Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 12:18

Στις 21 Οκτωβρίου το πρώτο σερβίς της Volley League

Οι ομάδες της Volley League έμαθαν την ακριβή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, η οποία μετά το Διοικητικό Συμβούλιο που προηγήθηκε αποφασίστηκε το πρώτο σέρβις της χρονιάς να δοθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες ήδη βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους και έχουν κάποια σωματεία να δίνουν και φιλικούς αγώνες. Το «Πειρατικό» προετοιμάζεται κι αυτό με τη σειρά του εντατικά με διπλές προπονήσεις, αφού θέλει με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του να είναι έτοιμο. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως τα επίσημα παιχνίδια για τις ομάδες θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα με τους αγώνες των προκριματικών του League Cup.

Μπορεί η έδρα διεξαγωγής της τελικής φάσης αρχικά να έχει οριστεί η Σύρος, όμως ο Φοίνικας θα πρέπει μέσα από την προκριματική φάση να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Final Four. Τώρα όσον αφορά το πρωτάθλημα της Volley League από την διοργανώτρια αρχή έχει οριστεί η 19 Σεπτεμβρίου ως καταλυτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» κάνουν κάποιες προσπάθειες για να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όμως δύσκολα φαίνεται πλέον να τα καταφέρνουν. Τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ και όπως φαίνεται το φετινό πρωτάθλημα της Volley League θα πραγματοποιηθεί με 11 ομάδες. Αυτό σημαίνει πως ανά αγωνιστική θα υπάρχει και ρεπό, αν δεν δηλώσει συμμετοχή ο Παναθηναϊκός.   

Προχωρά κανονικά το βασικό στάδιο προετοιμασίας

Ο κ. Στεφάνοβιτς έχει ανεβάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ρυθμό και την ένταση των προπονήσεων ώστε οι παίκτες του να αποκτήσουν την απαραίτητη φυσική κατάσταση. Από την πλευρά τους οι αθλητές δουλεύουν με ευλάβεια καθώς γνωρίζουν πως η σωστή προετοιμασία θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για μία καλή και ανταγωνιστική σεζόν. Ο Φοίνικας που έχει θέσει υψηλούς στόχους τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όχι μόνο θέλει μία θέση μέσα στην τετράδα αλλά θα επιδιώξει και στην κατάκτηση κάποιου τροπαίου. Το «Πειρατικό» θα αγωνισθεί φέτος με αξιώσεις και στις τρεις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στα Ευρωπαϊκά σαλόνια στα οποία θέλει να… ταξιδέψει όσο περισσότερο μπορεί και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Volley League

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18 θα αρχίσει ένα μήνα νωρίτερα με την διεξαγωγή της κλήρωσης του προγράμματος των 22 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

Η κλήρωση θα γίνει σε συνεργασία της ΕΣΑΠ με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και θα αποτελέσει και την αφετηρία της ανανέωσης του συμβολαίου τους για την χορηγία του νέου πρωταθλήματος.

Η κλήρωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής (θέση Μερέντα, 2ος όροφος) την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00.

Το εναρκτήριο σερβίς του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα θα γίνει η Α΄ φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Κατά την διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος θα γίνει η κλήρωση και για τους ομίλους της Α’ φάσης του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Στη Σύρο η τελική φάση του League Cup

Η Σύρος θα φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, αφού στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ αποφασίστηκε η έδρα που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες. Ο Φοίνικας θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσει στην έδρα του ένα τρόπαιο το οποίο έχει κατακτήσει και στο παρελθόν. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως το «Πειρατικό» έχει στην κατοχή του το κύπελλο από την πρώτη διοργάνωση στην οποία και πάλι είχε διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Οι φίλοι της ομάδας της Σύρου εκτός τους αγώνες του πρωταθλήματος της Volley League θα δουν και τις αναμετρήσεις μίας ακόμη τελικής φάσης. Βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, η Σύρος έχει περάσει με άριστα όλες τις εξετάσεις αφού έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία τόσο τις τελικές φάσεις τόσο του League Cup όσο και του Κυπέλλου Ελλάδας.

4 ξένοι ή 7 κοινοτικοί στη Volley League  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ έκανε γνωστό τον αριθμό των αλλοδαπών αθλητών που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα»:

Με αφορμή την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος 2017-18 στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ στις 11 Σεπτεμβρίου επανασυζητήθηκε η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ της 26ης Μαΐου 2017 για αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών από τέσσερεις (4) σε επτά (7). 

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίστηκε εκ νέου πως κάθε ΤΑΑ έχει τη δυνατότητα αποκτήσει απεριόριστο αριθμό (αποκλειστικά και μόνον) αθλητών από την Ε.Ε., σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση που ισχύει από το 2010.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε:

1.Να απαλειφθεί ο σχετικός περιορισμός από την προκήρυξη του πρωταθλήματος ο οποίος ανέφερε ότι στο φύλλο αγώνα (Φ.Α.) μπορούν να αναγράφονται μόνον τέσσερεις (4) αλλοδαποί.

2. Στη θέση του ανωτέρω περιορισμού να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που κάποιο ΤΑΑ επιθυμεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό -μόνον- κοινοτικών αθλητών να μπορούν να αγωνίζονται μέχρι επτά (7) εξ αυτών.

3. Να γίνει προσπάθεια από τον πρόεδρο και τις υπηρεσίες της ΕΣΑΠ να πειστούν οι ΕΟΠΕ /ΠΑΣΑΠ προκειμένου αποδεσμευθεί συνολικά ο αριθμός των αλλοδαπών αθλητών (είτε αυτοί προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε, είτε εκτός) σε επτά (7)  οι οποίοι και να μπορούν να αγωνίζονται  χωρίς περιορισμούς.

Οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ κατά την τελευταία συνεδρίαση

Εκτός από τον αριθμό των ξένων και τον κοινοτικών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Volley League το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε τόσο για την προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18, αλλά και για την έδρα στην οποία θα διεξαχθεί η τελική φάση του League Cup.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ
1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος VolleyLeague «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

2. H κλήρωση του πρωταθλήματος VolleyLeague «Πάμε Στοίχημα» 2017-18 θα γίνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

3.Η τελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2017-18 θα γίνει στη Σύρο. Η Α΄ φάση θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν από το εναρκτήριο σερβίς του πρωταθλήματος το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου. Στην Α’ φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων. Στον Α’ όμιλο θα αγωνιστούν ΠΑΟΚ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου. Στον Β’ όμιλο θα αγωνιστούν η Παναχαϊκή, ο Παμβοχαϊκός και μία ακόμα ομάδα που θα προκύψει από κλήρωση. Στον Γ’ όμιλο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός και δύο ακόμα ομάδες που θα προκύψουν από κλήρωση. Στον Δ’ όμιλο θα αγωνιστεί ο Φοίνικας Σύρου και δύο ακόμα ομάδες που θα προκύψουν από κλήρωση

Η κλήρωση των ομάδων για τη στελέχωση όλων των ομίλων και οι έδρες των ομίλων θα ανακοινωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος.

4.Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τηλεοπτικό σταθμό για την παραγωγή και μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος.

5.Συζητήθηκαν θέματα του Πειθαρχικού Δικαίου. Αποφασίστηκαν αλλαγές που θα κοινοποιηθούν στα μέλη για επιβεβαίωση αλλά και στην ΕΟΠΕ για έγκριση.

6.Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Σταύρος Σπύρου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις εξελίξεις στον αθηναϊκό σύλλογο. Ζήτησε προθεσμία λίγων ημερών για την ανακοίνωση των προθέσεων της διοίκησης του Παναθηναϊκού σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. 

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τις προσπάθειες της διοίκησης του Παναθηναϊκού για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να αγωνιστεί το πρωτάθλημα 2017-18 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.

7. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα 2017-18 θα πρέπει να γίνουν μέχρι 19 Σεπτεμβρίου.

8. Εγκρίθηκε η εφαρμογή συστήματος bonus για όλες τις ομάδες. Κάθε ομάδα για κάθε βαθμό στον βαθμολογικό πίνακα θα δικαιούται 100 Ευρώ.

9. Εγκρίθηκε πριμ για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

10. Ο νεοφώτιστος Εθνικός Πειραιά θα έχει έδρα το γυμναστήριο του Εσπέρου στην Καλλιθέα και η Κηφισιά το Ζηρίνειο με εξαίρεση την ημιτελική και τελική φάση των πλέι οφ όπου η ελάχιστη χωρητικότητα θεατών είναι 1.500 θέσεις.

11. Εγκρίθηκαν αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων που μεταφέρνουν από την κανονική περίοδο στα πλέι άουτ. 

Εάν η διαφορά των δύο ομάδων είναι ένας βαθμός στα πλέι άουτ θα ξεκινήσουν με μηδέν βαθμούς. 

Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 2 βαθμοί τότε στα πλέι άουτ θα έχουν διαφορά ενός βαθμού. 

Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 3 βαθμοί τότε η διαφορά τους στα πλέι άουτ θα είναι 2 βαθμοί. 

Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 4 βαθμοί η διαφορά στα πλέι άουτ θα είναι 2 βαθμοί. 

Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 5 βαθμοί, τότε στα πλέι άουτ θα είναι 3 βαθμοί. 

Εάν η διαφορά τους στην κανονική περίοδο θα είναι 6 βαθμοί, τότε στα πλέι άουτ θα είναι 3 βαθμοί. κ.ο.κ.

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares