέα Χίου, με λαμπρά ποστ στο Facebook, αναρωτιέμαι σαν συνήγορος του διαβόλου, που βρισκόντουσαν, όταν το δίδυμο Γιάννης Φραγκίσκος – Γιάννης Ρούσος, χτυπούσαν την πόρτα τους, ζητώντας απλά την στήριξή τους. Αλλά ξέχασα στις επιτυχίες όλοι μαζί. Στα δύσκολα όμως..

Σαν να κόμπασαν λίγο τα πανηγύρια. Είναι και η ώρα περασμένη άλλωστε.

Περίμενα αρκετή περίοδο να αρθρογραφήσω περί αυτού, περιμένοντας ουσιαστικά την κατάλληλη στιγμή. Μια μεγάλη επιτυχία (επανάληψη).

Δεν θα σταθώ  πολύ, στη πολύ μεγάλη νίκη που πήραν λίγες ώρες πριν, οι αθλήτριες του Πανναξιακού, κερδίζοντας με το σπαθί τους την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες κορασίδων της Ελλάδος. Πρόκριση που συνδυάστηκε με ακόμα ένα τρόπαιο, αυτό του πρωταθλήματος Αιγαίου. Άλλωστε όπου και να κοιτάξω, ένα ποστ στα social media σίγουρα θα αναφέρεται σε αυτό.

Θα σταθώ όμως (και το κάνω για πολλούς λόγους) στην πραγματική έλλειψη ενδιαφέροντος από τους ίδιους ανθρώπους, που τώρα βγήκαν από το καβούκι τους, βλέποντας τις ομάδες που ο (μη αμειβόμενος) προπονητής των ακαδημιών Γιάννης Φραγκίσκος, μοχθεί καθημερινά ώστε, κατορθώματα σαν τα χθεσινά να πλημμυρίζουν από χαρά τους Ναξιώτες φίλους και όχι μόνο.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επειδή τυγχάνει να ζω από κοντά αυτή την "θαλπωρή", θα προσπαθήσω να ισοσκελίσω τα παρακάτω, σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην αδικήσω σαφώς κανέναν. Και θα το κάνω θέτοντας ρητορικές ερωτήσεις.

-          Πόσες φορές οι ακαδημίες του γυναικείου βόλεϊ (παγκορασίδες, κορασίδες, νεανίδες) δεν βρήκαν, την διάρκεια του χειμώνα (μέχρι και σήμερα που μιλάμε) ώρες προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο;

-          Πόσες φορές θυσιάστηκε η προπόνησή τους για χάρη άλλων;

-          Πόσοι (με εξαίρεση τους γονείς των αθλητριών) εμφανίστηκαν στο γήπεδο σε μικρής σημασίας αναμετρήσεις;

-          Πόσα μέλη της διοίκησης (με εξαιρέσεις) βοήθησαν (με οποιοδήποτε τρόπο) ώστε η ομάδα να συνεχίζει να πορεύεται με τον ίδιο ρυθμό;

-          Ποιοι ήταν οι κυρίως χορηγοί, ώστε τα κορίτσια να έχουν εμφανίσεις;

-          Ποιος δίνει χείρα βοηθείας, ώστε η ομάδα εντέλει να πληρώνει το αντίτιμο ενός ταξιδιού (που περιλαμβάνει πλοίο - διανυκτέρευση - σίτιση συνήθως);

-          Ποιος μίλησε για τις ακαδημίες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου (ενώ ακούστηκαν παράπονα για την απουσία των γονιών);

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπορεί αυτό το διάστημα ο Πανναξιακός να βρίσκεται χωρίς την στέγη μιας διοίκησης και το μέλλον του να κρίνεται απαισιόδοξο από κάθε είδους πλευρά, ωστόσο υπάρχουν "παράγοντες" που ακόμα κι έτσι δίνουν. Τι δίνουν; Αυτό που μπορούν. Χωρίς να έχουν κανένα όφελος από αυτό. Χωρίς να έχουν το παιδί τους στις ακαδημίες. Χωρίς να αποσκοπεί κάπου, η πράξη συμπαράστασης προς αυτές. Απλά δίνουν. Για ευνόητους λόγους δεν θα κατονομάσω τον άνθρωπο-ους που φωτογραφίζω αυτή τη στιγμή, ωστόσο οφείλω να τον-τους συγχαρώ για την αμέριμνη βοήθεια που προσφέρει-ουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο τίτλος του κειμένου λέει χαρακτηριστικά: «Είναι πρωταθλήτριες γιατί..»

Η απάντηση βρίσκεται πολύ μακριά, από αυτό που μπορεί να βγαίνει στην δημοσιότητα, κάθε φορά που τμήμα της ομάδας του Πανναξιακού προβαίνει σε μία μεγάλη επιτυχία, σαν τη χθεσινή.

Σαφώς οι αθλήτριες της ομάδας διαθέτουν το ανάλογο ταλέντο.

Σαφώς ο Γιάννης Φραγκίσκος και ο Γιάννης Ρούσσος, οι δύο καπετάνιοι που μένουν στο καράβι, αφότου αυτό χτυπά στο παγόβουνο της αδιαφορίας των περισσοτέρων, έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε κάθε ένδοξη στιγμή των ακαδημιών του Πανναξιακού.

Ωστόσο θεωρώ, πως αμέσως μετά τις αληθινές πρωταγωνίστριες του αθλήματος, τον μεγαλύτερο ρόλο έχουν και "αυτοί", που θα έπρεπε να μοιράζονται τα μετάλλια με τα αυριανά αστέρια του αθλήματος. Οι γονείς των κοριτσιών, οι ένδοξοι πολεμιστές, που στα μάτια των παιδιών τους, ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, ΠΑΝΤΑ θα αποτελούν το Α και το Ω. Χωρίς αυτούς τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν θα είχε καμία ουσία. Και ας μη προβάλλεται η στήριξή τους. 

ΔΗΜΟΣ

Αλήθεια τώρα που ακόμα μια μεγάλη αθλητική στιγμή, προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στο νησί της Νάξου, ο Δήμος θα βγάλει κάποια ανακοίνωση, συγχαίροντας τις κορασίδες του Πανναξιακού ή θα συνεχίσει να σιγεί, για να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα όλων, που από ότι φαίνεται μόνο καλό δεν είναι;  

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares