Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 14:40

Διευκρινιστική επιστολή της ΕΠΣ Κυκλάδων

Με επιστολή της προς τα σωματεία που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, η ΕΠΣ Κυκλάδων κάνει κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τις συζητήσεις στην Γενική Συνέλευση και έχουν να κάνουν με την επιλογή της Πάρου ως τόπος διεξαγωγής, τις Μικτές ομάδες και τους προπονητές, απατώντας κατά κάποιο τρόπο στον Σύνδεσμο Προπονητών, η διοίκηση του οποίου δεν έδωσε το παρών στη Γ.Σ., αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση.

Από εκεί και πέρα στην ίδια επιστολή, αφού τονίζεται η σωστή δουλειά που γίνεται στις Μικτές ομάδες, γίνεται λόγος για την επιτυχημένη διεξαγωγή των νέων πρωταθλημάτων κ18 και κ12, ενώ προαναγγέλλει τη δημιουργία πρωταθλήματος κ10.

Από την ανοικτή επιστολή δε λείπουν οι ευχαριστίες προς την Περιφέρεια και τα μέλη των επιτροπών, ενώ γίνετε αναφορά στη διαιτησία και το γηπεδικό πρόβλημα στη Σύρο.

Αναλυτικά η επιστολή 

Προς Όλα τα Σωματεία-μέλη μας στις έδρες τους, Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Έχοντας κλείσει δύο χρόνια στην Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων μας δίνεται η ευκαιρία για μια μικρή απολογιστική επαφή μαζί σας και μια επιπλέον προτροπή για δράσεις και συνέργειες, τις οποίες δεν μπορέσαμε στην τρίωρη Γενική Συνέλευση της Πάρου να συζητήσουμε.

Η Πάρος δεν επιλέχθηκε τυχαία δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως τόπος διεξαγωγής της Γενικής μας Συνέλευσης. Είναι το νησί που ακτοπλοϊκά συνδεόμαστε όλοι καλύτερα. Αν γίνονταν οι Συνελεύσεις στην Σύρο ούτε τα μισά σωματεία δεν θα παρευρίσκονταν. Σας θυμίζουμε προηγούμενες συνελεύσεις πριν τρία χρόνια με παρουσία 9-10 σωματείων.

Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και παραμένει η καλή ποιότητα στην εκπαίδευση στο άθλημα του ποδοσφαίρου κάτι το οποίο πιστεύουμε τα δύο τελευταία χρόνια έχει ανθίσει πολύ σε επίπεδο Ακαδημιών σας και κατ’ επέκταση στα αντρικά σας τμήματα.

Η υποχρεωτική παρουσία Διπλωματούχων Προπονητών, πιστεύουμε έπαιξε το ρόλο της όσο και αν στην αρχή πολλοί δυσανασχέτησαν με αυτήν την υποχρέωση που επιβλήθηκε από την Ε.Π.Ο. και την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Όλο και περισσότεροι πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στελεχώνουν τις Μικτές μας Ομάδες οι οποίες με την σωστή καθοδήγηση του Ενωσιακού μας προπονητή κου Μοστράτου Γεώργιου παίρνουν προπονήσεις και παιχνίδια στα πόδια τους και ταυτόχρονα προβολή στο Πανελλήνιο. Σημαντικός παράγοντας για την αναγνωριστικότητα τους και την περαιτέρω μετεγγραφή τους σε σωματεία ανώτερων κατηγοριών.

Οι σωστές βάσεις που τους δίνετε παίρνουν πιο εύκολα σάρκα και οστά από τον Ενωσιακό Προπονητή, γι’ αυτό και του ανανεώθηκε η συνεργασία μετά από τόσες επιτυχίες, την θετική άποψη των σωματείων μας και κυρίως την αγάπη των παιδιών προς αυτόν και το έργο του.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε και την ‘PAOK ACADEMIES’’ για την ευγενική χορηγία κάλυψης ρουχισμού και εξοπλισμού στα τμήματα Κ-14 & Κ-16 των Μικτών μας Ομάδων. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι από τη νέα χρονιά με τον ίδιο χορηγό θα λειτουργήσουν και τμήματα Μικτών της Ε.Π.Σ.Κ. Κ-10 & Κ-12 τα οποία θα αποτελέσουν τον προθάλαμο των Κ-14 & Κ-16. Ο Τεχνικός που επιλέχθηκε κος Λιόνας Λάμπρος με βαρύ Βιογραφικό, ήδη έχει ξεκινήσει τις προεπιλογές σε ΑΝΔΡΟ, ΤΗΝΟ, ΜΥΚΟΝΟ, ΣΥΡΟ και πριν την έναρξη της νέας σεζόν θα συνεχίσει σε ΠΑΡΟ, ΝΑΞΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΣΕΡΙΦΟ, ΣΙΦΝΟ, ΚΥΘΝΟ και ΜΗΛΟ, ούτως ώστε να στελεχωθούν τα τμήματα αυτά και να συμμετέχουν σε Πανελλήνια και Διεθνή Τουρνουά. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι ο ανωτέρω προπονητής θα εγγραφεί και στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της επιλογής του, όπως το ίδιο έπραξε και ο κος Μοστράτος Γεώργιος πρόσφατα.

Να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων για τις προσπάθειες που κάνει για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο και επ’ ευκαιρίας μιας και δεν παρέστη στην Γ.Σ. (μόνο τηλεφωνική παρέμβαση έκανε μέσω συμβούλου της Ε.ΠΣ.Κ.) να του ζητήσουμε για ακόμη μια φορά μετά τις συναντήσεις που είχαμε και την αλληλογραφία που ανταλλάξαμε να μας καταθέσει τις προτάσεις θέσεις του για την διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων μας ( πέντε τμημάτων υποδομής Ανδρών και Κυπέλλου). Επίσης να του ζητήσουμε να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία Σχολής Προπονητών μιας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα είμαστε συμπαραστάτες σε οτιδήποτε χρειαστεί βάσει των δυνατοτήτων μας.

Όπως γνωρίζετε όλοι, δημιουργήθηκαν δύο νέες Κατηγορίες Υποδομών Κ-18 & Κ-12 με μεγάλη πιστεύουμε επιτυχία, αν και πρώτη χρονιά. Το 2017-2018 θα δημιουργηθεί και Κ-10 Κατηγορία μιας και αρκετές ομάδες σε πολλά νησιά είναι έτοιμες γι’ αυτό. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό μορφή Τουρνουά και με αυστηρούς ποδοσφαιρικούς όρους με σκοπό την σωστή εκμάθηση του δημοφιλέστερου αθλήματος και όχι το κυνήγι του αποτελέσματος και του σκορ. Συγχαίρουμε επ’ ευκαιρίας και τα σωματεία ΑΟ ΑΣΤ. ΤΡΑΓΑΙΑΣ και Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ για την από κοινού απόφαση διεξαγωγής του Τελικού της Β’ Κατηγορίας στο νησί της Τήνου, όπου πραγματικά ήταν γιορτή για όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν. Σίγουρα τρανό παράδειγμα για πολλούς ‘’ξεροκέφαλους’’ του χώρου μας.

Στο χώρο της διαιτησίας που συζητήθηκε πολύ στην Γενική μας Συνέλευση, έγιναν πολλά βήματα μπροστά (συμμετοχή διαιτητών σε Εθνικά Πρωταθλήματα, Σχολές Διαιτησίας, μείωση εξοδολογίων σε μεγάλο βαθμό παρά την αύξηση των αγώνων που διεξήχθησαν). Θερμά συγχαρητήρια στους κ.κ. Παρούση Γεώργιο. Σουλτάνη Απόστολο και Αρμακόλα Αναστάσιο, για τις υπηρεσίες τους και τις ατέλειωτες ώρες που αφιερώνουν για το σκοπό αυτό και κυρίως στους λιγοστούς αλλά ήρωες διαιτητές οι οποίοι έφεραν εις πέρας πέντε Πρωταθλήματα και το Κύπελλο δίνοντας μας αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Να ευχαριστήσουμε επίσης τους κ.κ. Μενδρινό Λάμπρο και Δεληγιάννη Νικόλαο που είναι πάντα δίπλα μας σε οτιδήποτε τους ζητηθεί.

Στο θέμα των εγκαταστάσεων πιστεύουμε μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του χλοοτάπητα και των φωτιστικών στο γήπεδο της Ε.Π.Σ.Κ. καθώς και του βοηθητικού γηπέδου (5Χ5). Να σας πληροφορήσουμε ότι σκοπός μας είναι η δημιουργία μουσείου του Κυκλαδίτικου Ποδοσφαίρου στην είσοδο του γηπέδου, καθώς και η τοποθέτηση καθισμάτων και σκέπαστρων κατόπιν χορηγιών που θα ανακοινωθούν σύντομα, κάνοντας το γήπεδο μας ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο.

Ένας τομέας που πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να πιέσουμε περισσότερο είναι η ενδοκυκλαδική επικοινωνία για τις ομάδες μας. Θα σας σταλεί έγγραφο να προσυπογράψετε το οποίο θα αποσταλεί στους αρμόδιους οι οποίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο Αθλητισμός κινεί τα πλοία την χειμερινή περίοδο στα νησιά μας. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Λεονταρίτη Γεώργιο και κατ’ επέκταση τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο Γεώργιο για τη χρηματοδότηση της διαμονής των συμμετεχόντων στους τελικούς των Πρωταθλημάτων μας Υποδομής Κ-12, Κ-14 και Κ-16.

Παραμένουμε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε και ευελπιστούμε με την εξομάλυνση στα Διοικητικά της Ε.Π.Ο., το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα μακριά από συμφέροντα και κυρίως την πολιτική. Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη των Επιτροπών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και ιδιαιτέρως τους κ.κ. Σιγάλα Γιάννη και Γρυπάρη Νικήτα για τις υπηρεσίες που συνεχίζουν και μας προσφέρουν.

‘’ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’ 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares