Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 20:00

Αυλαία στο Άμπου Ντάμπι με νίκη του Μπότας

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 αποτελεί πλέον παρελθόν μετά και την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της χρονιά στο Άμπου Ντάμπι των Η.Α.Ε. Εκεί ο Μπότας με Mercedes πέτυχε την τρίτη του φετινή νίκη εκκινώντας από την pole position με το Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος και το Φέτελ τρίτος.

Οι τίτλοι είχαν κριθεί, έτσι ο αγώνας στο πλούσιο εμιράτο δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα πέρα από το πρεστίζ και τα προσωπικά στατιστικά. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes διανύοντας ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο βρέθηκε στην pole κι από εκεί την Κυριακή πραγματοποιώντας εξαιρετική εκκίνηση κέρδισε για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο Μπότας με αυτό τον τρόπο κλείνει με θετικό τρόπο τη σεζόν κι ενισχύεται ψυχολογικά εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος που θα τον βρει και πάλι στην πρωταθλήτρια ομάδα.

  lewis_hamilton_abu_dhabi_2017_donuts.jpg

   Ο Λιούις Χάμιλτον ολοκληρώνει τη χρονιά της κατάκτησης του τέταρτου παγκόσμιου τίτλου του τερματίζοντας δεύτερος πετυχαίνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. Είναι ο μοναδικός παγκόσμιος πρωταθλητής που καμία από τις χρονιές των κατακτήσεών του δεν έχει κερδίσει αγώνα μετά τη νίκη που του εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα έως το τέλος της σεζόν. Ο Βρετανός πραγματοποίησε φοβερή σεζόν, κυρίως μετά την καλοκαιρινή διακοπή και ύστερα κατακτώντας δίκαια το τίτλο κι επιστρέφοντας στο θρόνο του παγκόσμιου πρωταθλητή μετά από απουσία ενός έτους.

   Σε αυτά που κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς εντοπίζουμε την κατάκτηση της τέταρτης θέσης του Ραικόνεν στο πρωτάθλημα των οδηγών, την εξασφάλιση της έκτης θέσης (και τα 6,5 εκ δολάρια περισσότερα που αυτή συνεπάγεται) από τη Renault στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, καθώς και την ολοκλήρωση μίας τρομερής χρονιάς, δεύτερης συνεχόμενης, για τη Force India η οποία κόντρα στο πείσμα των καιρών τερματίζει και πάλι στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. 

formula_1_new_logo.jpg

   Σε μία από τις αλλαγές που θα έρθουν το 2018, το σήμα του πρωταθλήματος παύει να είναι αυτό που υπήρχε εδώ και 23 χρόνια κι υιοθετείται μετά από ψηφοφορία του κόσμου το παραπάνω σύμβολο. Η Formula 1 μπαίνει σε μία νέα εποχή και τα καινούρια αφεντικά του αθλήματος επιθυμούν να προβούν σε αρκετές αλλαγές. Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι μετά από περίπου 4 μήνες διακοπής στις 25 Μαρτίου του 2018 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νίκη στη Βραζιλία ο Φέτελ Μαζί Sauber και Alfa Romeo »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares