Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 18:30

Η συμμετοχή μας είναι από τις αξίες που δεν διαπραγματεύονται.

Όταν μιλάμε σήμερα για Τήνος και Μπάσκετ ο νους μας πάει σε ένα όνομα! Τον κόουτς Αντώνη Βιδάλη.

Ο κ. Βιδάλης είναι ένας πιστός στρατιώτης του αθλήματος που προσπαθεί με αμυδρά μέσα να μεταγγίσει το μικρόβιο του μπάσκετ στους μικρούς και μεγάλους Τηνιακούς.

Φέτος ο Τ.Α.Κ. Περιστεριώνας κατάφερε να συμμετέχει στο Final 4 των Εφήβων αλλά και των Παίδων.

Η συμμετοχή αλλά και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά του, είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Αυτό το ήξερε πολύ καλά ο κόουτς και γι’ αυτό φρόντισε, παρά το γεγονός ότι η απόφαση της Ένωσης ήταν σκληρή για το σωματείο της Τήνου, να  βρει τον τρόπο για να δώσουν το παρόν….

 

Φυσικά… όπως κάθε μπασκετικός έτσι και ο κ. Βιδάλης είχε να πει τα καλύτερα για τους αντίπαλους προπονητές και τις ομάδες τους!

 

Η συμμετοχή μας είναι από τις αξίες που δεν διαπραγματεύονται.

vidalis-antonis-1-2013Ο Περιστεριώνας Τήνου συμμετείχε στο final four παίδων 2013-14 αφού προηγουμένως δέχτηκε την πιο απολυταρχική απόφαση της Ε.Σ.Κ.Κ. στις 8 Μαρτίου -όπως μας τόνισε ο προπονητής της ομάδας κ. Αντώνης Βιδάλης. Από το 1996 που ιδρύθηκε το σωματείο μας μέχρι και σήμερα, δεν συναντήσαμε άλλη τέτοια αντιμετώπιση!.

Η απόφαση της Ε.Σ.Κ.Κ. έλεγε ότι αν το AQUA  SPIRIT δεν  προσέγγιζε την Τήνο ερχόμενο  από Πάρο – Νάξο τότε το final four θα γινόταν χωρίς εμάς προφασιζόμενοι ότι εμείς έπρεπε να μεταβούμε από την Τρίτη αδιαφορώντας για την δουλειά μου (δεν είμαι επαγγελματίας προπονητής) και τις απουσίες των παιδιών μας 5 εκ των οποίων συμμετείχαν και στο final four εφήβων απουσιάζοντας από τα σχολεία τους και την Δευτέρα 7/3/2014.

Να σημειωθεί ότι θα έλειπαν και την Τετάρτη-Πέμπτη 9 και 10 Μαρτίου βάσει του σκεπτικού της Ε.Σ.Κ.Κ.

Τελικά μεταβήκαμε με ένα μικρό θαλάσσιο ταξί περίπου 15 θέσεων την Τετάρτη 8/3/2014, αφού μας το επέτρεψε ο καιρός (2-3 μποφώρ) και αφού προηγουμένως εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες να μας μεταφέρει το λιμενικό σκάφος της Τήνου γιατί θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας είναι από τις αξίες που δεν διαπραγματεύονται.

Στα αγωνιστικά μας τώρα ο πρώτος ημιτελικός ΑΟ Πάρου- ΑΟ Ερμούπολης ήταν πολύ καλός αγώνας και πρέπει να απονείμω τα εύσημα στο Θοδωρή Καζακίδη και για τις 2 ομάδες που κατέβασε παίδες -έφηβοι αφού ήταν πολύ ανταγωνιστικές και στα δύο τμήματα.

Στο παιδικό δυσκόλεψε περίπου για 3 περιόδους τον ΑΟ Ερμούπολης του Ανδρέα Μαύρου ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από τις Κυκλάδες και η δουλειά του κρύβει την τελευταία λέξη της προπονητικής τεχνογνωσίας και εργατικότητας δικαιολογώντας την κατάκτηση τόσων πρωταθλημάτων. Είναι ότι πιο "καλό" υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ ανεβάζοντας τον πήχη του μπασκετικού επιπέδου και δημιουργώντας προπονητική άμιλλα μεταξύ των προπονητών!

Στον 2ο ημιτελικό ο Πανναξιακός πανάξια προκρίθηκε στον τελικό παρότι εμείς προσπαθήσαμε πάρα πολύ και τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά ο Βάρσος Γιώργος με 39 πόντους (4 τρ.) και ο Μαγγιώρος Ι. με 36 πόντους (1 τρ.) ήταν ασταμάτητοι και οδήγησαν τον Πανναξιακό στον τελικό.

Τέλος να αναφερθώ στον μικρό τελικό, (αφού για τον τελικό δεν έχω ιδία άποψη, ταξιδέψαμε για Τήνο το μεσημέρι της Πέμπτης) ότι ήταν πολύ καλό ματς και έδωσε την ευκαιρία σ' όλα τα παιδιά μας να συμμετέχουν και να βγάλουν ομαδικές αντιδράσεις ευχάριστες για κάθε προπονητή που περιμένει μέχρι τέλος να δει την δουλειά του ή μέρος αυτής...αλλά ο ΑΟ Πάρου θεωρώ ότι ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα από τις 4, δεν μας άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να πιστέψουμε στην νίκη έχοντας πολλές ομαδικές αρετές και πολύ καλούς τους Παπαχατζή, Σκιαδά και Πρέντι!

Αν μπορούσα να ψηφίσω MVP του final four θα ψήφιζα τον Βάρσο Γ. του Πανναξιακού ΑΟΝ αλλά όπως λέω και στα παιδιά μου καλός αθλητής είναι αυτός που δεν σταματά να δουλεύει και πιστεύει ότι η βελτίωση δεν σταματά ποτέ και όχι αυτός που έχει ταλέντο αλλά μένει σ' αυτό! Ούτως ή άλλως παράδειγμα εργατικότητας για την Νάξο αλλά και για όλες τις Κυκλάδες είναι ο Πολυτάρχου Μιχάλης που είχα την τιμή να τον έχω 2 χρόνια στην μικτή Κυκλάδων 1998-2000 και ξέρω "ιδίοις όμμασι" τι σημαίνει Πολυτάρχου!!!

Με την ευκαιρία της σημερινής μου τοποθέτησης να ευχαριστήσω το "sport cyclades" για όλη την μπασκετική ενημέρωση της χρονιάς και προσωπικά τον φίλο Δημήτρη Ντόλκα για την ανιδιοτελή αγάπη του στην Κυκλαδική ενημέρωση!

-Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω κι εγώ δημόσια τον φίλο μου Αντώνη Βιδάλη για τα καλά του λόγια και να του πω ότι το sportcyclades δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά ομαδική. Το sportcyclades έχει συγκεκριμένη ιδεολογία και φιλοσοφία την οποία προσπαθούμε να κρατάμε όλοι οι αρθρογράφοι του. Όσοι δεν την τηρούν ή έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, τους αποβάλει το ίδιο το σύστημα.

Να θυμίσουμε ότι στα αγωνιστικά…

Η ομάδα της Τήνου αντιμετώπισε τον Πανναξιακό ΑΟΝ στον ημιτελικό όπου και ηττήθηκε με σκορ 77-87.  

Δεκάλεπτα: 16-21,22-20,25-19,14-27.

ΤΑΚ Περιστεριώνας: Καστορίνης Μ. 2, Λαγουρός Κ., Νάζος Μ. 6, Ρουγγέρης Α. 11, Σουράνης Κ., Αλβέρτης Σ. 54(1 τρ.), Ψάρρος Ν., Βοινάς Π., Γιαβρεδέλης Θ., Μελισσουργός Δημ., Βιδάλης Π. 2, και Τσουλχάι Α. 2 πόντους,

Πανναξιακός ΑΟΝ: Κουταντζής Ι., Μαγγιώρος Ι. 36(1 τρ.), Βάρσος Γ. 39(4 τρ.), Αρτσάνος Ν., Καραγίαννης Μ. 6, Ρεμούνδος Αλ., Γρυλλάκης Ι., Γκίκα Ειρ., Μαργαρίτης Κ. Μεσσολογίτης Α., Βασιλάκης Α. και Μπίτζιος Β.

Το πρωί της Πέμπτης στον μικρό τελικό ο ΑΟ Πάρου ήταν ο νικητής με σκορ 51-63.

Δεκάλεπτα: 15-21,18-17,07-08,11-17.

ΤΑΚ Περιστεριώνας: Καστορίνης Μ., Λαγουρός Κ., Νάζος Μ. 10 (1τρ.), Ρουγγέρης Α. 8, Σουράνης Κ. 2, Αλβέρτης Σ 27(1 τρ.), Βιδάλης Μ., Βοινάς Π., Γιαβρεδέλης Θ. 4, Μελισσουργός Δ., Βιδάλης Π. 2, και Τσουλχάι Α.,

ΑΟ Πάρου: Κούτρας Κ. 2, Κίτα Φ., Πρέντι Α. 11(3 τρ.), Κονδύλης Θ. 4, Μέγας Γ., Βαγιόπουλος Χ. 6, Ζούμης Η., Παπαχατζής 10, Σταθερός Ν. 1, Σκιαδάς Ν. 29, Ανρικόπουλος Α., και Βιώνης Κ.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares