×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 16:01

Κέλλυ Αραούζου: Μοναδικό και εντυπωσιακό συναίσθημα να κολυμπάς δίπλα στην Καλντέρα

Photos @ Santorini Experience by Vangelis Patsialos Photos @ Santorini Experience by Vangelis Patsialos

Η απόλυτη αθλητική εμπειρία στον απόλυτο τόπο έρχεται για 3η συνεχή χρονιά καθώς το Santorini Experience βρίσκεται προ των πυλών.

Στις 6-8 Οκτωβρίου 2017 η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπήσει στη Σαντορίνη, όπου εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν στα μαγευτικά τοπία αυτής της διοργάνωσης, συνθέτοντας αρμονικά τη διασκέδαση με την επίδοση.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα ξεχωρίζει αυτό της πρωταθλήτριας του Ολυμπιακού και παγκόσμια πρωταθλήτρια Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, που θα δώσει το παρών για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια απάντησε στις ερωτήσεις του sportcyclades.gr σχετικά με τη μεγάλη διοργάνωση:

Τι σημαίνει για σένα το Santorini Experience;

Το Santorini Experience είναι μια πολύ όμορφη αθλητική εμπειρία για εμένα, την οποία θα ζήσω φέτος για 3η συνεχή χρονιά στις 6-8 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αγκαλιάζει τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος και της κολύμβησης προσφέροντάς τους ανεπανάληπτες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες. Είναι η διοργάνωση που συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να την ζήσουν αν δεν το έχουν κάνει ήδη!


Φέτος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος (5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος», 10χλμ, 15χλμ) στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.


0915_SantoriniExperience_VangelisPatsialos.jpg

Photos @ Santorini Experience by Vangelis Patsialos

Ποιες είναι οι δυσκολίες της διαδρομής;

Η κολυμβητική διαδρομή περιλαμβάνει μια απόσταση 1,5 μιλίου (2,4χλμ) την οποία πρέπει να διανύσουν οι κολυμβητές από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Ακριβώς επειδή αυτή η διαδρομή απευθύνεται σε όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, το επίπεδο δυσκολίας είναι διαφορετικό για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Για τους επαγγελματίες αθλητές αποτελεί μια πολύ καλή προετοιμασία, ενώ για τους ερασιτέχνες μια μοναδική εμπειρία. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να κολυμπούμε όλοι μαζί στα βαθιά πανέμορφα νερά της Σαντορίνης και να μοιραζόμαστε την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά μας μέχρι τον τερματισμό μας. Οφείλω να πω ότι η ασφάλεια που υπάρχει καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής του Santorini Experience απλοποιεί την οποιαδήποτε δυσκολία έχει να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε ερασιτέχνης κολυμβητής, με δεδομένο ότι αν κουραστεί ή αισθανθεί κάποια αδιαθεσία μπορεί πολύ εύκολα να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο πλωτό μέσο, αφού υπάρχουν παντού γύρω λέμβοι και ναυαγοσωστικές ομάδες εντός και εκτός νερού.

Πως προετοιμάζεται μια αθλήτρια η αθλητής για έναν τέτοιο αγώνα;

Όπως ανέφερα ο κάθε αθλητής ακολουθεί άλλου είδους προετοιμασία. Για αυτό πάντα είναι καλό να συμβουλεύεται ο καθένας τον προπονητή του. Εγώ έχω εντάξει το SantoriniExperience ως μέρος της προετοιμασίας μου για τους επόμενους αγώνες στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ακριβώς επειδή αγωνίζομαι συχνά σε διαδρομές κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης των 5χλμ και 10χλμ η απόσταση αυτή είναι ένα καλό testevent για να βγουν κάποια συμπεράσματα και να δούμε με τον προπονητή μου το πόσο συντηρητικά ή δυνατά θα χρειαστεί να τρέξουμε σε κάθε μέτρο της διαδρομής. Πάντα για μια καλή προετοιμασία χρειάζεται σωστή διατροφή και αρκετός ύπνος.


Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου δεν θα είναι η μόνη σημαντική προσωπικότητα, αφού ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως οΑντώνης ΦωκαΐδηςΓιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο «Santorini Experience»


 Elias_Lefas_2016.10.09_Santorini_C134.jpg

Photo @ Santorini Experience by Elias Lefas

Πως αισθάνεται ένας αθλητής που κολυμπάει δίπλα σε ένα ηφαίστειο και με θέα τη ...καλντέρα;

Είναι πραγματικά κάτι το μοναδικό και εντυπωσιακό. Άλλωστε δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο διαδρομή με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο. Αισθάνεσαι αδρεναλίνη όταν ξεκινάς την διαδρομή, δέος όταν έχεις μπροστά σου την όψη του νησιού και επιβράβευση και «ζεστασιά» όταν τερματίζεις  και βλέπεις τόσο πολύ κόσμο δίπλα σου να σε χειροκροτεί και να σε «αγκαλιάζει».

Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός φέτος, αναβαθμίζεται γενικότερα αγωνιστικά αυτή η διοργάνωση;

Κάθε χρόνο ο αγώνας μεγαλώνει σε συμμετοχές και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός. Υπάρχουν πάντα συμμετοχές από όλο τον κόσμο που αυξάνονται, ενώ φέτος για πρώτη χρονιά θα έχουμε και χρονομέτρηση. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας διακρίνοντας την σημασία του αγώνα αυτού για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα έχει δώσει για ακόμα μια χρονιά την αιγίδα της. Σπουδαία ονόματα θα κολυμπήσουν και φέτος στο Santorini Experience με το οργανωτικό επίπεδο και το επίπεδο ασφαλείας να βρίσκεται πάντα πολύ ψηλά.

Προσφέρεται για μεγάλες επιδόσεις;

Η διαδρομή του Santorini Experience είναι τόσο μαγευτική που η σκέψη για μια καλύτερη επίδοση έρχεται πάντα δεύτερη. Η αίσθηση που έχεις όταν κολυμπάς και «δαμάζεις» τα μαύρα νερά της Σαντορίνης είναι μοναδική. Το γεγονός μάλιστα ότι υπάρχουν τόσα πλωτά μέσα, λέμβοι και ναυαγοσωστικές ομάδες, αριστερά και δεξιά από τους κολυμβητές προσφέρει μια επιπλέον ηρεμία και συγκέντρωση στον κάθε κολυμβητή. Σημαντικό ρόλο φυσικά για κάθε επίδοση παίζουν και οι καιρικές συνθήκες. Στη Σαντορίνη όμως τον Οκτώβριο οι θερμοκρασίες είναι καλοκαιρινές και πραγματικά ιδανικές, με την θερμοκρασία της θάλασσας να φτάνει τους 24 βαθμούς κελσίου ενώ έχει ηλιοφάνεια για 9 συνολικά ώρες μέσα στην ημέρα.


Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης (1.5 μιλίου) από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος,


098_SantoriniExperience_VangelisPatsialos.jpg

Photos @ Santorini Experience by Vangelis Patsialos

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Προχωράμε και κοιτάμε ξεχωριστά κάθε αγώνα προετοιμασίας. Σίγουρα ένας από τους επόμενους στόχους μου είναι και η συμμετοχή μου στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι πραγματοποιούνται στο Τόκιο το 2020.

 

Είναι καλό το επίπεδο των αγώνων όσο αφορά το οργανωτικό κομμάτι;

Ο Δήμος Σαντορίνης, ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο όμιλος της ActiveMedia συνεργάζονται άψογα κάθε χρόνο ώστε να μην υπάρχει κανένα οργανωτικό πρόβλημα. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό και οι συνθήκες που συναντούν οι αθλητές είναι ιδανικές για να τους κάνουν να έρχονται κάθε χρόνο και να επισκέπτονται τον μοναδικού κάλλους αυτό προορισμό.


Η Κέλλυ Αραούζου ξεκίνησε την αγωνιστική κολύμβηση ως αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων στην πισίνα.

Σημείωσε πανελλήνια ρεκόρ στα 400μ. και 800μ. ελεύθερο και μόλις σε ηλικία 17 ετών έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2008, όπου πραγματοποίησε μεγάλη επιτυχία κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Νεανίδων του Μεξικού.

Η εξαιρετική της πορεία την ώθησε να δοκιμάσει τις δυνατότητές της στην ανοιχτή θάλασσα, όπου από το 2009 ξεκίνησε τις συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στα 3,5 και στα 10 χιλιόμετρα, διαγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία.

Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 3χλμ. και χάλκινο στα 5χλμ στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων το 2009.

Το 2010 ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Πανευρωπαϊκού στα 5χλμ και ακολούθησαν χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2011 και ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ και 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας στο Πανευρωπαϊκό το 2012.
Η συμμετοχή της στο ομαδικό άθλημα μαραθώνιας κολύμβησης της έχει φέρει ακόμη περισσότερες διακρίσεις, με τρία ευρωπαϊκά μετάλλια για τη χώρα μας, χρυσό το 2010, ασημένιο το 2012 και το 2014 και ασημένια διάκριση στο Παγκόσμιο το 2013.


Σε αναμονή λοιπόν για να θαυμάσουμε την Κέλλυ Αραούζου στην όμορφη Σαντορίνη μας!

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares