Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 23:24

Πρώτα η παραμονή… μετά Βάσεις, προγραμματισμός και βλέψεις

Ένας από τους άνθρωπος που έχουν ταυτίσει το όνομα τους με την επιτυχία του Πανθηραϊκού και είναι ανάμεσα στους πρωτεργάτες για την άνοδο της ομάδας στη Γ΄ Εθνική, είναι αναμφισβήτητα ο Τεχνικός Διευθυντής και Γενικός Αρχηγός του Πανθηραϊκού Αλέξης Κωνσταντόπουλος .

Ακούραστος εργάτης του ποδοσφαίρου και με βαθιά γνώση του αθλήματος, ο κ. Κωνσταντόπουλος επανήλθε στις επάλξεις για να βοηθήσει στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας που τόσο έχει αγαπήσει με τα αποτελέσματα να είναι άμεσα, αφού η συνεργασία τους με τον Ανδρέα Σκέντζο απέδωσε καρπούς με το καλημέρα της παρουσίας των δύο στο σχήμα της ομάδας από τη Σαντορίνη.

Ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος, δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για πρώτη φορά μετά την ανάληψη του νέου πόστου στον Πανθηραϊκό, σε μία συνέντευξη που δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

- Η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας

- Ποιος θα πρέπει να είναι ο στόχος;

- Ο δύσκολος όμιλος και τα οικονομικά

- Η συνεργασία του με τον Ανδρέα Σκέντζο

- Να πάρει το πρωτάθλημα η Θύελλα

- Μακρινός στόχος η Football League

- Θα ασχοληθεί με την προπονητική μελλοντικά;

Πάμε να δούμε τι είπε ο Αλέξης Κωνστντόπουλος

Τι έφταιξε και ο Πανθηραϊκός δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και τι άλλαξε μετά την πρόσληψη του Ανδρέα Σκέντζου και τις ανακατατάξεις στο σχήμα που συμπεριέλαβε και την δική σου εμπλοκή;

«Δεν είμαι αυτός που θα σχολιάσω κάτι στο οποίο δε συμμετείχα. Έχω μάθει να εκφράζω τη γνώμη μου όταν έχω γνώση και συμμετέχω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μπήκαμε κάποιοι άνθρωποι, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Ανδρέα Σκέντζο και να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές όσο αφορά το ρόστερ και κάναμε όσες αλλαγές ήταν δυνατό να γίνουν στη μέση της χρονιάς ώστε η ομάδα να λειτουργεί καλύτερα. Από εκεί και πέρα ο Σκέντζος ήξερε τι ακριβώς πρέπει να κάνει και σε αυτό πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της ανατροπής του κλίματος και της αγωνιστικής ανάκαμψης της ομάδας».

29214192_10216271714570829_6663070881280950272_n.jpg

Θα πρέπει να καταλάβουμε ποιους στόχους μπορούμε να έχουμε σαν ομάδα:

«Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στο παρελθόν, αλλά επειδή και εγώ έχω συμβάλει σε αυτό ως προπονητής, αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο μία ομάδα που πριν 2 χρόνια αγωνιζόταν στο τοπικό να πρωταγωνιστήσει. Πρέπει να γίνονται σωστές κινήσεις, να φτιάξεις πρώτα αυτά που χρειάζονται (εγκαταστάσεις, γήπεδα, ανθρώπους) και τότε να προσπαθήσεις για το βήμα παραπάνω. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορείς να πάρεις ένα πρωτάθλημα αν δεν έχεις τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που είναι δύσκολο να τις φτιάξεις. Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας στη παρούσα φάση δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από το να τερματίσει κάπου ψηλά αποφεύγοντας τον κίνδυνο του υποβιβασμού… Δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Πανθηραϊκός να κάνει το μεγάλο άλμα, ίσως οι βλέψεις να ήταν πολύ υψηλές».

Η δυσκολία του ομίλου είναι δεδομένη, καθώς μια νίκη μπορεί να σε ανεβάσει στην κορυφή του και αντιθέτως μία ήττα να σε φέρει μία ανάσα πριν τον υποβιβασμό. Ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος πάντως φάνηκε αισιόδοξος, λέγοντας:

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από την σωτηρία της ομάδας. Θεωρώ ότι ο Πανθηραϊκός θα καταφέρει να σωθεί και ήδη έχουν γίνει βήματα προς αυτό. Θα πρέπει όμως να σημειώσω ότι αν τελικά έρθει η σωτηρία θα είναι ένας άθλος. Δεν είναι αυτονόητο ότι λόγω που είμαστε Πανθηραϊκός και επενδύσαμε κάποια χρήματα ότι όλα είναι εύκολα».

d5e69f037c7df29a95aa42dba06f40aa_XL.jpg

Κανένας όμιλος δεν είναι εύκολος αν δεν έχεις σωστές βάσεις:

«Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και ισχύουν αυτά που είπα πριν περί σωτηρίας. Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο. Αν θέλει ο Πανθηραϊκός να πρωταγωνιστήσει κάποια στιγμή θα πρέπει να φτιάξει πρώτα κάποια πράγματα. Δεν μπορεί έτσι στο ξαφνικό να βάλεις στόχο την άνοδο. Το χουμε ζήσει αυτό και στην Α΄κατηγορία όταν είχαμε πλάνο τριετίας και όλα ήταν δύσκολα»

Ο ρόλος μου είναι να λειτουργούν όλα όπως πρέπει:

«Η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του προπονητή. Ασχολείσαι κάθε μέρα με πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα, επιλύοντας προβλήματα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και σαν προπονητής είχα επωμιστεί τέτοιους ρόλους . Εγώ έχω περισσότερο επικεντρωθεί ώστε η ομάδα να λειτουργεί και να ενστερνίζεται το πιστεύω του προπονητή και να του δίνουμε έτοιμο χώρο για να λειτουργεί και να εργάζεται όσο το δυνατό καλύτερα μπορεί. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου στη θέση που κατέχω».

P1100729.jpg

Με καλύτερη οργάνωση θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη συνεργασία της ακαδημίας και της ομάδας:

«Στις ακαδημίες έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με την playland του κ. Ξαγοράρη και φαίνεται το αποτέλεσμα, γίνεται πάρα – πάρα πολύ καλή δουλειά, έχει τροφοδοτηθεί και η πρώτη ομάδα με κάποιους παίκτες. Τα παιδιά δείχνουν την καλή δουλειά που γίνεται μέσα από την αγωνιστική τους ταυτότητα και με λίγο περισσότερο οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας μπορούμε να δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Δουλεύουμε και εμπιστευόμαστε τους μικρούς ποδοσφαιριστές:

«Βεβαίως και μπορούν να παίξουν παιδιά στην πρώτη ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι στο τελευταίο ματς Κυπέλλου ο κ. Σκέντζος χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα 5 παιδιά που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα. Υπολογίζουμε αυτά τα παιδιά, ασχολούμαστε με αυτά τα παιδιά, απλώς έχουμε τύχει σε μία δύσκολη περίοδο, ώστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

ΝΑΙ… θέλουμε το τρόπαιο γιατί είμαστε Πανθηραϊκός:

«Αυτό που μας απασχολεί κατά κύριο λόγο είναι να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Όταν όμως είσαι Πανθηραϊκός θα πρέπει να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια… ακόμη και τα φιλικά. Έχουμε λοιπόν την ηθική υποχρέωση για τη φανέλα του Πανθηραϊκού και τον κόσμο ώστε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία. Αναφορικά με την αναβολή, μας προβλημάτισε γιατί μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού και προγράμματος λόγω του ρεπό που είχαμε και χρειαζόμασταν έναν αγώνα».

P1100728.jpg

Θέλω την Θύελλα πρωταθλήτρια

«Δεν παρακολουθώ και πάρα πολύ το τοπικό, αλλά από αυτό που βλέπω είναι ενδιαφέρον το πρωτάθλημα με ομάδες που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν να έχουν ενισχυθεί και βλέπω ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα. Εγώ υποστηρίζω πάντα τη Σαντορίνη και θα ήθελα πρωταθλήτρια και στη Γ΄Εθνική τη Θύελλα Καμαρίου».

Μπορεί το νησί ομάδα και στη Football League:

«Εάν κάνουμε σωστές και στοχευμένες κινήσεις μπορεί να σηκώσει μία ομάδα στη Γ΄ Εθνική και μία στη Football League. Όλα αυτά όμως θέλουν σωστή διαχείριση, χωρίς να επηρεαζόμαστε και να βάζουμε τις βάσεις, ανεβαίνοντας βήμα – βήμα, γιατί δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα από την μία μέρα στην άλλη. Προσωπικά δίνω πολύ βάση στις εγκαταστάσεις και σε πράγματα που αποτελούν την καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή και του επιτελείου μιας ομάδας. Εμείς έχουμε κάνει βήματα προόδου, όπως το εστιατόριο που έχει η ομάδα μας και τα γραφεία μας, όμως θέλει περισσότερα πράγματα για να λειτουργήσει επαγγελματικά μία ομάδα».

KONSTANTOPOYLOS CAMERA

Τεράστια έξοδα χωρίς βοήθεια:

«Η Γ΄Εθνική είναι φθορά, γιατί ο καταρτισμός των ομίλων είναι δύσκολος γεωγραφικά και οι ομάδες έχουν πολλά έξοδα. Ο όμιλος μας φέτος είναι κοστοβόρος … φανταστείτε ότι μερικά ταξίδια στοιχίζουν περίπου 5.000€. Θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση από την ΕΠΟ, ώστε να υπάρχει μία ελάφρυνση προς της ομάδες και τα έξοδα που υπάρχουν».

Δεν έχουμε κάποια βρύση που ρέει λεφτά:

« Φημολογείται κάτι που δεν ισχύει… θέλω να πως η Σαντορίνη δεν έχει κάποια «μαγική βρύση» που την ανοίγεις και παίρνεις χρήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ματώνουν για να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Υπάρχει ένα συμβούλιο που τροφοδοτεί την ομάδα, αλλά 15 άνθρωποι για έναν τέτοιο σύλλογο δεν αρκούν, οπότε υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι χορηγοί – φίλοι της ομάδας, οι οποίοι βοηθούν. Τα λεφτά όμως – γιατί ακούγονται πολλά- δεν είναι αστείρευτα και θα πρέπει η ομάδα να ακολουθεί έναν προγραμματισμό».

KONSTANTOPOYLOS ZESTAMA

Αν είχαμε 10 σαν τον Σαρρή και τον Καμπουράκη θα ήμασταν αλλιώς:

«Εγώ δεν θα πω ποτέ Football League, θα πως όμως ότι ο Πανθηραϊκός έχει όλα τα εχέγγυα και τις βάσεις για να πάει παραπάνω. Χρειάζεται να πιστέψει σε ένα πλάνο που θα τα περιέχει όλα και να προχωρήσει με αυτό. Πάνω από όλα όμως θέλει ανθρώπους να αγαπούν τον σύλλογο και στον Πανθηραϊκό υπάρχουν πολλοί τέτοιοι… Δεν θέλω να αδικήσω, αλλά θα φέρω δύο παραδείγματα, αν είχαμε στον Πανθηραϊκό 10 σαν τον Χάρη Σαρρή και τον Νίκο Καμπουράκη θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα».

Προπονητική και Κωνσταντόπουλος πάνε μαζί;

«Δεν ξέρεις ποτέ πως θα τα φέρει η ζωή, αλλά θεωρώ ότι δύσκολα θα ασχοληθώ με την προπονητική παρόλο ότι με γεμίζει. Μου αρέσει αυτό που κάνω στην παρούσα φάση και αυτό οφείλεται και στον Ανδρέα Σκέντζο με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, ταύτιση απόψεων και καλή χημεία… Ποτέ μη λες ποτέ όμως».

 29186919_10216270018168420_4438326071615553536_o.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares