Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 12:03

Βαγγέλης Πολυτάρχου: Κλειδί του τίτλου, η διάθεση μέσα στις τέσσερις γραμμές…

Ο σαββατιάτικος (6:30 μ.μ.) πρώτος τελικός ανάμεσα στον Πανναξιακό και τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” για την ανάδειξη του πρωταθλητή της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών είναι μια καλή ευκαιρία να ξυπνήσουν μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν….

Τα δύο ναξιώτικα σωματεία, έχουν βρεθεί πολλές φορές αντίπαλα και μάλιστα αρκετοί παίκτες έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων. Γιώργος Ονάσογλου, Πέτρος Ματσούκας ήταν οι πρώτοι που μεταπήδησαν από τον Πανναξιακό στον ΑΠΑΣ. Με αυτούς και τους αδερφούς Χάρους κορμό, οι Απεραθείτες πήραν το πρώτο τους πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12.

32089981_2135155660062360_404859079203225600_n.jpg

Την επόμενη σεζόν, άλλα τρία παιδιά από τον Πανναξιακό ακολούθησαν την ίδια διαδρομή. Ήταν ο Γιάννης Βενιέρης, ο Γιώργος Γιαμούρης και ο Μανώλης Μανδηλαράς. Επίσης, υπάρχουν δύο αθλητές, ο Πέτρος Ανεβλαβής και Βασίλης Δενδρινός, οι οποίοι προστέθηκαν στο ρόστερ του ΑΠΑΣ όταν ο Πανναξιακός πήρε το εισιτήριο για την Γ’ εθνική. Να σημειώσουμε πως εκείνη τη σεζόν (2015-16) γενικώς είχε πέσει η αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο σωματεία ακόμη και μεταξύ των δύο διοικήσεων.

Κομβική σεζόν όμως για το κυκλαδίτικο μπάσκετ βάση των μετακινήσεων που έγιναν ήταν το καλοκαίρι του 2013… Εκείνο τον Σεπτέμβρη μετακινούνταν οικογενειακώς με απόσπαση μόνιμα στη Νάξο, ο πρώην παίκτης του Πανναξιακού, ο Μάριος Ονάσογλου. Παρότι υπήρξε πολλά χρόνια παίκτης του Πανναξιακού λόγω του αδερφού του Γιώργου, καθώς και του κολλητού του φίλου, του Νίκου Μελά, ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή για τον ΑΠΑΣ πριν από λίγες ημέρες. Ο Μάριος επέλεξε στην επάνοδό του στο νησί της Αριάδνης να φορέσει την φανέλα των “ορεινών”.

poly_3.jpg

Ακόμη μεγαλύτερο …μπαμ όμως ήταν η μεταγραφή εν μία νυκτί του Βαγγέλη Πολυτάρχου, ο οποίος αποτελούσε για χρόνια μία από τις σημαίες του Πανναξιακού. Ο Βαγγέλης μέσα σε ένα βράδυ πειθόμενος από τους παράγοντες του ΑΠΑΣ, αλλά κι από τους φίλους του Νίκο Μελά και Μάριο Ονάσογλου, πείστηκε πως αλλάζοντας φανέλα θα μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα, αλλά να διεκδικήσει και το όνειρο πολλών χρόνων στις Κυκλάδες… Μια άνοδο στη Γ’ εθνική!

poly_2.jpg

Ο Βαγγέλης Πολυτάρχου στην πρώτη και μοναδική του συνέντευξη που έχει δώσει ως σήμερα στην καριέρα του και μη, μίλησε αποκλειστικά στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά κι αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Σαββάτου στο ΔΑΚ Νάξου, στην οποία όπως μας …εξομολογήθηκε αν βρίσκεται στο νησί της Αριάδνης το σαββατοκύριακο τότε θα πάει να την παρακολουθήσει από κοντά.

Ο Πολυτάρχου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία ενός εκπροσώπου από τον νομό Κυκλάδων στις εθνικές κατηγορίες, ενώ αποκάλυψε πως παλιότερα τέθηκε επί τάπητος η δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας από τη Νάξο, αλλά το θέμα έμεινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ας τον απολαύσουμε και να τον ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε:

-Βαγγέλη, έχεις φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων μπάσκετ της Νάξου. Του Πανναξιακού και του ΑΠΑΣ. Αυτή τη στιγμή προς τα που γέρνει η καρδιά;

«Πενήντα – πενήντα. Γιατί θα εξαρτηθεί ποιος το θέλει περισσότερο. Οι παίκτες του Πανναξιακού έχουν έναν πιο δυνατό κορμό λόγω του ότι έχουν παίξει πολλά χρόνια μαζί κυρίως οι ντόπιοι κι έχουν παίξει και δύο συνεχόμενες χρονιές σε εθνική κατηγορία, εκτιμώ είναι ένα μεγαλύτερο αβαντάζ. Το ποσοστό, όμως, το βάζω 50-50».

32215214_2135154976729095_2234113383173455872_n.jpg

-Ποιο θεωρείς πως είναι το σημείο κλειδί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών;

«Εκτιμώ το ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος θα δείξει ότι το θέλει περισσότερο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Στην εμπειρία έχει πλεονέκτημα ο Πανναξιακός γιατί ο κορμός επειδή έχει παίξει και στην Γ’ εθνική μπορεί να διαχειρίζεται τα παιχνίδια τελικού. Από την άλλη πλευρά, η απόδοση των Νίκου Χάρου και Νίκου Μελά θα καθορίσει και το παιχνίδι των Φαναριών».

-Τι θα προέτρεπες τους οπαδούς και των δύο ομάδων που θα πάνε στο ΔΑΚ Νάξου να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις;

«Οι οπαδοί και των δύο ομάδων θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα τους. Θα είναι κόσμιοι και το πιστεύω αυτό, χωρίς έκτροπα. Υπάρχει αυτή η …γεύση του “σας νικήσαμε, σας κερδίσαμε” γιατί το έζησα κι εγώ κι από τις δύο πλευρές. Μία εβδομάδα πριν από ένα παιχνίδι τέτοιο με τους κολλητούς μου και με όλα τα παιδιά ήμασταν πολύ μαζί και την ώρα του αγώνα ήταν σαράντα λεπτά μακριά μου. Αγάπη, μίσος αυτά τα δύο που είναι ένα».

32104822_2135154960062430_2717085243042430976_n.jpg

-Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο infobasket.gr ο αδερφός σου, ο Μιχάλης είπε πως είναι εμφανής η απουσία ενός εκπροσώπου στις εθνικές κατηγορίες από τις Κυκλάδες. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτό;

«Απολύτως. Κάποτε, όταν έπαιζα στη Νάξο έπεσε στο τραπέζι ένα μοντέλο να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα κι από Πανναξιακό και ΑΠΑΣ, με τους καλούς παίκτες που μπορούν να ακολουθήσουν, δεδομένου πως υπάρχουν αθλητές που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Να φτιάξουμε μία “Νάξο”. Απλά εκεί οι διοικήσεις δεν τα βρήκαν μεταξύ τους. Κι εκτιμώ για αυτό πάει ακόμα πίσω το κυκλαδίτικο μπάσκετ».

12c4502e9d9538568b579b1cb5ebe4b6_XL.jpg

-Εσύ, τι νομίζεις πως χρειάζεται για να έχει συνεχώς εκπρόσωπο οι Κυκλάδες στις εθνικές κατηγορίες;

«Δυστυχώς το πρωτάθλημα είναι πολύ …μικρό. Πολύ ερασιτεχνικό. Έχει μόνο δέκα αγώνες και ένα απλό παράδειγμα ήταν ότι ο Πανναξιακός έπαιξε δύο χρονιές Γ’ εθνική και είδαμε όλοι μας πως τα παιδιά έπαιξαν με τα θέλω τους, με τις θυσίες τους και κατάλαβαν την διαφορά επιπέδου. Είναι δύσκολο να έχουμε συνεχώς εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, αλλά καθόλου και ακατόρθωτο. Θέληση να υπάρχει και από την διοίκηση και τους παίκτες. Κορμός, καλά παιδιά και καλοί μπασκετμπολίστες υπάρχουν».

2d9ae1799f7cf63c4ae3a5e7341212fb_XL.jpg

161.jpg

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares