Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 18:34

Εκτός League Cup ο Φοίνικας

Η ομάδα της Σύρου δεν ήταν αυτη που θα έπρεπε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο τελευταίο παιχνίδι του 4ου ομίλου για τα προκριματικά του Final Four του League Cup και ηττήθηκε με 1-3 κι έμεινε εκτός τελικής φάσης.

Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο σετ, όταν ο Φοίνικας ήταν μπροστά στο σετ με 16-10 και ο Ηρακλής κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά και να προηγηθεί με 0-1. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ήταν σαρωτικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Συριανούς, αφού κατέκτησαν το σετ εύκολα κάνονας το 0-2. Στο τρίτο οι παίκτες του κ. Νίκολιτς αντέδρασαν έδειξαν ότι έχουν αποθέματα ψυχής και μείωσαν σε 1-2. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Φοίνικας έδειξε ικανός για την ισοφάριση, όμως στο τέλος επέτρεψε στην εικόνα της αρχής του αγώνα και με πολλά λάθη έχασε ένα δικό του σετ. Οι Συριανοί πλέον θα ρίξουν το βάρος τους στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο Ελλάδας.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να μην μπορούν να τελειώσουν κόντρα επιθέσεις. Ο Φοίνικας από την άλλη πλευρά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, βέβαια είναι μία καινούργια ομάδα και θέλει χρόνο, όμως κανείς από όσους ήταν μέσα στο γήπεδο δεν περίμεναν τέτοια εμφάνιση. Ο Ηρακλής είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει στα πιο κρίσιμα σημεία και να φτάσει σε μία πολύ μεγάλη νίκη μέσα στη Σύρο.

Η εξέλιξη του αγώνα

1ο σετ

Ο Παπαδόπουλος με επίθεση πρώτου χρόνου ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια ο Πάρις με άσο έδωσε το προβάδισμα στον Φοίνικα (2-1). Παπαδόπουλος και... πάλι 3-2. Άουτ η επίθεση του Koprivica μετά την πίεση του Φοίνικα πάνω στον φιλέ 4-2. Άουτ το σέρβις του Ρενάλντο 7-6 μείωσε ο Ηρακλής. Ο Σούρδι με επίθεση στη διαγώνιο πήρε τον πόντο και ο Φοίνικας στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με δύο πόντους διαφορά (8-6). Κακή επίθεση του Kalandadze 9-6. Στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης μείωσε στους δύο (9-7). Άουτ η επίθεση του Παπαδόπουλου 9-8. Ο Μιρντακ πήρε τον πόντο και ο Φοίνικας στο 11-9. Ο Παπαδόπουλος κέρδισε τη μάχη πάνω στον φιλέ με τον Κιόσση και ο Φοίνικας στο +3 (12-9). Ο Ρεϊνάλντο με μπλοκ το 14-9 και ο Φοίνικας δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Ο κ. Ορφανός είδε τη διαφορά να ανοίγει και κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Παπαδόπουλος με μπλοκ έκανε το 14-9. Άουτ η επίθεση του Κιόσση 15-9. Στο φιλέ σταμάτησε η μπάλα του Pechev και ο Φοίνικας στο +6 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-10). Οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-3 μείωσε στους τρεις και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Νέα κακή επίθεση από τους Συριανούς, αυτή τη φορά από τον Βραζιλιάνο και το σκορ έγινε 16-14. Ο Ρεϊνάλντο αυτή τη φορά πήρε το μπλοκ άουτ 17-14. Ο πρώην πασαδόρος του Φοίνικα, ο Ηλίας πήρε έξυπνο πόντο και το σκορ έγινε 17-15. Με μπλοκ του Όβερμαν ο Φοίνικας στο +2 (18-16). Ο Γάτσης με πρώτο χρόνο μείωσε σε 18-17. Ο Μίρνακ το 19-17 με μπλοκ άουτ. Ο Πάρις προσπάθησε για τον μπλοκ όμως η μπάλα χτύπησε φιλέ και πέρασε εκτός 19-18. Ο Kalandadze πήρε τον πόντο και ο Ηρακλής έφερε το ματς στα ίσα 19-19. Ο Μίρντακ με ωραία επίθεση το 21-20. Με ασο του Kalandadze ο Ηρακλής προσπέρασε στο σκορ 21-22 και οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν από το 16-10 και είναι μπροστά στο σκορ. Ο Koprivica πήρε το μπλοκ άουτ στην κόντρα επίθεση και ο Ηρακλής στο +2, 21-23. O Ρεϊνάλντο μείωσε σε 23-24, αλλά ο Ηρακλής εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα. Ο Μίρντακ με εντυπωσιακό σέρβις ισοφάρισε σε 24-24. Ο Kalandadze νίκησε το τριπλό μπλοκ και έκανε το 24-25. Τυχερός πόντος από τον Ρεϊνάλντο και το σκορ στο 25-25. Το σετ τελειώνει με λάθος επίθεση του Παπαδόπουλου και ο Ηρακλής έκανε το 26-28 και πήρε το πρώτο σετ.

Έχασε ένα δικό του σετ

Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 16-10 και πίστεψε ότι το σετ τελείωσε εκεί. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κατάφεραν μα ψυχραιμία να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και πήρε το πρώτο σετ.

2ο σετ

Με φιλέ του Πάρις ξεκίνησε το δεύτερο σετ 0-1. Ο Σούρδι ισοφάρισε σε 1-1 με επίθεση και μπλοκ άουτ. Ο όβερμαν με επίθεση μείωσε σε 3-4. Ο Kalandadze πήρε νέο πόντο και το σκορ έγινε 3-6 στην συνέχεια ο Κιόσσης με άσο ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά 3-7. Ο Όβερμαν με μπλοκ μείωσε σε 4-7 για τον Φοίνικα. Με το +4 ο Ηρακλής πήγε στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ωραία πάσα από τον Πάρις, ο Σούρδι με επίθεση στην πίσω ζώνη το 5-8. Άουτ η επίθεση από τον Kalandadze 6-8. Κακό σέρβις από τον Αμερικανό του Φοίνικα 6-9. Ο Σούρδι πήρε το μπλοκ άουτ και ο Φοίνικας στο -2 (7-9). Ο Μίρντακ πήρε το μπλοκ άουτ για το 8-10. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος με πρώτο χρόνο το 9-11. Ο Ηρακλής εξακολουθεί να έχει προβάδισμα ασφαλείας. Ο Kalandadze πήρε το μπλοκ άουτ από τον Ρεϊνάλντο για το 9-12. Ο Βραζιλιάνος των “Πειρατών” πήρε τον πόντο 10-12. Άουτ η επίθεση από τον Σούρδι, αφού αρχικά η μπάλα χτύπησε στον φιλέ κι άλλαξε πορεία. Ο Ντούσκο Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ριζόπουλος σταμάτησε τον Μίρντακ, πήρε και τον πόντο 10-15. Ο Kalandadze τον πόντο στην κόντρα επίθεση και ο Ηρακλής στο +6 (10-16) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Με πρώτο χρόνο του Όβερμαν το σκορ έγινε 11-16. Στο φιλέ το σέρβις του Penchev 12-17. Νέο λάθος από τον Πάρις και ο Φοίνικας πίσω με -7 πόντους 12-19. Ο Πάρις με έξυπνο πέρασμα στην πίσω ζώνη το 13-19. Στο φιλέ η μπάλα στο σέρβις του Ιταλού 13-20. Νέα κόντρα επίθεση ο Ηρακλής στο +8 και δείχνει πιο κοντά στο σετ 13-21. Μετά την κακή υποδοχή ο Κιόσσης σαν σε... πέναλτι το 13-22. Ο Kalandadze πήρε το μπλοκ άουτ 13-23 στο +10 ο Ηρακλής. Ο Σούρδι πήρε πόντο μετά από ώρα για τον Φοίνικα 14-23. Άουτ το σέρβις του Σούρδι και ο Ηρακλής κοντά στο 0-2 σετ. Ο Χήρας πήρε τον πόντο σε επίθεση πρώτου χρόνου 15-24. Άσος από τον Χήρα 16-24. Ο Μίρντακ με μπλοκ έκανε το 17-24. Ο Κιόσσης σταμάτησε τον Εφραιμίδη και ο Ηρακλής το 0-2 με 17-25.

Κακός ο Φοίνικας, κακός και ο Πάρις

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ κι από το ξεκίνημα είχε το προβάδισμα, αφού οι Συριανοί έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο σκορ. Πολλά τα λάθη των αθλητών του κ. Νίκολιτς και ο Ηρακλής εύκολα έκανε το 0-2 και πλέον είναι ένα σετ μακριά από τη νίκη και την πρόκριση στο final four του League Cup.

3ο σετ

Ο Εφραιμίδης με επίθεση πίσω από τ τρία μέτρα έκανε το 1-0 για τον Φοίνικα. Άουτ η επίθεση του Kalandadze και ο Φοίνικας έκανε το 3-0. Ο Μίρντακ πήρε το μπλοκ άουτ για το 4-2. ο Εφραιμίδης με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 6-4 και στη συνέχεια ο Ριζόπουλος ζήτησε τα... ρέστα με την εξέδρα να ξεσηκώνεται. Άσχημο τελείωμα από τους φιλοξενούμενους και ο Φοίνικας στο +3 7-4. Μπλοκ άουτ πήρε ο Ριζόπουλος για το 7-5, διαμαρτυρίες από τον Πάρις που δέχθηκε την κίτρινα κάρτα. Ο Γάτσης σταμάτησε τον Μίρντακ για το 7-6 και ο Ηρακλής μείωσε στον πόντο. Ο Όβερμαν πήρε τον πόντο έκανε το 8-6 και ο Φοίνικας πήγε με το +2 στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Λάθος επίθεση των Συριανών και ο Ηρακλής έφερε το σετ στα ίσα 8-8. Ο Kalandadze δεν πέρασε τη μπάλα σε επίθεση που πήρε και το σκορ έγινε 10-8. Ο Χήρας σε επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 12-9. Νέο μπλοκ από την πλευρά του Φοίνικα και το “Πειρατικό” ανέβασε τη διαφορά στο +4, 14-10. Ο Kalandadze μείωσε σε 14-12 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Εφραιμίδης πήρε τον πόντο και ο Φοίνικας έκανε το 16-14 και η ομάδα της Σύρου πήρε στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +2. Άσος από τον Μίρντακ 17-14. Λάθος υπόδειξη από τον διαιτητή και τους επόπτες καθώς η μπάλα ήταν καθαρά εκτός τελικής γραμμής και έδωσαν μέσα. Μετά τις διαμαρτυρίες ο Πάρις δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και το σκορ έγινε 17-16. Ο Γάτσης με μπλοκ έκανε το 17-17. Άσος από τον Πρώιο 17-18. Ο Μίρντακ στην κόντρα επίθεση πήρε το μπλοκ άουτ και ο Φοίνικας ξανά μπροστά στο σκορ 19-18. Άσος από τον Εφραιμίδη και με τη βοήθεια της τύχης 20-18. Ο Μίρντακ έσπασε μπλοκ και ο Φοίνικας ξέφυγε με τέσσερις πόντους 22-18. Ο Μίρντακ έκανε το 24-20 και ο Φοίνικας κοντά στο 1-2. Με λάθος από πλευράς των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε το τρίτο σετ με 25-21.

Είχε ψυχή

Ο Φοίνικας ήταν όπως έπρεπε και κατάφερε να μειώσει σε 1-2 μετά το 25-21 και να έχει ελπίδες για ανατροπή στη συνέχεια. Οι Συριανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και εκεί που πήγε να στραβώσει το ματς είχαν τ ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και να φτάσουν τελικά στο 1-2.

4ο σετ

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο τέταρτο, 1-3 μετά το μπλοκ πάνω στο Μίρντακ. Ο Σούρδι με άσο έφερε το σετ στα ίσα 3-3. Ο Εφραιμίδης με κόντρα επίθεση έκανε το 7-6. Κακή επίθεση από τον Καλαντάντζε και ο Φοίνικας έκανε το 8-7 και με οριακή διαφορά πήγε στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Σούρδι πήρε τον πόντο και ισοφάρισε σε 9-9. Ο Καλαντάντζε κρατά μέσα στο παιχνίδι τον Ηρακλή, αφού αυτός παίρνει τις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας του 9-10. Ο Σούρδις έκανε το 12-11. Άσος από τον Σούρδι 14-11 και ο Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Εφραιμιδης με επίθεση στην πίσω ζώνη έκανε το 15-13. Άουτ η επίθεση του Κοπρίβισα και ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +3, 16-13. Ο Όβερμαν με πρώτο χρόνο έκανε το 17-14. Ο Μίρντακ μετά το τάιμ άουτ από τον Νίκολοτις έκανε το 18-16. Κακή επίθεση από τον Χήρα και ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 19-19. Ο Σούρδις έκανε το 20-19. Στοπ πάνω στον Εφραιμίδης και ο Ηρακλής πέρασε μπροστά στο σκορ 21-22. Με άουτ του Μίρντακ ο Ηρακλής πήρε μία τεράστια νίκη με 1-3 κάνοντας στο τέταρτο σετ το 22-25.

Νίκησε σχετικά εύκολα τον Κύζικο

Με τον Μρντακ και τον Παπαδόπουλο σε μεγάλη μέρα και τους Ουτέιρο, Σούρδι βασικούς ακραίους ο Φοίνικας Σύρου νίκησε με 3-0 την Κύζικο Νέας Περάμου και σημείωσε την πρώτη του νίκη στον Δ’ όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που γίνεται στην Ερμούπολη.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το 1ο σετ όπου ο Φοίνικας κράτησε σε όλη τη διάρκεια μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα που κατάφερε να το αξιοποιήσει στο 29-27 για το 1ο σετ.

Η επικράτηση της ομάδας του Ντούσκο Νίκολιτς στα επόμενα δύο σετ ήταν πιο εύκολη καθώς η Κύζικος όπως και στον αγώνα με τον Ηρακλή δεν πίεσε στο σερβίς, η ποιότητα της υποδοχής και η έλλειψη αποφασιστικότητας στην επίθεση δεν επέτρεπε για σερί και υπερβάσεις, ενώ έμεινε εκτός αγώνα ο Σονάρι (είναι τραυματίας στους κοιλιακούς) και ήρθε από τον πάγκο ο Τομίλιν.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ  (Νίκολιτς): Όβερμαν 6 (3/8 επ, 3 μπλοκ), Μρντακ 28 (26/40 επ, 2 άσσοι),  Πάρις 2 (άσσοι), Παπαδόπουλος 6 (6/11 επ),  Ουτέιρο 12 (10/19 επ, 2 άσσοι 71%υπ - 50% άριστες), Σούρδι 9 (8/18 επ, 1 μπλοκ, 62% υπ-  54% άριστες) / Ζήσης (λ, 73% υπ -47% άριστες), Χήρας

ΚΥΖΙΚΟΣ NEAΣ ΠΕΡΑΜΟΥ (Λάιος):  Κατσανεβάκης 6 (5/8 επ, 1 άσσος), Γκουλάκ 8 (7/13 επ, 1 μπλοκ, 37% υπ - 26% άριστες), Δρογκάρης 2 (άσσοι), Μάξον Περέιρα 8 (7/17 επ, 1 μπλοκ), Λυκουρέσης 3 (0/3 επ, 3 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 6 (5/12 επ, 1 μπλοκ, 33% υπ, 17% άριστες) / Πολυχρονιάδης (λ, 44% υπ - 11 % άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ), Μπεκιάρης, Κρέτσης, Τόμιλιν  4 (3/6 επ, 1 μπλοκ), Θεοδωρόπουλος.

Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 6 άσσους, 53 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της Κυζίκου προήλθαν από 3 άσσους, 27 επιθεσεις, 7 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων. 

Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares