Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 14:10

Ο αθλητισμός και τα μη.. πεταμένα λεφτά

Η εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ αναδημοσίευσε την Παρασκευή, ένα συνδυασμό απαντήσεων, στα βασικά ερωτήματα που ταλανίζουν κατά καιρούς τους γονείς των παιδιών. Τα χρήματα, το άγχος, η πειθαρχία, οι φιλίες ζωής, οι συνεργασίες και όλα αυτά που «δένουν» τα νέα παιδιά με τον υγιή τρόπο ζωής, αποφεύγοντας παράλληλα άλλου είδους κακοτοπιές.

«Απόψε αποφάσισα να «θυσιάσω» το οπισθοσέλιδο της εφημερίδας μας, ελέω ενός πολύ σημαντικού κειμένου, το οποίο ανακάλυψα στο διαδίκτυο. Και ίσως είναι πολύ σημαντικότερο αυτό, από τις ειδήσεις και το ρεπορτάζ που τρέχει αυτές τις ημέρες στον Κυκλαδίτικο χώρο.

Έτσι λοιπόν στο σημερινό μας δημοσίευμα αναλύουμε ή αν θέλετε απαντάμε στα κατά καιρούς ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι οι γονείς, και  το κατά πόσο τελικά αξίζει ή όχι να δαπανούν ένα κάρο χρήματα για να στέλνουν τα παιδιά σε αθλητικούς χώρους, ακαδημίες, ομάδες κτλ. Συν τοις άλλοις όλο το προαναφερθέν συνδυάζεται και με αρκετή δόση άγχους, ώστε τα παιδιά να παραμείνουν στις αρχικές τους προσδοκίες, παραμένοντας πιστά στο ραντεβού τους με τον αθλητισμό σαν ιδέα γενικότερα.

ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

-          Γιατί να ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο να τρέχω για να κάνει αθλητισμό το παιδί μου

Ένας από τους φίλους μου με ρώτησε γιατί πληρώνω τόσα χρήματα και ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο να τρέχω για να κάνει αθλητισμό το παιδί μου.

Του απάντησα λοιπόν το εξής...

Δεν πληρώνω για τις προπονήσεις του παιδιού μου ή για τους αγώνες του ή τις στολές του και τα προστατευτικά του!

- Πληρώνω για εκείνες τις στιγμές που το παιδί μου είναι τόσο κουρασμένο που αισθάνεται ότι θέλει να τα παρατήσει αλλά δεν το κάνει.

- Πληρώνω για την ευκαιρία που έχει το παιδί μου να κάνει φιλίες ζωής.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να είναι πειθαρχημένο.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να φροντίζει το σώμα του και να γυμνάζεται.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να συνεργάζεται με άλλους και να είναι ένα πρόθυμο, ταπεινό και σεβαστό μέλος μιας ομάδας.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να διαχειρίζεται την απογοήτευση, όταν δεν παίρνει το αποτέλεσμα που περίμενε ή όταν δεν τα καταφέρνει σε μια τεχνική και εξακολουθεί να προσπαθεί να βάζει τα δυνατά του.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να βάζει και να πετυχαίνει τους στόχους του.

- Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει ότι χρειάζονται ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προπόνησης για να φτάσει στην πρωτιά και ότι η επιτυχία δεν θα του χαριστεί.

- Πληρώνω για το παιδί μου για να περνάει τις ώρες του σε ένα γυμναστήριο αντί μπροστά σε μια οθόνη.

- Πληρώνω για την δυνατότητα που του δίνεται να μάθει ο αθλητής δεν είναι μόνο μπάλες αλλά τρόπος ζωής.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά για να ολοκληρώσω γιατί δεν πληρώνω για το σπορ και πληρώνω για τις ευκαιρίες που γενικά ο αθλητισμός παρέχουν στα παιδιά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους και θα είναι άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία.

Και σύμφωνα με αυτά που έχω δει εγώ στη ζωή μου νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση για έναν γονέα!

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Μην ξεχνάτε αγαπητοί αναγνώστες πως ο αθλητισμός απομακρύνει τα παιδιά από κάθε είδους άλλη ενασχόληση, η οποία θα μπορούσε να μην είναι και τόσο αθώα. Αναλυτικότερα δεν θα ήθελα να σταθώ, ωστόσο τη σήμερον εποχή, τα νεαρά παιδιά θέτουν σαν πρότυπο άσχημα παραδείγματα, τα οποία διατυμπανίζει αρκετές φορές η τηλεόραση, ακόμα και το διαδίκτυο.

Πολλές φορές έχουν βρεθεί ορισμένοι γονείς προ εκπλήξεως, τις περισσότερες δε, όταν εκείνοι με τη σειρά τους δεν είχαν τη δυνατότητα, ή άφηναν σε δεύτερη μοίρα την υπόθεση αθλητισμός εντός του σπιτιού, παραμένοντας αυστηροί μόνο με την μάθηση και τη γνώση του παιδιού τους.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως το σημερινό δημοσίευμα, αφορά το σύνολο των ανθρώπων που σκέφτονται να γράψουν το παιδί τους σε μια ομάδα, στις ακαδημίες ενός συλλόγου κτλ.

Οι απαντήσεις στο ερώτημα αν και κατά πόσο ο αθλητισμός είναι η μια μορφή προσανατολισμού, ώστε το παιδί μας-σας, να μπορέσει να αναπτύξει ένα δυνατό χαρακτήρα, μια ισχυρή προσωπικότητα, δόθηκαν.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά είναι στο χέρι σας.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Εφημερίδα "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ"

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares