Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 02:18

Κάτι διαφορετικό… έρχεται το «Έξωμερια Trail Race»

Exomeria PosterΣτις 14 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου - Πανόρμου, Τήνου με μεγάλη χαρά διοργανώνει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «Έξωμερια Trail Race». Ένα πραγματικά μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί της Τήνου κι όχι μόνο. 

20, 5 χιλιόμετρα υπέροχης φύσης και νησιώτικου τοπίου. 20, 5 χιλιόμετρα αναμέτρησης με τα προσωπικά όρια κι επαφής με το σώμα και το νου. 20, 5 χιλιόμετρα που θα μετατραπούν σε κάτι παραπάνω από προσωπική εμπειρία ζωής.

Στόχος του συλλόγου με τη διοργάνωση αυτή είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Εξωμεριάς, η προώθηση εναλλακτικού κι αθλητικού τουρισμού δίνοντας έμφαση στην ιστορική ταυτότητα και φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Δήμου κι αξιοποιώντας και προβάλλοντας τις πανέμορφες πολιτιστικές διαδρομές. Μέσω της πρωτοβουλίας της διοργάνωσης αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, θα καθαριστεί κι αποκατασταθεί ένα δίκτυο αγροτικών οδών, μήκους 20χλμ. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την συμμετοχή των αθλητών του αγώνα, θα διατεθούν ως ενίσχυση στο Σύλλογο για την συνέχιση των κοινωφελών δράσεων και έργων στους οικισμούς της περιοχής.

Το πάντρεμα του αθλητισμού με την ιστορία και την παράδοση του τόπου, μέσα από τις διαδρομές θα ανταμείψει με το παραπάνω τον κάθε αθλητή αλλά κι όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς η θέα του απέραντου γαλάζιου κι η αύρα της θάλασσας κυριαρχούν.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου – Πανόρμου Τήνου

Η διοργάνωση στο fb

Ο χάρτης της διαδρομής

 

Το βίντεο της διοργάνωσης

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares