Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 16:46

Η Honda ψάχνει κι άλλες ομάδες να προμηθεύει κινητήρες

Σε συζητήσεις με ομάδες της Formula 1 βρίσκεται η Honda, προκειμένου να τους προμηθεύει με κινητήρες. Το σκεπτικό τού ιαπωνικού κατασκευαστή είναι να συλλέξει ακόμα περισσότερα δεδομένα για να εξελίξει ταχύτερα τους κινητήρες του, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Honda, Μασάσι Γιαμαμότο.

   Ο ίδιος τόνισε στο motorsport.com:

   "Μιλάμε με ομάδες για να δουμε εάν υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε συμφωνία προμήθειας κινητήρων με κάποιο πελάτη. Για να πετύχουμε το χρονοδιάγραμμα του 2018 θα είναι δύσκολο, ωστόσο θα ψάξουμε την ευκαιρία για συνεργασία από το 2018. Εάν δε βρούμε κάποια ομάδα ως πελάτη, τότε θέλουμε να συνεχίσουμε με τη McLaren και να βρούμε και κάποια άλλη ομάδα το 2019".

   "Αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι δουλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση με τη McLaren. Θεωρούμε ότι η McLaren είναι ακόμα δεσμευμένη στο να κάνει αυτή τη συνεργασία να δουλέψει. Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να παράσχουμε μία καλή μονάδα ισχύος, είναι ότι δεν μπορούμε να πιάσουμε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί εξ αρχής από αυτή τη συνεργασία".

Σχετικά με τη συμφωνημένη συνεργασία με τη Sauber που ακυρώθηκε είπε:

   "Δουλεύαμε στην ίδια κατεύθυνση για την επόμενη χρονιά. Παρ' όλα αυτά, κάποιες λεπτομέρειες δεν είχαν συμφωνηθεί, όπως το να τρέχει ένας Ιάπωνας οδηγός ή άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα έχουν κάποιες εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε άλλες κατηγορίες. Όταν συμφωνήθηκε η συμφωνία με τη Μονίσα (πρώην επικεφαλής της ομάδας της Sauber) η ιδέα της συνεργασίας και σε άλλες κατηγορίες ήταν εντάξει, αλλά άλλαξε η συμπεριφορά τους (μετά την αποχώρηση της Μονίσα)".

   Με το ναυάγιο της συμφωνίας Sauber- Honda, ο ιαπωνικός κολοσσός φαίνεται να εξετάζει και να είναι πολύ κοντά στην επισημοποίηση της συμφωνίας με την Torro Rosso. Η ιταλική ομάδα είναι σε αναζήτηση κινητήρα για την επόμενη χρονιά και ο προμηθευτής της McLaren μοιάζει ο τέλειος συνεργάτης.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares