Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 14:01

Πρωτάθλημα ο Χάμιλτον μέσω Φερστάπεν

Σε ένα δραματικό και με μεγάλες ανατροπές αγώνα στο Μεξικό τη νίκη πήρε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και το πρωτάθλημα ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes. Δεύτερος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes και τρίτος ο Κίμι Ραικόνεν με Ferrari.

Στον καλύτερο αγώνα της χρονιάς με το περισσότερο σασπένς, ο Χάμιλτον εάν και τερμάτισε ένατος κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ χρειαζόταν τουλάχιστον μία δεύτερη θέση, όμως ο Γερμανός τερμάτισε μόλις τέταρτος. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την τρίτη νίκη στην καριέρα του ολοκληρώνοντας ένα πολύ εύκολο αγώνα για τον ίδιο αφού μετά τον πρώτο γύρο που βρέθηκε στην κορυφή δεν απώλεσε ξανά την πρωτοπορία ενώ παράλληλα δεν απειλήθηκε και καθόλου.

Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ είχαν μία επαφή μεταξύ τους που τους ανάγκασε να επισκεφθούν τα pits από το δεύτερο γύρο ρίχνοντάς τους στην τελευταία και προτελευταία θέση αντίστοιχα. Ο πιλότος της Ferrari πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ευρισκόμενος από την 19η στην 4η θέση. Αντίθετα, ο Χάμιλτον δυσκολεύτηκε πολύ στην αρχή, ωστόσο μόλις λειτούργησε το μονοθέσιό του, όπως ήθελε τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Προς τιμήν του ο Βρετανός, ενώ έμαθε από τους μηχανικούς του ότι ο Φέτελ δεν προλάβαινε να φτάσει το δεύτερο Μπότας και να τον περάσει, πράγμα που θα μετέθετε τη μάχη του τίτλου για τη Βραζιλία, εκείνος συνέχισε να πιέζει.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Λιούις Χάμιλτον από χθες φοράει δικαιότατα το τέταρτο παγκόσμιο στέμμα του, σε μία χρονιά που μας υπενθύμισε γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία. Η περυσινή σεζόν και η μάχη με το Νίκο Ρόσμπεργκ του στοίχισε ψυχολογικά, ενώ αυτή με το Σεμπάστιαν Φέτελ φέτος να είναι αυτή που έψαχνε.

Η Ferrari είχε μία πολύ καλή παρουσία όλο το τριήμερο στο Μεξικό κατακτώντας την τρίτη αι την τέταρτη θέση. Αυτό το αποτέλεσμα της εξασφάλισε για φέτος τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και ταξιδεύει στη Βραζιλία και στο Άμπου Ντάμπι με σκοπό ο Φέτελ να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα των οδηγών κι ο Ραικόνεν μέσα στην πρώτη τετράδα.

 Από το Μεξικό η Formula 1 ταξιδεύει στο Σάο Πάολο με τον εδώ και λίγες ώρες πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον να ισοφαρίζει στις 4 κατακτήσεις τους Άλαιν Προστ και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Follow me on Twitter: @alextataris   

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares