Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 20:27

Παναγιώτης Σιώτης: Κερδισμένο το τηνιακό μπάσκετ από τους αγώνες στο πανελλήνιο…

To 2018 ανήκει στην χρονιά του Περιστεριώνα, σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου της Τήνου. Η κυκλαδίτικη ομάδα κατέκτησε τα πρωταθλήματα στην κατηγορία των εφήβων, των κορασίδων και των παίδων δείχνοντας σε όλους πως κάτι καλό συμβαίνει στο νησί της Μεγαλόχαρης στον χώρο των ακαδημιών.

Η συμμετοχή του παιδικού και των κορασίδων στην Β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ που διεξήχθη στην Αθήνα από 11 έως 15 Απριλίου, στα γήπεδα του Περιστερίου και του Μετς αντίστοιχα, μόνο κέρδη μπορεί να επιφέρει. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν, πρέπει να θυμούνται ότι το ενδιαφέρον δεν εντοπίζεται στη νίκη, αλλά στη συμμετοχή και την ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που θα κάνουν. Αυτό άλλωστε είναι το βαθύτερο νόημα.

Μόνο υπερηφάνεια, όμως, μπορεί να νιώθει κανείς στον Περιστεριώνα που με πνεύμα μαχητικό, κέρδισαν την αναγνώριση και απέδειξαν ότι με το σπαθί τους έφτασαν εδώ που έφτασαν. Πολλά μπράβο αξίζουν στους προπονητές των “κυανόλευκων”, τους Αντώνη Βιδάλη και Παναγιώτη Σιώτη και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την προσπάθειά και την αγωνιστικότητα τους.

ijfggsyne_1.jpg

Εύλογα έχουν κερδίσει το χειροκρότημα όλων στην οικογένεια του συλλόγου, αλλά και των Κυκλάδων. Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του τηνιακού συλλόγου, έφτασαν μέχρι εδώ και θα πάνε ακόμη πιο ψηλά, με τη ψυχή, την επιμονή και την υπομονή και με αυτά τα εφόδια μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος των νεαρών αθλητών, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

Αυτό άλλωστε είπε στους αθλητές του παιδικού τμήματος ο Παναγιώτης Σιώτης μετά το τέλος του αγώνα με τον Αίολο Μυτιλήνης στο κλειστό του Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου” όταν τους συγκέντρωσε στο κέντρο για να τους μιλήσει και να τους απονέμει τα εύσημα. «Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που προσπαθήσατε σε όλους τους αγώνες να είστε ανταγωνιστικοί. Το παλέψατε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και για αυτό δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια των αντιπάλων προπονητών».

ghdgfjsyne_2.jpg

Ο νεαρός προπονητής, μπορεί να μην είναι των δηλώσεων, ωστόσο μας έκανε την μεγάλη τιμή και μίλησε αποκλειστικά στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα Ιωάννη Νοταρά σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που σίγουρα θα συζητηθεί… Ας τον απολαύσουμε λοιπόν…

-Παναγιώτη, ποια είναι η εικόνα που αποκόμισες από την αυτή την φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ως προπονητής των παίδων και των κορασίδων του Περιστεριώνα;

«Σίγουρα όπως τα παιδιά, εκείνα κι εγώ αποκομίσαμε πολύ μεγάλες εμπειρίες και παραστάσεις. Είδαμε άλλες ομάδες, άλλων νομών με άλλο επίπεδο μπάσκετ, κάπως καλύτερο από αυτό των Κυκλάδων».

-Οι αθλητές και οι αθλήτριές σου τι εικόνα αποκόμισαν και τι σου μετέφεραν;

«Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα πάρα πολύ. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε τέτοια φάση ως πρωταθλητές. Σίγουρα, πήραν πάρα πολλές εμπειρίες. Είδαν πως είναι να παίζεις με αντιπάλους πιο δύσκολους. Προσπάθησαν πάρα πολύ και νομίζω πως μόνο θετικά πράγματα μπορούν να κρατήσουν από το σύνολο των αγώνων αυτών».

kfgdsgfhsyne_3.jpg

-Θεωρείς πως η Τήνος μπορεί να διοργανώσει μια τέτοια οργάνωση όπως αυτή;

«Σίγουρα. Με μία μόνο λέξη σίγουρα μπορούμε να πούμε. Γενικά το μπάσκετ στην Τήνο έχει ανέβει κατακόρυφα. Ο κόσμος το αγαπάει πάρα πολύ. Σε όλους τους αγώνες που παίζουμε το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Ακολουθούν την ομάδα όπου παίζουμε. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει πολύ το μπάσκετ της Τήνου και ίσως στο μέλλον προσπαθήσουμε να φέρουμε μια τέτοια διοργάνωση στο νησί μας».

-Πέραν των κρητικών ομάδων (σ.σ. Ηρακλείου στους παίδες και ΑΟ Χανίων στις κορασίδες), ποιες άλλες ομάδες ξεχώρισες;

«Πέραν αυτών των δύο ομάδων που είναι οι πιο πληρέστερες ομάδες και πιο δουλεμένες νομίζω ότι όλες οι ομάδες ήταν σκληρές, δυνατές στην άμυνα και ίσως λίγο ο Αίολος Μυτιλήνης ήταν πιο δύσκολος».

gkfdsggsyne_4.jpg

-Ποιο θεωρείς πως είναι το κέρδος των ομάδων της περιφέρειας από αυτούς τους αγώνες;

«Εκτιμώ πως η εμπειρία είναι το σημαντικότερο πράγμα που αποκομίζουν τα παιδιά και όλη αυτή η εικόνα που έρχονται σε αυτή την φάση και βλέπουν ομάδες από άλλους νομούς και διαφορετικό επίπεδο. Βλέπουν, πως πρέπει να δουλέψουν ακόμη πιο πολύ, να είναι ανταγωνιστικοί κατά την διάρκεια των αγώνων».

-Ο Περιστεριώνας την φετινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων σε εφήβους, κορασίδες και παίδες. Ποια είναι η επόμενη ημέρα στον σύλλογο;

«Η επόμενη ημέρα είναι δουλειά και μόνο δουλειά. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Από πίσω συνέχεια έρχονται καινούργια παιδιά. Αυτή τη στιγμή ο Περιστεριώνας έχει περίπου 180 παιδιά από πολύ μικρά τμήματα μέχρι μεγάλα. Δουλειά δική μας είναι να προσπαθούμε να φέρουμε παιδιά στο μπάσκετ, στον αθλητισμό, να τα μάθουμε να κοινωνικοποιούνται, να δουν πως λειτουργεί ένας σύλλογος και να συμβιβάζονται με τους κανόνες που υπάρχουν σε μια ομάδα και μέσα από το μπάσκετ και αυτή τη δουλειά να βγουν στην κοινωνία σαν καλοί άνθρωποι και πολίτες όπως πρέπει».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares