Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 19:07

Έρχεται το "φωτοστέφανο" το 2018

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το κυβερνών σώμα της FIA αποφάσισε ότι από το 2018 όλα τα μονοθέσια θα διαθέτουν το "halo" (φωτοστέφανο) το οποίο θα προστατεύει το κόκπιτ και κατ' επέκταση το κεφάλι των οδηγών.

   Η παγκόσμια ομοσπονδία θέλει να επεκτείνει την ασφάλεια των οδηγών και γι' αυτό το λόγο εδώ και 5 χρόνια γίνονται δοκιμές για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, το halo παρουσιάζει την καλύτερη συνολική ασφάλεια μετά από εκτιμήσεις σε πλήθος συσκευών τα τελευταία 5 χρόνια. Πάντως το σύνολο των οδηγών αλλά κι όσων βρίσκονται κοντά στο σπορ στέκεται απέναντι σε αυτή την απόφαση, κυρίως λόγω της αισθητικής του εμφάνισης.

   Συγκεκριμένα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά από τη χρήση του halo για μόλις ένα γύρο υποστήριξε ότι τον ζάλισε, ενώ κι ο Νίκι Λάουντα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με αυτή την εξέλιξη και κάλεσε τη FIA να εξετάσει πιο ελκυστικές λύσεις.

   Βέβαια το halo είναι το μόνο που πέρασε όλα τα crash tests, όπως για παράδειγμα να αποτρέψει το ελαστικό που κατευθύνεται προς το κεφάλι του οδηγού με ταχύτητα άνω των 250 χλμ/ώρα, αλλά και θεωρείται ότι έχει το μεγαλύτερο εύρος ανεμπόδιστης ορατότητας για τους οδηγούς.

   Η επόμενη χρονιά είναι πολύ κοντά και μένει να δούμε εάν μπορεί να αλλάξει κάτι μέχρι τότε.

"Χρυσώνει" το Φέτελ η Ferrari

   Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα η Ferrari έχει καταθέσει επίσημη πρόταση ανανέωσης στο Γερμανό πρωτοπόρο του πρωταθλήματος για τρία χρόνια συνολικής αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ.

   Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον του Γερμανού πολυπρωταθλητή με αυτό όμως της παραμονής του να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ο Μαξ Φερστάπεν, που είχε συνδεθεί με πιθανή μετακίνηση στη Ferrari, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει στη Red Bull τουλάχιστον μέχρι και το 2018. Από την πλευρά του ο Φέτελ θέλει να παραμείνει αλλά φαινόταν να αναζητάει μονοετές συμβόλαιο πάντα με ομόσταυλο τον Κίμι Ραικόνεν και μόνο. Η Ferrari μέσω του προέδρου της, Σέρτζιο Μαρκιόνε, έχει προτείνει στο Φινλανδό συμβόλαιο ενός έτους με απολαβές 5 εκατομμυρίων ευρώ.

   Η Scuderia πιέζει για να αποδεχθεί ο Φέτελ τη συμφωνία και να κλείσει όσο νωρίτερα γίνεται με το οδηγικό της δίδυμο για τη νέα χρονιά.

Follow me on Twitter: @alextataris8

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares