Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 18:55

Σκοπός του Andros Trail Race

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, η Άνδρος και τα μονοπάτια της, φιλοξένησαν τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος Andros Trail Race.

Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους 300 αθλητές που συμμετείχαν – από την Ελλάδα και το εξωτερικό- να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γεμάτα εναλλαγές τοπία, τις πεζοπορικές διαδρομές, σημαντικά μνημεία πολιτισμού αλλά και τους ανθρώπους του νησιού.
Με το 1o Andros Trail Race δημιουργήθηκε μια δέσμη εκδηλώσεων αποτελούμενη από ένα κύριο αγώνισμα trail 22 χλμ., ένα παράλληλο αγώνα 10 χλμ. καθώς και από άλλες παράλληλες δράσεις (ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος των διαδρομών, πεζοπορίες, pasta party με χειροποίητα τοπικά προϊόντα, τεχνική ενημέρωση αγώνα κ.α.) που είχε εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στους δρομικούς κύκλους και στην τοπική κοινωνία.
Στόχος της δεύτερης προσέγγισης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτέμβρη και 1 Οκτωβρίου 2017, είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ενισχύσουν την τουριστική - οικονομική δραστηριότητα και θα αναδείξουν την πολιτισμική αξία του νησιού, ώστε να αποτελέσουν μια βάση για ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης της περιοχής.
Η Διοργάνωση φέτος, παρουσιάζει 2 κύριους αγώνες 24χλμ & 10χλμ, (1 Οκτωβρίου 2017) καθώς και δύο παράλληλα αγωνίσματα 5χλμ & 1χλμ (30 Σεπτεμβρίου 2017)
Προσδοκούμε αυτός ο αγώνας να γίνει ένας μεγάλος αθλητικός θεσμός που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού για αθλητές απαιτήσεων, όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους.
Η Άνδρος αναμφισβήτητα εντυπωσιάζει , προσφέροντας ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο γεμάτο εναλλαγές, με βουνά, κοιλάδες, μικρά ποτάμια και πολύ πράσινο αφού το νερό είναι άφθονο αλλά και ένα άριστα σηματοδοτημένο και πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών , που θα ζήλευαν πολλοί προορισμοί. Το πρώτο νησί της Ευρώπης, που διαθέτει ευρωπαϊκή πιστοποίηση (Ευρωπαϊκό σήμα Leading Quality Trails -Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων Εuropean Ramblers Association).
Σκοπός της Διοργάνωσης ήταν και είναι η ύπαρξη μιας σύνθετης και πολυδιάστατης εκδήλωσης με στόχο την προβολή του νησιού, την ανάπτυξη της περιοχής του Κορθίου αλλά και τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας προστιθέμενης αξίας για τον τόπο, μέσα από δράσεις μαζικής ενεργητικής συμμετοχής.
• Η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που σταδιακά θα αποτελέσει θεσμό για την Άνδρο.
• Η γνωριμία και η ανάδειξη των μονοπατιών.
• Η προώθηση του νησιού ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού
• Η προβολή του μοναδικού οικοσυστήματος της Άνδρου.
• Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
• Η αποκέντρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων (από τα δύο άλλα αστικά κέντρα).
• Η δυνατότητα των συμμετεχόντων να γνωρίσουν την Άνδρο
• Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αθλητών, συνοδών, θεατών και εθελοντών που θα συμμετάσχουν.
• Η "ανακάλυψη" των ορίων των αθλητών και η ενίσχυση της θέλησής τους, σε έναν αγώνα απαιτήσεων.
• Η ενθάρρυνση αθλητών δρόμου ή αθλητών με μικρή εμπειρία να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες.
• Η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία !

Ραντεβού τέλη Σεπτέμβρη στην Άνδρο! 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares