×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 21:59

Σημαντικές αποφάσεις στη Συνέλευση του Συνδέσμου Πετοσφαιριστών

Πραγματοποιήθηκε χθες 2 Μαίου η ετήσια τακτική ΓΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) στο ξενοδοχείο New Hotel, παρουσία δεκάδων αθλητών και αθλητριών της πετοσφαίρισης.

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2016 και απαλλάχθησαν τα μέλη της διοίκησης. Κατόπιν, εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2018 και εκλέχθηκε νέα ελεγκτική επιτροπή. Μετά από πρόταση του ΔΣ, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Α. Ψάρρας, αναδείχθηκε ομόφωνα ως επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίστηκε η προσφορά του στον Σύνδεσμο τα τελευταία 7 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους αθλητές και τις αθλητριες διεξοδικά για τις πρωτοβουλίες – δράσεις του Συνδέσμου την χρονιά που πέρασε, μεταξύ άλλων την έναρξη εφαρμογής του συστήματος αδειοδότησης, την συμμετοχή σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα, τις ενημερώσεις των ομάδων, τις παρεμβάσεις μας στον νέο αθλητικό νόμο κ.α.

Επίσης, συζητήθηκαν ευρέως τα ζητήματα που ανέδειξαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, και τέθηκαν οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Συνδέσμου για την επόμενη σεζόν. Οι αθλητές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρώτη λειτουργία του συστήματος Αδειοδότησης των ΤΑΑ και αναγνώρισαν την θετική παρουσία του Συνδέσμου τόσο κατά την προετοιμασία της συμφωνίας όσο και κατά την εφαρμογή της. Παρόλ’ αυτά δήλωσαν προβληματισμένοι για την τακτική του συνόλου των ομάδων να υπογράφουν συμβόλαια λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με μεταγενέστερες των πραγματικών ημερομηνιών έναρξης των συμβάσεων (προσλήψεων).

Παράλληλα οι αθλήτριες εμφανίστηκαν προβληματισμένες για την καθυστέρηση ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου και ζήτησαν από τον Σύνδεσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα της γυναικείας πετοσφαίρισης, ώστε να κινηθούμε άμεσα στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα ζητήθηκε από το ΔΣ και έγινε αποδεκτό, να αναληφθεί πρωτοβουλία ανάλυσης και κατάθεσης προτάσεων για την βελτίωση του αθλητικού προϊόντος της γυναικείας πετοσφαίρισης, που τόσο μεγάλη δυναμική δείχνει να έχει.

Επίσης, τέθηκε στη συζήτηση η επιβεβλημένη ανάγκη να προωθηθεί η παρέμβαση – πρόταση του ΠΑΣΑΠ, σχετικά με το περιβάλλον αδειοδότησης και λειτουργίας των διαμεσολαβητών αθλητών, ώστε να διαμορφωθεί και σε αυτόν τον τομέα ένα ξεκάθαρο, επαγγελματικό περιβάλλον που θα λειτουργεί με κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και ανάλυσης των όλων των σημαντικών θεμάτων, αποφασίσθηκε ομόφωνα ο Σύνδεσμος να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στα παρακάτω ζητήματα:

  • Ανάδειξη της αμειβόμενης ιδιότητας των γυναικών αθλητριών πετοσφαίρισης, με παράλληλη λήψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και ανάπτυξη του προϊόντος της γυναικείας πετοσφαίρισης
  • Διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο νέο αθλητικό νόμο για άνδρες & γυναίκες
  • Διασφάλιση της ορθής εφαρμογή της Αδειοδότησης
  • Εξασφάλιση της πλήρους εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας (πάταξη της μαύρης εργασίας κτλ)
  • Προώθηση της πρότασης του ΠΑΣΑΠ για ελεύθερες μεταγραφές (“ερασιτεχνών”) με παράλληλη δημιουργία συστήματος αποζημίωσης των ομάδων
  • Έναρξη εφαρμογής του συστήματος αδειοδότησης των διαμεσολαβητών (σε συμφωνία με ΕΟΠΕ)
  • Βελτίωση της επικοινωνίας με τα μέλη, μέσω της έναρξης του θεσμού του Αντιπροσώπου ομάδας και της αύξησης των επισκέψεων στις ομάδες
  • Διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του Συνδέσμου

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει το ξενοδοχείο NEW Hotel για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας για μια ακόμα φορά για τις ανάγκες του Συνδέσμου.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares