Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 01:55

Πατηνιώτη: Μια οικογένεια «ταγμένη» στο βόλεϊ

Όταν το 2012 γεννήθηκε ο Α.Ο Θήρας κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν στο όνειρο. Με την επιτυχημένη τους προσφορά και την αγάπη τους για τον αθλητισμό το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα…

Ο δρόμος προς την καταξίωση ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά φάνταζε για όλους μονόδρομος! Το καμάρι της Σαντορίνης, άρχισε να δείχνει από νωρίς τη δυναμική του και με σωστή οργάνωση της διοίκησης κατάφερε πέρυσι να φτάσει στον τελικό της Α1 Γυναικών και να εκτοξεύσει στους επτά ουρανούς ένα ολόκληρο νησί.

Ένας από τους ανθρώπους αυτούς που είχαν όραμα για τον Α.Ο. Θήρας ήταν και ο νυν αντιπρόεδρος της ομάδας και βασικός υποστηρικτής της όλα αυτά τα χρόνια, ιδιοκτήτης  των επιχειρήσεων CALDERA COLLECTION κ. Σπύρος Πατηνιώτης.

Την αγάπη του αυτή ο κ. Πατηνιώτης την εμφύσησε από πολύ νωρίς και στα παιδιά του, Ανδρέα και Ελένη τα οποία από μικρά αγάπησαν το βόλεϊ, όταν το άθλημα ακόμα, άρχιζε να… μπουσουλάει δειλά δειλά στο νησί.

Το πρώτο φλερτ του Ανδρέα με το φιλέ χρονολογείται πριν από περίπου 10 χρόνια… Τότε που οι άνθρωποι του ξενοδοχείου «Volcano View», από την αγάπη τους για το βόλεϊ, «σκάρωσαν» μια ομάδα τοπικού χαρακτήρα και οι μάχες άρχισαν… Λιμεναρχείο, Αεροπορία και άλλα χωριά των Κυκλάδων ήταν οι πρώτοι αντίπαλοι που πίστεψαν πως θα έχουν εύκολο έργο, αλλά μάλλον λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο!

Νωρίτερα όμως και από τους αγώνες της ομάδας, ο Ανδρέας Πατηνιώτης είχε ασχοληθεί με το άθλημα, ως διαιτητής. Λόγω μιας πολύ καλής φιλικής σχέσης με έναν διεθνή διαιτητή, κουβέντα στην κουβέντα, κόλλησε το μικρόβιο της διαιτησίας! Και εμβόλιο… πουθενά! Μετά λοιπόν από κάποιο σεμινάριο και τη σχολή διαιτησίας στο νησί, όπου συμμετείχαν και άλλοι «ρέφερι» από τις Κυκλάδες, πέρασε τις εξετάσεις και πήρε το χρίσμα του «άρχοντα του αγώνα»!

Φέτος μάλιστα, έπειτα από αρκετά χρόνια και αφού, όπως προβλέπεται, έκανε το…. αγροτικό του σε διάφορα τοπικά γήπεδα, πλέον έχει στην κατοχή του το σήμα του πρώτου διαιτητή και ανυπομονεί να ανέβει στην καρέκλα! Και αν κρίνει κανείς από την προπόνηση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ανεβαίνοντας ένα ένα τα… σκαλιά της επιτυχίας στην καριέρα τους ως επιχειρηματίας, ως Αντιπρόεδρος Caldera Collection Hotels, το μέλλον του Γ.Γ της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης είναι βέβαιο πως θα έχει την καλύτερη… θέα!

Από κοντά και η αδελφή του, Ελένη. Η πασαδόρος της θρυλικής ομάδας «Volcano View», όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει όπως ο πατέρας της το… λιθαράκι της στο λαμπρό οικοδόμημα του Α.Ο Θήρας. Με σημαντική προσφορά από διάφορα πόστα, το μέλος της διοίκησης, αγαπά εξίσου με το βόλεϊ και τη μουσική. Χθες μάλιστα η DJ Ελένη ήταν η «ψυχή» του πάρτι στα «Νομίκεια 2016», δίνοντας με τις μαγικές της στα deck τον ρυθμό της επιτυχίας μιας ακόμη σημαντικής διοργάνωσης.

Σήμερα την οικογενειακή παράδοση συνεχίζουν τα παιδιά των δύο αδελφών, βάζοντας πολύτιμη υποθήκη για ένα επιτυχημένο μέλλον της ομάδας του νησιού. Το «αύριο» λοιπόν του Α.Ο Θήρας μπορεί να χαμογελά, αφού όπως εκατοντάδες άλλα κορίτσια οι δίδυμες κόρες του του Ανδρέα, αλλά και το κορίτσι της Ελένης είναι συνεχώς με μια μπάλα στα χέρια… Είτε ως ball boy στους αγώνες της ομάδας της Σαντορίνης, είτε ως μέλη των ακαδημιών του συλλόγου. Και μέχρι ο Α.Ο. Θήρας να αποκτήσει την δική του ανδρική του ομάδα, ο γιός της Ελένης, θα συνεχίζει να «κοουτσάρει» στον πάγκο της ομάδας, κρυφακούγοντας τις οδηγίες της νίκης του προπονητή, Απόστολου Οικονόμου και των συνεργατών του.

Ρεπορτάζ: volleyplanet | ΦΩΤΟ: Χρήστος Αντωνιάδης

eleni patinioti-2-400x267eleni patinioti-400x267oikonomou ao-thyras-400x267patiniotis brabeio-400x267patiniotis epoptis-400x267SPIROS-400x225Όμιλος-Caldera-Collection2-400x197

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares