Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 22:47

Εντυπωσιακή η πρώτη μέρα στη Μικρή Βίγλα [pics - vid]

Με τους καλύτερους οιωνούς αλλά και… εκπλήξεις άνοιξε στην παραλία της Μικρής Βίγλας της Νάξου το 9ο τουρνουά μπιτς βόλεϊ (28-29Ιουλίου) του ΑΜΣ Φιλωτίου, όπου το νεαρό δίδυμο των Σφυρή/Βόμβα διέψευσε τα προγνωστικά, κερδίζοντας τις Τοτσίδου/Πότοκαρ και μαζί με την ομάδα της πρωταθλήτριας του 2016, αλλά και τις Μουστάκ/Γκόλια «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.

Volleyplanet.gr  ( Παπαϊωάννου Ηλίας)

Παρά το κυκλαδίτικο βοριαδάκι, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες τους, όλες οι αθλήτριες στο ταμπλό των γυναικών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκ, προσφέροντας όμορφο θέαμα στους φίλους που παρακολουθούσαν τους αγώνες από την κερκίδα και τις ξαπλώστρες.

Την μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας του τουρνουά στη μνήμη της Βάσως Κύλη, πραγματοποίησε το δίδυμο των νεαρών Κωνσταντίνας Σφυρή και Γιώτας Βόμβα, που με δύο νίκες, μία εκ των οποίων κόντρα σε Τοτσίδου/Πότοκαρ, πέρασαν αήττητες στην 4άδα. Στο συναρπαστικό  ματς για την πρόκριση, κόντρα στις πρώην πρωταθλήτριες του Πανναξιακού, οι μικρές «βομβαρδίζοντας» και «σφυροκοπώντας» στα κρίσιμα σημεία,  επιβλήθηκαν με 2-1 σετ των σπουδαίων αντιπάλων τους, που πλέον θα διεκδικήσουν αύριο το τελευταίο «εισιτήριο» πρόκρισης στα ημιτελικά στο ματς του ταμπλό των ηττημένων κόντρα σε Μυστακίδου/Φουκαράκη.

Η ομάδα όμως που «καθάρισε» πρώτη την πρόκρισή της στους κυριακάτικους ημιτελικούς ήταν οι Πέννυ Καράκου και Νάντια Μάυρου. Η πρωταθλήτρια του 2016 (σ.σ με Φανή Οικονομοπούλου) Καράκου, που πανηγύρισε την άνοδο στα σαλόνια της Α1 Γυναικών με τον Πορφύρα και φέτος μεταπήδησε στην Δραπετσώνα, ξεκίνησε με επιτυχία στο πλευρό της Ναξιώτισσας παρτενέρ της, την διατήρηση των περσινών κεκτημένων και με «δύο στα δύο»,  φάνηκαν, χωρίς απώλεια σετ, συνεπείς στο ραντεβού των «4».

Εκεί θα βρίσκεται αύριο και η ομάδα της “ψυχής” του τουρνουά και εν ενεργεία ρέφερι, Κατερίνα Μουστάκη, που με τη συμπαίκτριά της Μαρία Γκόλια, παρά την ήττα από τις Σφυρή/Βόμβα στη συνέχεια επικράτησαν με 2-0 σετ των κοριτσιών από την ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου, Ζαφείρα Λάσκαρη και Ρεβέκα Ρίνη.

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και το Σωματείο Επαγγελματιών Τουρισμού της Μικρής Βίγλας, με τη στήριξη τον χορηγών Hellenic Seaways και της ΕΑΣ Ναξου, που διένειμε γάλατα και γιαούρτια στους παρευρισκόμενους, βοήθησαν σε μία ακόμη υψηλού επιπέδου διοργάνωση, μία πραγματική γιορτή του αθλήματος, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και τους θεατές, που έζησαν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία, σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Α’ ημέρας του ταμπλό γυναικών

Καράκου/Μαύρου- Μυστακίδου/Φουκαράκη  2-0 (15-0, 15-9)
Α. Χένσελερ/φ. Χένσελερ – Ρούντου/  -– 2-0 (15-5, 15-6)
Σφυρή/Βόμβα – Μουστάκη/Γκόλια 2-1 (14-16, 15-12, 11-6)
Τοτσίδου/Πότοκαρ – Λάσκαρη/Ρίνη/ 2-0 (16-14, 15-6)
Καράκου/Μάυρου – Α. Χένσελερ/Φ. Χένσελερ 2-0 (15-8, 15-4)
Σφυρή/Βόμβα – Τοτσίδου/Πότοκαρ 2-1 (16-14, 6-15, 11-9)
Μυστακίδου/Φουκαράκη – Ρούντου/ 2-0 (15-11, 15-8)
Μουστάκη/Γκόλια – Λάσκαρη/Ρίνη 2-0 (15-9, 15-11)
Κυριακή 29/8: Μυστακίδου/Φουκαράκη – Τοτσίδου/Πότοκαρ

DSC_0329.jpg

Συναρπαστική ήταν στη Μικρή Βίγλα η πρώτη μέρα του ταμπλό των ανδρών στο 9ο τουρνουά μπιτς βόλεϊ (28-29Ιουλίου) του ΑΜΣ Φιλωτίου, όπου “σφραγίστηκαν” τα τρία πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών, ενώ ο ένας εκ των Σαντορνιιών κάτοχων του τίτλου, αποχώρησε πρόωρα λόγω τραυματισμού στην προθέρμανση, θέτοντας  σοβαρή υποψηφιότητα για το… Όσκαρ ατυχίας.

Στα χνάρια της κόρης του Γιώτας Βόμβα, που λίγη ώρα νωρίτερα πανηγύρισε την πρόκριση στην 4άδα των γυναικών, βάδισε και ο πατέρας της, Γιώργος. Ο παλιός άσος του Μίλωνα, με αδιαπέραστο μπλοκ και άξιο συμπαρστάτη τον παίκτη του Χολαργού, Πέτρο Διαμαντόπουλο με δύο νίκες πέρασαν πανάξια στα ημιτελικά της Κυριακής. Στο τελευταίο μάλιστα ματς, κόντρα στους Γερμανούς Hensler μπαμπά και γιο, Christoph  /Joss Hensler, η ελληνική ομάδα, αν και έχανε με 1-0 από τον μπαμπά και γιο, Christoph και Joss Hensler, υπό τη συμπαράσταση της μικρής Βόμβα και της κερκίδας, έφτασαν στην ανατροπή και την 4άδα.

Το “διαβατήριό” τους για το σημαντικό ραντεβού της Κυριακής “σφράγισαν” χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερ τις φανέλες τους και οι Παριανοί, Θοδωρής Καζακίδης και Πέτρος Καλαλές. Μετά το καλό τους ξεκίνημα, κόντρα στους πρωτάρηδες στην άμμο  μπαμπά και γιο, Γιώργο και Άγγελο Κλαρούδα, στη “ναυμαχία” με τους Σαντορνιούς πρωταθλητές του 2016, Γιώργος Κουτσογιαννόπουλο και Γιώργο Κελίδη, είδαν δυστυχώς τον Κουτσογιαννόπουλο να παθαίνει διάστρεμμα  και να αποχαιρετά πρόωρα τα κεκτημένα, στέλνοντας άνευ αγώνα τους έτερους νησιώτες στην 4άδα.

Τους δικούς της εκπροσώπους όμως στην επόμενη φάση του τουρνουά θα έχει και η Νάξος. Οι ντόπιοι φιναλίστ του 2016,  Οδυσσέας Κοντόπουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου, παρά την ήττα στην πρεμιέρα από τους Βόμβα/Διαμαντόπουλο, στο ματς για την 4άδα κέρδισαν με όπλο τους το σερβίς 2-0 σετ τους Κατσικολιά/Ζαπάτη και για μια ακόμη χρονιά αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για τίτλο.

Το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών κρίνεται αύριο από τον “εμφύλιο” φίλων και προπονητών, Κλαρούδα και Κατσικολιά αντίστοιχα. Με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη, ο τεχνικός των υποδομών της ΑΕΚ και πρώην παλιά δόξα του Πανελληνίου, Γιώργος Κλαρούδας  θα “διασταυρώσει τα αγωνιστικά ξίφη” του με τον προπονητή της ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου, Κώστα Κατσικολιά με έπαθλο την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα της Α΄ημέρας των ανδρών

Κουτσογιαννόπουλος/Κελίδης – Καραγιάννης /Κουνάδης 2-0 σετ
Καζακίδης/Καλαλές – Γ. Κλαρούδας /Α. Κλαρούδας 2-0 σετ
Κατσικολιάς/Ζαπάτης – C. Hensler/J. Hensler 2-0 σετ
Βόμβας /Διαμαντόπουλος- Κοντόπουλος/Παπαγεωργίου 2-0 σετ
Καζακίδης/Καλαλές – Κουτσογιαννόπουλος/Κελίδης 2-0 (α.α) σετ
Κοντόπουλος/Παπαγεωργίου – Κατσικολιάς/Ζαπάτης 2-0 σετ
Καραγιάννης /Κουνάδης – Καραγιάννης /Κουνάδης 2-1 σετ
Βόμβας /Διαμαντόπουλος – C. Hensler/J. Hensler 2-1 σετ

djyudghkjgdfj.jpg

Με τα καλύτερα λόγια για το 9ο τουρνουά του ΑΜΣ Φιλωτίου μίλησαν οι πρωταγωνίστριες των αγώνων της Νάξου, με την Καράκου να θέλει να χορέψει… Zumba και τη νεαρή Βόμβα να μην… πιστεύει ότι πέρασε στην 4άδα της διοργάνωσης.

Για την Πέννυ Καράκου, συμπαίκτρια της ντόπιας πρωταθλήτριας, Νάντιας Μαύρου,  η ατμόσφαιρα του τουρνουά της Νάξου δεν είναι πρωτόγνωρη, αφού πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στο πλευρό της Φανής Οικονομοπούλου. Η φετινή όμως, 9ηδιοργάνωση, όπως επεσήμανε η Καράκου, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με τους ανθρώπους και τους χορηγούς  του νησιού να έχουν βάλει… πολύ ψηλά τον πήχη.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη… Χρόνο με το χρόνο το τουρνουά γίνεται και καλύτερο! Θα’ λεγα πως είναι εφάμιλλο των κορυφαίων ελληνικών τουρνουά! Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να μη μας λείπει τίποτα… Έχουμε τα νερά μας, τα γιαούρτια μας, τις μουσικάρες μας από τον dj Ηλία Ορφανό , τις ομπρέλες μας, αναγνωρισμένους διαιτητές και εκφωνητή… Τι άλλο να ζητήσουμε; Το επίπεδο των ομάδων είναι κι αυτό ανεβασμένο, με ανταγωνιστικές παίκτριες, που παρά τον αέρα, προσφέρουνε θέαμα υψηλού επιπέδου. Μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες, θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και με τη λήξη θέλω να χορέψω… Zumba» δήλωσε στο Volleyplanet η άσος της Δραπετσώνας που δεν περίμενε την Κυριακή, για να μας δείξει τις επιδόσεις της, εκτός από το μπιτς βόλεϊ και στο χορό.

Πότοκαρ: “Δεν υπάρχει τέτοιο τουρνουά στη χώρα μου…”

Εξίσου ενθουσιασμένη ήταν και η Σλοβένα πρώην άσος του Πανναξιακού, Μόνικα Πότοκαρ, που με την πρώην της συμπαίκτρια, Σία Τοτσίδου, θα έχουν την Κυριακή μία τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στην 4άδα, αφού στην σαββατιάτικη πρεμιέρα έπεσαν θύματα… έκπληξης των νεαρών Βόμβα-Σφυρή. «Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, αφού στην πατρίδα μου στη Σλοβενία δεν υπάρχει αντίστοιχο τουρνουά, υψηλού επιπέδου.

Είμαστε λίγο κουρασμένες αυτό το διάστημα, αφού ξοδεύουμε με τη Σία πολλές ώρες στο γυμναστήριο, αλλά ελπίζω στη συνέχεια να παίξουμε καλύτερα. Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι να το διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά, όπως και σήμερα…»

Από την πλευρά της η ομάδα-έκπληξη της πρεμιέρας, της ιατρού και πρώην παίκτριας των Αμπελοκήπων, Κωνσταντίνας Σφυρή, που κάνει το αγροτικό της στο Κέντρο Υγείας της Νάξου και ψάχνει με τη συμπαίκτριά της, Γιώτα Βόμβα το… φάρμακο για να μην τρελαθούν απ’ τη χαρά της πρόκρισης. «Τι να περιμέναμε; Να κερδίσουμε τις Τοτσίδου-Πότοκαρ; Ούτε καν… Ευχαριστώ πολύ την Κωνσταντίνα (σ.σ Σφυρή) για τις προπονήσεις που μου έκανε και ελπίζω να παίξουμε εξίσου καλά και στα ημιτελικά» τόνισε ξετρελαμένη στο Vollyeplanet η νεαρή κεντρική του Πανναξιακού, Γιώτα Βόμβα.

Βίντεο και φωτογραφίες

 

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares