Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 14:30

Παίρνει την «κούπα» η Ατλέτικο

Η μεγάλη ημέρα έφτασε. Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης αναμετρώνται το βράδυ του Σαββάτου (21:45) στο Μιλάνο, διεκδικώντας το φετινό τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως είναι φυσικό, ο τελικός της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα προγνωστικά μας, ενώ θα μας απασχολήσουν ορισμένα ακόμη παιχνίδια, από το κουπόνι τόσο του ποδοσφαίρου, όσο και του μπάσκετ.

Η Ατλέτικο το προβάδισμα

Ξεκινάμε, λοιπόν, τις πάμε στοίχημα προβλέψεις από τον τελικό ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο, με την επιλογή μας να είναι η κατάκτηση του τροπαίου από το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμενόνε, σε απόδοση 2.15. Είναι γεγονός, ότι οι «μερένγκες» δεν πηγαίνουν στο σημερινό ματς με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, κάτι που αποδεικνύει το σερί 1-4-5 στις 10 συναντήσεις με την Ατλέτικο μετά τον τελικό της Λισαβόνας. Πάντως, κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «ροχιμπλάνκος» και στην περσινή διοργάνωση (στα προημιτελικά). Η απώλεια της φετινής κούπας της Πριμέρα Ντιβιζιόν από την Μπαρτσελόνα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη δίψα της Ρεάλ για το σημερινό τρόπαιο, με τον Ζιντάν να οδηγεί την ομάδα στον τελικό στην παρθενική σεζόν στον πάγκο της. Βέβαια, η «βασίλισσα» μέτρησε μόνο νίκες στις τελευταίες 12 αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν, διεκδικώντας μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Ερχόμαστε, τώρα, στο… καθαρά ευρωπαϊκό κομμάτι της φετινής πορείας της. Έβγαλε αήττητη (σερί 5-1-0) τη φάση των ομίλων, στους «16» καθάρισε τη Ρόμα με δύο νίκες (αμφότερες με σκορ 2-0), ενώ στα προημιτελικά τα… χρειάστηκε απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς. Ακολούθησε, όμως, το 3-0 του «Μπερναμπέου» και στα ημιτελικά ήταν η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να «προσκυνήσει», με τη Ρεάλ να φεύγει με το ισόπαλο 0-0 από την Αγγλία και να επικρατεί με 1-0 στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου». Κοινώς, η ομάδα του Ζιντάν έχει κρατήσει ανέπαφη εστία στα 10/12 φετινά παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, από την πλευρά της, θέλει να ανεβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον πιο λαμπρό «θρόνο» της Ευρώπης, δείχνοντας τα τελευταία χρόνια ότι έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο κλαμπ των «μεγάλων». Το «μέταλλο» που έχει αποκτήσει η Ατλέτικο με τον «Τσόλο» στον πάγκο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και δεν υπάρχει πιο κλασική απόδειξη από την πορεία της ομάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο εκ των βασικών φαβορί για το τρόπαιο, όπως είναι οι Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, έγιναν… βορά στις ορέξεις της Ατλέτικο, σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η ομάδα του Σιμεόνε εκμεταλλεύθηκε τη δύναμη του «Καλδερόν», γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στα δύο εκτός έδρας ματς. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της Αϊντχόφεν στη φάση των «16» (στα πέναλτι, αμφότερα τα ματς τελείωσαν στο 0-0), ενώ στη φάση των ομίλων είχε τρέξει σερί 4-1-1. Η ανέπαφη εστία της ομάδας στα 15/21 τελευταία παιχνίδια της σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το παθητικό των 18 γκολ στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του Σιμεόνε. Θέλει μία ομάδα, η οποία θα «δαγκώνει σίδερα» στην άμυνα, αλλά παράλληλα δε θα ξεχνά τα επιθετικά της καθήκοντα. Πιστεύουμε ότι η Ατλέτικο έχει το προβάδισμα στο σημερινό τελικό και θα τη στηρίξουμε.

Δε χάνει η Έρεμπρο

Συνεχίζουμε με Σουηδία και το Χ2 σε απόδοση σε απόδοση 2.01, στον αγώνα ΑΪΚ – Έρεμπρο. Η παρουσία του Νόρλινγκ στον πάγκο της ΑΪΚ φαίνεται ότι έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στην ομάδα της Στοκχόλμης, η οποία προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες, οι δύο τελευταίες μάλιστα εκτός έδρας. Πέρασε με 2-3 απ’ την έδρα της Φάλκενμπεργκ, ενώ την περασμένη εβδομάδα επικράτησε 0-1 της Γκέφλε, αποτέλεσμα που ήρθε κυρίως χάρη στην αμυντική της σταθερότητα. Εντυπωσιακή εξακολουθεί να είναι η Έρεμπρο, από την πλευρά της, η οποία μπορεί να μην κέρδισε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ήταν απόλυτα ανταγωνιστική κόντρα στην πρωταθλήτρια Νόρκεπινγκ (2-2). Ήταν η πρώτη ισοπαλία μετά από τρεις διαδοχικές νίκες για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (3-1-0), σήμερα θέλουν να απειλήσουν την ΑΪΚ, η ισοπαλία δε θα είναι κακό αποτέλεσμα.

Παίρνει αποτέλεσμα το Σολτ Λέικ

Επόμενη πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Χ2 σε απόδοση 2.10 στο παιχνίδι Κολόμπους – Σολτ Λέικ. Από την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία κόντρα στο Τορόντο προέρχεται το Κολόμπους, που για ακόμη μια φορά έδειξε ακίνδυνο, ενώ στάθηκε και αρκετά τυχερό σε αρκετές περιπτώσεις, με τους γηπεδούχους να χάνουν κλασικές ευκαιρίες. Το σύνολο του Μπερχάλτερ μπορεί να παραμένει αήττητο στα τρία τελευταία, ωστόσο σε όλα αναδείχθηκε ισόπαλο, ενώ έχει πάρει μόλις δυο νίκες από την αρχή τα σεζόν. Από την εκτός έδρας νίκη με 3-1 κόντρα στο Κάνσας προέρχεται το Σολτ Λέικ, στον αντίποδα, που μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, ωστόσο τον τελευταίο μήνα δείχνει αρκετά ασταθές. Το συγκρότημα του Κασάρ μετράει δυο νίκες και τρεις ήττες στα πέντε τελευταία ματς του και σήμερα οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ντουμπλάρουν τις νίκες τους, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν... τρομάζει.

Over στο ΟΑΚΑ

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα ΑΕΚ – Άρης, στο οποίο θα πάμε με το Over 145.5 πόντους, σε απόδοση 1.93. Τέταρτο ματς για τους «μικρούς» τελικούς της Α1, με την ΑΕΚ να προηγείται 2-1 στη σειρά. Αν ακολουθήσουμε το μοτίβο των δύο ομάδων στα έξι ματς που έχουν αναμετρηθεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα παρατηρήσουμε ότι στο ΟΑΚΑ ο ρυθμός «ανοίγει» και παρουσιάζονται μεγάλα σκορ, ενώ στο Αλεξάνδρειο τα σκορ είναι πιο χαμηλά. Στο ΟΑΚΑ λοιπόν οι ομάδες παρουσίασαν τα σκορ 74-83 για τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου και 89-84 για τον δεύτερο μικρό τελικό, ενώ στο Αλεξάνδρειο ο Άρης ξεκίνησε με 64-61 στον προημιτελικό κυπέλλου, στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου ο Άρης νίκησε 77-76 αλλά με 59 (44/59) βολές σε ένα ματς πολύ αργού ρυθμού, στον πρώτο μικρό τελικό η ΑΕΚ νίκησε 67-77 και προχθές ο Άρης νίκησε 74-69. Ακολουθούμε το ίδιο μοτίβο και η επιλογή από τον αγώνα είναι το Over 145.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.grδιαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares