Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 23:11

Σεραφείμ Σφήκας – Ένας φίλος έρχεται από τα παλιά…

Έπειτα από τρεις σχεδόν εβδομάδες χωρίς αγωνιστική δράση ΑΕ Σαντορίνης και Πανναξιακός επιστρέφουν στο παρκέ το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (6:00 μ.μ.) για την μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων. Δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν και την περυσινή σεζόν όταν αγωνίζονταν στον 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής και είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, ο Σεραφείμ Σφήκας. Ένας χρόνος και …κάτι πέρασε (12/11/2017) όταν οι διοικούντες τον θηραϊκό σύλλογο παρέδωσαν τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας στον έμπειρο προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη. Ο Σφήκας κατάφερε με την ΑΕΣ να της “χαρίσει” το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην ιστορία της στις εθνικές κατηγορίες (20/11/2017 κλ.Σπόρτιγκ) με αντίπαλο τον Προμηθέα Χαλανδρίου (83-91), ενώ δύο αγωνιστικές αργότερα πάλι εκτός έδρας πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη εναντίον του Πόλις Καλλιθέας (91-94). Το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου, όμως και μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Άρη Νίκαιας, η συνεργασία ΑΕ Σαντορίνης και Σφήκα λύθηκε.

Sfikas_AES.jpg

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δυο τους να ανταμώσουν ξανά… Αυτή τη φορά ως αντίπαλος ο Σφήκας και προπονητής της ομάδας της Νάξου. Πολλοί γνωστοί και φίλοι του τον ρώτησαν (σ.σ. ανάμεσά τους και ο υπογράφων το κείμενο) εάν «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος;». Εκείνος ως …ένας φίλος που έρχεται από τα παλιά, απέφυγε να συμφωνήσει μαζί μας και σαν άλλος Άλμπερτ Άινσταϊν που είχε πει πως «αφιέρωνε ένα τέταρτο της ώρας κάθε μέρα για να σκέφτεσαι το εντελώς αντίθετο από αυτό που σκέφτονται οι φίλοι σου», μας απάντησε μέσω του προσωπικού του προφίλ στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Η ζωή κύκλους κάνει για αυτό είναι όμορφη!!! Θα είμαι στον απέναντι πάγκο αντίπαλος για 40 λεπτά. Μετά ποτάκι όλοι μαζί γιατί ο αθλητισμός ενώνει!!! I love this game».

Sfikas_AES_2_1.png

Με αφορμή την αναμέτρηση αυτή, το “SportCyclades” και ο συνεργάτης μας στην Αθήνα, ο Ιωάννης Νοταράς συναντήθηκε με τον Σεραφείμ Σφήκα και μίλησαν για όλους και για όλα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που σίγουρα θα συζητηθεί στα δύο νησιά των Κυκλάδων.

«Είναι και αυτό ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα για εμένα που θα έχει πιστεύω ενδιαφέρον για τους φιλάθλους», δήλωσε αρχικά ο Σφήκας και πρόσθεσε: «Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Σίγουρα όμως θα χαρώ ιδιαίτερα να δω παλιούς παίκτες μου, αλλά κι φίλους που έκανα εκεί και να απολαύσω ξανά έναν καφέ στην Καλντέρα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Το κεφάλαιο ΑΕ Σαντορίνης έκλεισε για τον Σφήκα κι από το καλοκαίρι έχει ανοίξει τη νέα σελίδα στην προπονητική του καριέρα. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος έχει εργαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε πολλές ομάδες που συνεργάστηκε κι επίσης έχει βραβευτεί πολλάκις από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μετακόμισε 42 ναυτικά μίλια βορειότερα και δη στο νησί της Αριάδνης, τη Νάξο.

Μπορεί με το “καλημέρα” να έχασε κυριολεκτικά τον ύπνο του με όσα είχε να οργανώσει, αφού είναι αγχώδης, αλλά πλέον με τις επιτυχίες που ξεκίνησαν όλων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής του μπασκετικού Πανναξιακού βλέπει πως οι κόποι του ανταμείβονται και η δουλειά του αποδίδει έργο.

 Sfikas_Pannaxiakos_2.jpg

 - Έχεις βρεθεί σε ένα καινούργιο “μπασκετικό” περιβάλλον. Τι συνθήκες υπάρχουν;

«Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στη Νάξο διαπίστωσα την μεγάλη αγάπη των παιδιών για το μπάσκετ και την δίψα τους να μάθουν καινούργια πράγματα. Αυτό με γέμισε με δύναμη και όρεξη να δουλέψω μαζί τους, για να καταφέρουμε να βελτιωθούμε αγωνιστικά, αλλά και σωματικά. Η ομάδα κάνοντας στην ουσία καινούργιο ξεκίνημα με νέα διοίκηση, αλλά και νέους ανθρώπους στη θέση των εφόρων έχει βάλει σαν πρώτο στόχο την αύξηση των παιδιών που θα προπονούνται, αλλά και τον επαγγελματικό σχεδιασμό της προπόνησής τους για να μπορούν να εξελιχθούν συνάμα σε ολοκληρωμένους παίκτες, οι οποίοι στο μέλλον θα επανδρώσουν τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας.

 Από την πλευρά της διοίκησης παρέχεται σε μένα και τους συνεργάτες μου όλα τα εφόδια ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι από την διαμονή στο νησί και να μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας».

- Έχεις αναλάβει τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου. Βάση εμπειρίας θεωρείς πως υπάρχουν ταλέντα στις Κυκλάδες;

 «Ναι, θεωρώ ότι υπάρχουν παιδιά με ταλέντο που μπορούν να δουλέψουν συστηματικά και με συγκέντρωση να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένους παίκτες που θα κάνουν καριέρα στο μέλλον».

 Sfikas_Pannaxiakos.jpg

- Τι προβλέπεις για τη φετινή χρονιά για το σωματείο του Πανναξιακού;

«Στόχος της διοίκησης φέτος είναι η ομάδα να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα …χτυπήσει όλα τα παιχνίδια, θα βελτιωθεί αγωνιστικά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο να δούμε που είμαστε. Φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι το πρωτάθλημα Κυκλάδων, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός».

 - Ποια εικόνα έχεις σχηματίσει για το τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων;

«Από τις πληροφορίες που έχω συλλέξει, αλλά και την προσωπική μου εμπειρία μου θεωρώ ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με δυνατές συγκινήσεις που μέχρι το τέλος θα έχει ανατροπές. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέρμα».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares