×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 528

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 14:10

Χρειάζεται ένα ισχυρό εννιαμελές συμβούλιο στον Φοίνικα Σύρου

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στις 19:00 έως τις 21:00, στο Φουαγέ του Κολυμβητηρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Φοίνικα, μετά από την απόφαση του πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση της Κυριακή.

Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Φουαγέ του κολυμβητηρίου και το παρών έδωσαν οι τοπικοί φορείς, αλλά και τα μέλη της ομάδας. Συντονιστής σ' αυτή τη Γ.Σ. ήταν ο κ. Κρητικός ο οποίος είχε αναλάβει πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, όπου όπως είναι γνωστό δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων και είχαν αναβληθεί.

Τώρα όσον αφορά την τελευταία και κρίσιμη για το μέλλον την ομάδας της Σύρου Γενική  Συνέλευση το "παρών" από την πλευρά των φορέων έδωσαν: ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου, ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάλιας, ο Δημήτρης Αρβανίτης από τον Σύλλογο της Τερψιχόρης, ο πρώην πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Παλιόπορτας, ο Θεόδωρος Δούνιας και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης. Από εκεί και πέρα θα μπορούσε κάποιος να πει πως για την σοβαρότητα της Γενικής Συνέλευσης η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μικροί, αλλά παρόλα αυτά βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Υπάρχει σύμπνοια    

Από τα θετικά στοιχεία που υπήρξαν κατά την διάρκεια της συζήτησης ήταν η κοινή πλέον πορεία του Δημήτρη Παλιόπορτα και του Γιάννη Ρούσσου, των δύο ισχυρών ανδρών της ομάδας. Παλιόπορτας και Ρούσσος δήλωσαν με ένα... στόμα και μία φωνή πως θα είναι παρόν και στο αύριο της ομάδας, αφού και οι δύο αγαπούν τον Φοίνικα και θέλουν πάντα το καλό του. Το ζητούμενο από εκεί και πέρα είναι να βγει ένα ισχυρό εννεαμελές συμβούλιο το οποίο θα τρέξει άμεσα όλα τα... καυτά θέματα, αφού θα πρέπει όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου να έχουν κλείσει. Σε διαφορετική περίπτωση ο Φοίνικας δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Άνοιγμα στον κόσμο

Μία ακόμη κίνηση που θα πρέπει να κάνει το νεοεκλεγέν Δ.Σ. είναι το άνοιγμα στην κοινωνία της Σύρου, αφού όπως είναι γνωστό ο Φοίνικας έπασχε όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού οι πάντες είχαν στηριχθεί πάνω στο έναν και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Παλιόπορτα. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ αν και δήλωσε πως θα είναι και στην επόμενη μέρα δίπλα στην προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκησης, δεν μπορεί να είναι όπως παλαιότερα κι αυτό γιατί δεν του το επιτρέπει η υγεία του. Ο κ. Παλιόπορτας έχει προσφέρει πολλά κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, θέλει να είναι δίπλα στην ομάδα, όμως όχι όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, η νέα διοίκηση πρέπει να κάνει άνοιγμα στον κόσμο του νησιού κι από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Σύρου θα πρέπει να στηρίξουν πλέον έμπρακτα την ομάδα, διαφορετικά ο Φοίνικας θα μπει σε δύσβατα... μονοπάτια. Ο κάθε ένας πλέον θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και ο κάθ' ένας θα πρέπει να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί. Οι ρόλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι στην ομάδα ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο και προπάντων σίγουρο αύριο.  

"Θέλουμε κάτι λίγο από όλους"

Από την πλευρά του τώρα ο Δημήτρης Παλιόπορτας στη σύντομη τοποθέτησή του ευχαρίστησε αρχικά όλους όσους στάθηκαν δίπλα του αυτά τα χρόνια και τόνισε πως δεν μπορεί να  πάει... παρακάτω. "Δεν μπορών να προχωρήσω παρακάτω λόγω της κατάστασης της υγείας. Θέλω να είμαι παρών και θα είμαι. Θα είμαι δίπλα στο νέο Δ.Σ., όμως όχι όπως πριν. Το σύνθημα το οποίο πρέπει να ακολουθήσει η νέα διοίκηση είναι, "Ένα νησί, μία ομάδα" κι αυτό γιατί θέλουμε τους πάντες δίπλα μας. Αν όλοι προσφέρουν όπως πραγματικά μπορούν, τότε ο Φοίνικας θα γίνει μεγάλος και τρανός. Εμείς θέλουμε κάτι λίγο από όλους. Όχι πολλά από λίγους", είπα αρχικά ο Δημήτρης Παλιόπορτα για να καταλήξει "Βοηθήστε την ομάδα κι εγώ θα είμαι... παρών".

"Πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε ο Φοίνικας να συνεχίσει να υπάρχει"

Ο Αντώνης Ρούσσος ο οποίος από είναι δίπλα στην ομάδα της Σύρου, αν και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι αποχωρεί τελικά μετά από τις απαραίτητες συζητήσεις δήλωσε κι εκείνος παρών στην επόμενη μέρα του Φοίνικα.

"Η ενασχόλησή μου με τον Φοίνικα δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά ήμουν στην ομάδα από παλιά. Αυτό το γνωρίζει ο Δημήτρης και όσοι ήταν στο Δ.Σ. της ομάδας. Θα ήθελα αρχικά να δώσω τα εύσημα σε όλους όσους ήταν στα συμβούλια του Φοίνικα και δεν μιλάω για το τελευταίο μόνο που είχα και ενεργό ρόλο, αλλά από την αρχή της πορείας της ομάδας. Από την πρώτη κιόλας περίοδο της ομάδας είμαι παρών και θα είμαι και στη συνέχεια. Πολλοί μπορεί να μην ξέρουν ότι ήμουν στην ομάδα αλλά πάντα έκανα ότι μπορούσα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου. Πέρσι η ομάδα όταν έφτασε στην ώρα... μηδέν 7 άτομα αποφασίσαμε να την κρατήσουμε και να την τρέξουμε. Εμείς θέλαμε να μην διαλυθεί η ομάδα και μάλιστα έκανε μία καλή πορεία και βγήκε δεύτερη στην Ελλάδα. Τώρα βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε τη στήριξη όλων. Δηλώνω παρών κι εγώ. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας. Είναι κρίμα αυτό το στολίδι και η ζωντανή διαφήμιση του νησιού να πάει χαμένο. Πρέπει να βρεθεί μία λύση και ο Φοίνικας να υπάρχει κι αύριο.

"Ο Δήμος ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι κοντά"

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός ο οποίος ήταν παρών δήλωσε πως και φέτος θα στηριχθεί ο Φοίνικας από τον δήμο. "Ευχαριστώ όλες τις προηγούμενες διοικήσεις για όλα όσα έχουν καταφέρει έως σήμερα. Αυτό που διαπίστωσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης είναι ότι πρέπει όλοι να συνεισφέρουν, αν θέλουμε να έχουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Για να έχουμε την ομάδα στη Volley League θα πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια κι όλοι να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση. Ο Δήμος ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι κοντά, γιατί όχι έχουμε προσφέρει το έχουμε κάνει με την καρδιά μας. Ο Φοίνικας είναι το στολίδι του Αιγαίου και πρέπει να εξακολουθήσει να είναι".

ΠΗΓΗ: koinignomi.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares