×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 01:45

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου [vid]

Ένας νεκρός από συμπλοκές οπαδών στο F-8 του βόλεϊ γυναικών. "Ρελάνς" το βράδυ στο Χαϊδάρι.

Στις 29 Μαρτίου του 2007, οι οπαδοί των δυο ομάδων συγκρούστηκαν ανηλεώς γύρω στις τρεις το μεσημέρι (ο αγώνας άρχιζε στις 4μμ) στη Λεωφόρο Λαυρίου, όταν προφανώς βρήκαν την ευκαιρία για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", καθώς η Αστυνομία δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έπεφτε ξύλο και θα έβγαιναν μαχαίρια, έξω από το γήπεδο (ή πιο μακριά) από ένα αγώνα βόλεϊ γυναικών! 

Κι όμως αυτό έγινε. Έντρομοι οι περαστικοί είδαν τους χούλγικαν να συμπλέκονται με σφοδρότητα, να πέφτουν μαχαιρωμένοι στον δρόμο και κανείς να μη καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. Οι περισσότεροι κλείστηκαν στα σπίτια τους, ειδοποιώντας την Αστυνομία, που έφτασε, καθυστερημένα στον τόπο των επεισοδίων. 

Σημειώθηκαν, τουλάχιστον, έξι τραυματισμοί, ανάμεσά τους κι ο πιο σοβαρός απ' όλους καθώς ο οπαδός του Παναθηναϊκού, που πληγώθηκε από μαχαίρι, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στην εντατική νοσηλεύεται οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Κατά μια άλλη εκδοχή, ο νεκρός οπαδός μετά τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε, τραυματίστηκε και από...επίθεση αυτοκινήτου (!) το οποίο του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Στο νοσοκομείο προκλήθηκαν και άλλα επεισόδια, είτε ανάμεσα στους αφιονισμένους χούλιγκαν, είτε σε βάρος τηλεοπτικού συνεργείου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα για το final eight οι οπαδοί δεν είχαν πάρει εισιτήρια! Σιγά μην έβλεπαν το ματς. Για το ξύλο (και τα μαχαιρώματα) είχαν πάει... 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί κι άλλοι τραυματίες! 

Mαχαιρώθηκε ποδοσφαιριστής της Μαρκό! 

Από το μένος των οπαδών δεν γλίτωσε ούτε οι παίκτες της Μαρκό! Οι παίκτες πήγαιναν στο γήπεδο για προπόνηση και για κακή τους τύχη βρέθηκαν στο σημείο την ώρα των συμπλοκών. Μόλις οι χούλιγκανς τους αντίκρισαν και είδαν το σήμα της ομάδας (τριφύλλι) θεώρησαν οτι ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού. 

Αρχικά οι εξαγριωμένοι χούλιγκανς επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο, το έσπασαν με οτι έβρισκαν μπροστά τους, επιτέθηκαν στους επιβάτες και αφού πήραν το κινητό και το πορτοφόλι του Δημήτρη Καραβίτη τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στον γοφό και μια στην ωμοπλάτη, ενώ χτύπησαν και τον Σπύρο Κουλέ που υπέστη ελαφρά διάσειση. 

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στον πρώτο έγιναν ράμματα και πήρε εξιτήριο, ενώ ο δευτερος υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και στην συνέχεια πήρε και αυτός εξιτήριο. Οι τρεις συμπαίκτες τους πήγαν στο Α.Τ. της Παιανίας για να καταθέσουν, ενώ αναγνώρισαν δυο άτομα που τους επιτέθηκαν ανάμεσα στους συλληφθέντες. 

Ο Γενικός Αρχηγός της Μαρκό, Χρήστος Μπάστας, δήλωσε: "Τα παιδιά ερχόντουσαν στην προπόνηση και ξαφνικά τους επιτέθηκαν οι χούλιγκανς. Μαχαίρωσαν και λήστεψαν τον Δημήτρη (σ.σ. Καραβίδας), που μπορεί να θεωρηθεί και τυχερός καθώς δεν χτυπήθηκε κάποιο ζωτικό όργανο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της επίθεσης, προφανώς κάποιοι θα παρατήρησαν το σήμα της ομάδας και θα τους μπέρδεψαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού". 

Ο Βασίλης Τσιριγώτης (συμπαίκτης του Δημήτρη Καραβίδα) δήλωσε: "Την ώρα που πηγαίναμε στην προπόνηση, βρέθηκαν γύρω μας 40 μηχανάκια και άρχισαν να σπάνε το αυτοκίνητο με οτι έβρισκαν μπροστά τους. Στην συνέχεια επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον Δημήτρη, ενώ λίγα μέτρα πιο μπροστά είχαν βάλει φωτιά σ' ένα άλλο αυτοκίνητο". 

Προγραμματισμένο ραντεβού! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί των δυο ομάδων συγκρούονται στους δρόμους. Νεκρό, πάντως, είχαμε να δούμε από το 1993 στα πλέι-οφ του Πρωταθλήματος μπάσκετ, στην Γλυφάδα. Η "μόδα" των τελευταίων χρόνων είναι να δίνονται τέτοια ραντεβού, σε διάφορα σημεία της Αθήνας! 

Τα επεισόδια της Πέμπτης ήταν ένα ραντεβού "μεγάλων ομάδων" χούλιγκανς και των δυο ομάδων, που πήγαν εξοπλισμένοι και αποφασισμένοι για όλα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο πομπές πήγαν από διαφορετικά σημεία, στον τόπο όπου έπεσε το ξύλο και συνάδελφοι που βρέθηκαν τυχαία, μαρτυρούν ότι μπροστά πήγαιναν... ομάδες ανιχνευτών για να διαπιστώνουν ότι ο δρόμος ήταν ελεύθερος. 

Θα το μάθουμε από την τηλεόραση! 

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία είχε παραταχθεί με τις ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ... έξω από το γήπεδο της Παιανίας, τρία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο των επεισοδίων. Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχουν θύματα, κάποιος από τους υπευθύνους (λέμε τώρα) απάντησε ως εξής: "Αν έχουμε θα το μάθουμε από την τηλεόραση!" 

"Tρέλα..." 

Ο προπονητής του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους το τραγικό περιστατικό στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία και, εμφανώς προβληματισμένος αλλά και σοκαρισμένος, αυτό που είπε ήταν: "Τώρα το ακούω. Τί να πω; Αν φτάσαμε σε σημείο να έχουμε νεκρούς σε αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού... Τί να πω; Δεν ξέρω... Είναι απίστευτο... Τί μπορούμε να πούμε; Είναι τρέλα... Δεν έχω πληροφορηθεί, πάντως, τίποτα λόγω της προπόνησης. Τί να κάνουμε; Να αρχίσουμε πάλι τις ευχές; Όλο ευχές είμαστε". 

Διακόπηκε το F8

Μετά από απόφαση της ΕΟΠΕ το F8 του Κυπέλλου Γυναικών διακόπτεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ο Δήμος Παιανίας αποφάσισαν την διακοπή του Φάιναλ-8 γυναικών εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν στη Λεωφόρο Λαυρίου , τρία χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο των αγώνων και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νεαρού φιλάθλου. Αυτή η ενέργεια αποτελεί διαμαρτυρία για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας στο χώρο του αθλητισμού". 

O πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Θανάσης Μπελιγράτης τόνισε: "Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους αλήτες έξω από το γήπεδο και τα καταφέραμε. Δυστυχώς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, καλύτερα να τους είχαμε μέσα και να είχε αποφευχθεί αυτό το τραγικό γεγονός. Είχαμε προειδοποιήσει ότι έπρεπε να μεταφερθούν οι οργανωμένοι οπαδοί με λεωφορεία, ώστε να είναι καλύτερα ελεγχόμενοι, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεκρού και να ευχηθώ να μην ξαναζήσουμε παρόμοια θλιβερά γεγονότα". 

Καταδίκασε ο Ρουσόπουλος 

Τα γεγονότα καταδίκασε ο Υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος τονίζοντας την αποδοκιμασία του, για τις συμπλοκές και τον νεκρό που έπεσε στην άσφαλτο, από τις μαχαιριές. Την θλίψη του εξέφρασε και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας. Ο Υπουργός πάντως θεώρησε...έγκαιρη την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς κατά τη γνώμη του έφτασε 10 λεπτά μετά την έναρξη των επεισοδίων. 

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς, έδωσε εντολή να διερευνηθεί το θέμα και ν' αποδώθουν οι ευθύνες. 

Καταδικαστική δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. 

Οι περισσότεροι εκφράζουν την έκπληξή τους (ειδικά τα κανάλια που μυρίστηκαν αίμα και εκστασιάστηκαν) για τα επεισόδια, αλλά τέτοια ραντεβού είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ξέρουν ότι όχι μόνο έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα, καθώς τα "ραντεβού" προγραμματίζονται τηλεφωνικώς και άπαντες δίνουν το παρών! 

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares