×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 18:00

Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Ξ Η

               Η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων αφού έλαβε υπόψη:

  1. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

  2. Τα καταστατικά της Ε.Π.Σ.Κ. και της Ε.Π.Ο.

  3. Τον Κ.Α.Π.

  4. Τους Κανόνες Παιχνιδιού ποδοσφαίρου.

  5. Την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. της.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ε Ι

       Την οργάνωση των αγώνων Πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας μεταξύ των Σωματείων, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό .

 ΑΡΘΡΟ 1 – ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:

Α) Των Κανόνων Παιχνιδιού Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της FIFA.

Β)   Των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Γ)   Των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που διέπουν το άθλημα.

Δ)   Των αποφάσεων του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Ε)   Την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία.

ΑΡΘΡΟ 2 – ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

       Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ.Κ. ως διοργανώτριας και των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

       Με την αποδοχή της προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 παρ. 2 του Κ.Α.Π.) Η αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη έχει σαν συνέπεια τις κυρώσεις της παρ. 3 του άρθρου 7 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 3 – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

       Με την υπ’αριθμ. 11/30-7-14 απόφαση του Δ.Σ. ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η 27-9-2014.

ΑΡΘΡΟ 4 – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ (δικαίωμα) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

       Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ. που δηλώσουνε συμμετοχή.

       Για να συμμετάσχει μια ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας έχει την υποχρέωση να υποβάλλει μέχρι 22-8-2014, ημέρα Παρασκευή, δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της Ε.Π.Σ.Κ. και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σε πενήντα (50) ΕΥΡΩ (Τραπεζική επιταγή ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο Ταμείο της Ε.Π.Σ.Κ.)

         Επίσης η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του σωματείου «συνυποσχετικό διαιτησίας/ δήλωση σωματείου» περί αποδοχής καταστατικών κανονισμών και εγκυκλίων FIFA, UEFA, Ε.Π.Ο., Ε.Π.Σ.Κ. και βεβαίωση μη οφειλής στην Ε.Π.Σ.Κ. και την Ε.Π.Ο., εάν το σωματείο συμμετείχε σε Πρωτάθλημα με διοργανώτρια την Ε.Π.Ο. Οι βεβαιώσεις χορηγούνται μετά από έγγραφο αίτημα του σωματείου.

Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής τα σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της Ε.Π.Σ.Κ., τις διατάξεις του Κ.Α.Π., τους όρους της προκήρυξης και τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο., διαφορετικά αποκλείονται του Πρωταθλήματος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Κ.

       Τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας στη Δήλωση συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν το Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ., τον αριθμό ΦΑΞ του Σωματείου ή εκπροσώπου του Σωματείου, και σε περίπτωση αλλαγής αριθμού ΦΑΞ ή τηλεφώνου να ενημερώνουν έγκαιρα την Ε.Π.Σ.Κ., προκειμένου να αποστέλλεται η σχετική αλληλογραφία έγκαιρα .Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα του Σωματείου θα έχει δικαίωμα επικοινωνίας με την Ε.Π.Σ.Κ.

       Δήλωση συμμετοχής με την οποία δεν συνυποβάλλονται ή δεν δηλώνονται όλα τα παραπάνω δεν θα γίνεται δεκτή.

ΑΡΘΡΟ 5 – ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ – ΕΔΡΑ ΟΜΑΔΑΣ (ΓΗΠΕΔΟ)

   Η ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ.Κ. τα χρώματα με τα οποία θα αγωνίζεται, καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες της (σύμφωνα με όσα ορίζονται από τα άρθρα 8 και 14 του Κ.Α.Π.) Η αρίθμηση στις στολές των ποδοσφαιριστών πρέπει να είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18. (άρθρο 14 του Κ.Α.Π.) Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να ελέγχει την αρίθμηση στις στολές των ποδοσφαιριστών και να μη ξεκινά τον αγώνα εάν οι διαγωνιζόμενες ομάδες δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του άρθρου αυτού.

ΑΡΘΡΟ 6 – ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

       Το Πρωτάθλημα Ανδρών την περίοδο 2014-2015 θα διεξαχθεί με ομίλους σε μια κατηγορία «Α». Οι όμιλοι θα καταρτιστούν μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

ΑΡΘΡΟ 7 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

     Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολο του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. την Παρασκευή 05/09/2014 και ώρα 20.00.

ΑΡΘΡΟ 8 – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

       Τα γηπεδούχα Σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών τους.

       Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΑΡΘΡΟ 9 – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

        Οι Διαιτητές όλων των αγώνων Πρωταθλημάτων θα ορίζονται από το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο όπως ειδικότερα προβλέπουν οι διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας (σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του Κ.Α.Π.) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

         Σε περίπτωση μη επαρκούς αριθμού Διαιτητών, της Επιτροπής Διαιτησίας Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, για την κάλυψη όλων των αγώνων, οι αγώνες θα μπορούν να διεξαχθούν με διαιτητές από άλλες Ενώσεις ή με φιλάθλους, στη θέση των Διαιτητών, μετά από σχετική απόφαση της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

ΑΡΘΡΟ 10 – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

       Για κάθε αγώνα της αρμοδιότητας της, η διοργανώτρια δια της Επιτροπής Πρωταθλήματος της θα ορίζει ένα εκπρόσωπο της ως Παρατηρητή, από πίνακα που καταρτίζεται κατά την κρίση της.

       Καθήκοντα Παρατηρητή έχει το δικαίωμα να ασκεί οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Κ. και της Επιτροπής Πρωταθλήματος εφόσον ορισθεί αρμοδίως. Αν για οποιοδήποτε λόγο απουσιάζει ο Παρατηρητής, ο οποίος ορίσθηκε από τη διοργανώτρια, τότε οι ομάδες που διαγωνίζονται, έχουν υποχρέωση να υποδείξουν κάθε μία από ένα πρόσωπο και ο διαιτητής να κάνει κλήρωση μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθεί ο Παρατηρητής του αγώνα.

       Στην περίπτωση αυτή ο Διαιτητής έχει υποχρέωση να κάνει σχετική σημείωση στις παρατηρήσεις του στο Φύλλο Αγώνα.

       Οι αρμοδιότητες του Παρατηρητή καθορίζονται από το άρθρο 13 του Κ.Α.Π.

 ΑΡΘΡΟ 11 – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ & ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: (ΚΑΠ άρθρο 19 παρ. γ και δ)

             Κατά τους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) Κοινοτικών Ποδοσφαιριστών και η ταυτόχρονη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ομοίως επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α μέχρι δύο (2) αλλοδαπών, μη Κοινοτικών, ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως ηλικίας και η ταυτόχρονη συμμετοχή στον αγώνα. Τέλος στο Φ.Α μπορούν να αναγράφονται και να συμμετέχουν στον αγώνα μέχρι τέσσερις (4) συνολικά Κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφ’ όσον η Ομάδα δεν διαθέτει τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών Ποδοσφαιριστών .Αντίστροφα η έλλειψη Κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

             Πρέπει δηλαδή σε κάθε περίπτωση και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να συμμετέχουν , σε κάθε ομάδα, τουλάχιστον επτά (7) Ποδοσφαιριστές , που έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΚ και κατ’ επέκταση στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας .

ΑΡΘΡΟ 12 – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

     Οι υποχρεώσεις των διαγωνιζομένων Σωματείων για την ώρα προσέλευσης, τον εφοδιασμό του φαρμακευτικού υλικού, και για τις μπάλες του αγώνα καθορίζονται από το άρθρο 16 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 13 – ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦ/ΤΗ –

                                         ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦ/ΤΩΝ

                                                       (ΑΡΘΡΟ 18 του ΚΑΠ)

1. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον Διαιτητή:

α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και

β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το Σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους.

         Η ως άνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής ή ορθοπεδικό, πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.

Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ώρα τέλεσης του αγώνα αυτοπροσώπως ή με ΦΑΞ, στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Κ.

γ) Ταυτότητα προπονητή.

2. Ο Διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.

3. Ο έλεγχος γίνεται από τον Διαιτητή και τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του Διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α.

4. Ο Διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σε αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας, ή για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

5. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου χωρίς τα δικαιολογητικά των εδαφίων α’ και β’ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε Διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν παρά ταύτα ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα σε περίπτωση ενστάσεως υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις, ενώ ο Διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες.

6. α)Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται, απαγορευμένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα.

β) Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή ο οποίος αποβλήθηκε από τον Διαιτητή.

γ) Παράβαση των περιπτώσεων α’ και β’ της παρούσης παραγράφου συνιστά λόγο αντικανονικής συμμετοχής, εξεταζόμενης κατόπιν ενστάσεως.

7. Επιτρέπεται η δήλωση στην δεκαοκτάδα κάθε αγώνα και η ταυτόχρονη συμμετοχή των σ’ αυτόν μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/1979. Οι παραπάνω αναγραφόμενοι στο Φ.Α. ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής επιτρέπεται να είναι πέντε (5) με ταυτόχρονη συμμετοχή στον αγώνα υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να αγωνίζεται στον αγώνα αποκλειστικά στη θέση του τερματοφύλακα. Παράβαση της παραγράφου αυτής συνιστά επίσης λόγο αντικανονικής συμμετοχής, εξεταζόμενης κατόπιν ενστάσεως.

8. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο (2) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε περίπτωση αποβολής του ενός (1) ή και των δύο (2) αυτών ποδοσφαιριστών ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς. Σε περίπτωση τραυματισμού ενός (1) ή και των δύο (2) αυτών ποδοσφαιριστών και στον πίνακα των αναπληρωματικών δεν περιλαμβάνονται άλλοι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής η ομάδα συνεχίζει τον αγώνα με παίκτη ή παίκτες λιγότερους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως τους.

Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 εντάσσονται σ’ αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες από 1/1/1995 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.

Σε Σωματείο που θα παραβεί την διάταξη αυτή, για πρώτη φορά, δηλαδή της μη συμμετοχής σε όλη την διάρκεια του αγώνα δύο ποδοσφαιριστών κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, εκτός των λοιπών κυρώσεων του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500,00 ΕΥΡΩ. Εάν επαναλάβει την παράβαση αυτή θα αποβάλλεται του Πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Διαιτητής, που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς την συμμετοχή τουλάχιστον δύο (2) ποδοσφαιριστών, ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, τιμωρείται από την Π.Ε.Δ. με ποινή αποκλεισμού τριών (3) μηνών και άνω.

         Σωματείο που δεν διαθέτει δύο παίκτες στην εντεκάδα γεννημένους μετά την 1-1-1995, μπορεί ν’ αγωνισθεί με δύο παίκτες λιγότερους. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύουν οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές.

ΑΡΘΡΟ 14 - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

       Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 15 – ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

       Αγώνας ο οποίος δεν τελέσθηκε ή δεν έληξε χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και του οποίου το αποτέλεσμα ακυρώθηκε με τελεσίδικη απόφαση, επαναλαμβάνεται. Το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκυρο και οι ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί σε αυτό δεν θεωρείται ότι αγωνίσθηκαν ( η μέρα αυτού του αγώνα δεν προσμετράτε για την έκτιση ποινών).

Αντίθετα το παραπάνω φύλλο αγώνα είναι ισχυρό για τα πραγματικά περιστατικά και για όσους γράφτηκαν σε αυτό από τον Διαιτητή για παραπτώματα που τιμωρούνται με τις διατάξεις του ισχύοντος ΚΑΠ.

Αγώνας που δεν τελέσθηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μίας ή και των δύο ομάδων, προσμετράτε για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών ή και της ομάδας και βαθμολογείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ.

Στην ομάδα που δεν προσέρχεται να αγωνισθεί αδικαιολόγητα επιβάλλεται χρηματική ποινή 800 ΕΥΡΩ, εφόσον έγκαιρα (δηλαδή τουλάχιστον 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα) έχει ειδοποιήσει για την παραίτηση της. Σε αντίθετη περίπτωση που απροειδοποίητα δεν κατέρχεται πέραν της παραπάνω χρηματικής ποινής στην ομάδα αυτή χρεώνονται τα έξοδα διαιτησίας και επί πλέον 100 ΕΥΡΩ για κάλυψη εξόδων χάραξης γηπέδου κ.λ.π., με την υποχρέωση της καταβολής του συνολικού ποσού των εξόδων από την υπαίτια στην αντίπαλη ομάδα, εφ’ όσον αυτή παρουσιάστηκε κανονικά στο γήπεδο. Εάν η υπόχρεη ομάδα δεν συμμορφωθεί εντός τακτής προθεσμίας δέκα ημερολογιακών ημερών δεν θα ορίζεται να αγωνισθεί μέχρι την συμμόρφωση της.

       Το 50% της χρηματικής ποινής των 800 € πιστώνεται στην αντίπαλη ομάδα, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου εφόσον αυτή αγωνίστηκε κανονικά στον αντίστοιχα αγώνα του άλλου γύρου.

ΑΡΘΡΟ 16 – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

       Σε ομάδα που θα αποχωρήσει κατά την διάρκεια αγώνα κατάταξης επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.000,00 ΕΥΡΩ και αφαίρεση 10 βαθμών από το Πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΑΡΘΡΟ 17 – ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

       Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του ΚΑΠ και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.ΑΠ.

Για κάθε μία από τις ενστάσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ, πρέπει να υποβάλλεται με χωριστό υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής της – και μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται – διαφορετικά απορρίπτεται η ένσταση κρινόμενη απαράδεκτη. Σημειώνουμε ότι οι ενστάσεις που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή διαβιβάζονται υποχρεωτικά και μέσω ΦΑΞ εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Προκειμένου για τις καταγγελίες πρέπει να αποστέλλονται στη διοργανώτρια μέσα στις προβλεπόμενες από το άρθρο 23 του ΚΑΠ και να διαβιβάζονται υποχρεωτικά και μέσω ΦΑΞ τόσο η καταγγελία όσο και το αποδεικτικό κατάθεσης του προβλεπόμενου, για την αντίστοιχη ένσταση παραβόλου εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Παράβολα: Η ένσταση πρέπει να υποστηρίζεται με παράβολο 200,00 ΕΥΡΩ.

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή από την Πειθαρχική Επιτροπή, επιστρέφεται στο Ενιστάμενο Σωματείο το 50% του παραβόλου και το υπόλοιπο 50% παραμένει στην Πειθαρχική Επιτροπή για τα έξοδα λειτουργίας της. Σε αντίθετη περίπτωση παρακρατείται το σύνολο του καταβληθέντος παραβόλου.

 ΑΡΘΡΟ 18 – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

     Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα τα έχοντα από τον Νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας (άρθρο 8 του ΚΑΠ), τα οποία απαραίτητα πρέπει να διαθέτουν χλοοτάπητα.

Γηπεδούχα σωματεία με την έννοια του Κανονισμού αυτού, είναι εκείνα που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα ή στα γήπεδα άλλων ομάδων ή αρχής τα οποία όμως έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για αγώνες των Πρωταθλημάτων τους έχοντας αναλάβει και την υποχρέωση να υπάρχουν στην διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενα εγγράφως σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

       Δεν επιτρέπεται η έναρξη αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού. Στην περίπτωση αυτή εφόσον δεν παρουσιαστεί γιατρός, μέχρι και 10’ λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο διαιτητής κλείνει το Φύλλο Αγώνα, αναφέροντας το γεγονός. Ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 Εάν διεξαχθεί ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Και σε αυτή την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0.

       Ομάδα που δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα ή Αρχή πρέπει να συνοδεύει τη σχετική της δήλωση με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής στην κυριότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο που δηλώνει ως έδρα. Στο έγγραφο αυτό πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται, επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής, ότι επιτρέπουν την χρησιμοποίηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

ΑΡΘΡΟ 19 – ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

α)   Οι κάθε φύσης διαφορές που προέρχονται και δημιουργούνται από την εφαρμογή των διατάξεων των Κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα, απαγορευμένης κάθε προσφυγής στα Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια (άρθρο 35 παρ. 1 του ΚΑΠ)

β)   Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διατάξεως η ομάδα που ασκεί προσφυγή αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκηση της προσφυγής. Η παραπάνω ομάδα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 20 – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

     Οι καθαρές εισπράξεις κάθε αγώνα του παρόντος Πρωταθλήματος ανήκουν στην ομάδα που είναι γηπεδούχος. Η οικονομική οργάνωση, επιστασία και διαχείριση των αγώνων γίνεται από το γηπεδούχο Σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 21 – ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΕΠΑΘΛΟ ΗΘΟΥΣ

       Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές της και τον προπονητή της.

Στην ομάδα ή στις ομάδες που δεν έχουν υποπέσει σε οποιοδήποτε παράπτωμα που εμπίπτει στις διατάξεις του ΚΑΠ με τις οποίες επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές στα Σωματεία, στους ποδοσφαιριστές, παράγοντες κ.λ.π. στη διάρκεια της περιόδου 2013-2014 θα απονεμηθεί Κύπελλο Ήθους και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές της και τον προπονητή της.

ΑΡΘΡΟ 22 – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

       Ο τρόπος ανάδειξης του Πρωταθλητή θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη, που θα αποσταλεί σε όλα τα σωματεία, πριν την έναρξη των αγώνων, ανάλογα με τους Ομίλους που θα διαμορφωθούν όταν θα γίνει γνωστό ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 23 – ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

α) Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα διαχειρίζονται από την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

     Η Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων επιτρέπεται μόνο από τα Κανάλια που έχουν υπογράψει σχετική Σύμβαση με την ΕΠΣ Κυκλάδων και στα οποία τα Γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . (άρθρο 29 του Κ.Α.Π.)

β) Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή και από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Κ. στα πλαίσια του Καταστατικού της.

γ) Οι όποιες σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν.

ΑΡΘΡΟ 24 – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

         Από την περίοδο 2015-2016 το Πρωτάθλημα Ανδρών θα διεξάγεται σε δύο (2) κατηγορίες Α’ και Β’. Στην Α’ Κατηγορία θα συμμετέχουν δώδεκα (12) ομάδες χωρισμένες σε δύο (2) ομίλους και στην Β’ Κατηγορία οι υπόλοιπες ομάδες χωρισμένες σε ομίλους. Η διαδικασία επιλογής των ομάδων που θα απαρτίζουν τους ομίλους της Α΄ Κατηγορίας θα καθοριστεί με την συμπληρωματική προκήρυξη, σύμφωνα με το άρθρο 22 της παρούσης.

UNDER 17

 

                           Σας κοινοποιούμε συνημμένα την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΩΝ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ για την περίοδο 2014 – 2015.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γιάννης Σιγάλας                 Γιώργος Χωριανόπουλος

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

     Η Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ αφού έλαβε υπόψη:

 

  1. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

  2. Τα καταστατικά της Ε.Π.Σ.Κ. και Ε.Π.Ο.

  3. Τον Κ.Α.Π.

  4. Τους κανόνες παιχνιδιού ποδοσφαίρου

  5. Την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. της.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ε Ι

 Την οργάνωση των αγώνων Πρωταθλήματος ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 17 ετών, μεταξύ όλων των Σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.Κ.

 ΑΡΘΡΟ 1- ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: Η προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αυτό. Η υπογραφή της σύμβασης αυτής, από τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ., επιβεβαιώνει και την αποδοχή των καταστατικών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και της Ε.Π.Ο. καθώς και των κανονισμών που διέπουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 ΑΡΘΡΟ 2 - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Με την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. ημέρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 4-10-2014.

 ΑΡΘΡΟ 3 - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα αυτό, πρέπει μέχρι τις 22-8-2014 να υποβάλλει στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων γραπτή δήλωση συμμετοχής.

ΑΡΘΡΟ 4 – ΠΑΡΑΒΟΛΟ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Μαζί με την δήλωση συμμετοχής το σωματείο πρέπει να καταβάλλει το ποσόν των 30,00 € .

 ΑΡΘΡΟ 5 - ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΛΗΣ & ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: Το σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίζει στην Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες και το γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζεται.

 ΑΡΘΡΟ 6 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: α) Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά τη δημόσια κλήρωση των ομάδων που θα είναι αντίπαλες, και που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. την Παρασκευή 5-9-2014 και ώρα 20.00. β) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων γ) οι γηπεδούχες ομάδες θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων δ) η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται ανά αγωνιστική ε) αιτήματα σωματείων, για αναβολή αγώνων, λόγο ταυτόχρονης διεξαγωγής αγώνα της ανδρικής ομάδας, του ίδιου σωματείου ή άλλης αιτίας, που θα σχετίζεται με το Ανδρικό Πρωτάθλημα δεν θα γίνονται δεκτά.

 ΑΡΘΡΟ 7 - ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Γύρους η διάρκεια των αγώνων θα είναι 80 λεπτά της ώρας σε δύο ημίχρονα των 40 λεπτών. Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο (20 του Κ.Α.Π.) γίνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα. Σε ομίλους με μικρό αριθμό ομάδων το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των γύρων μεταξύ των ομάδων σε 3 ή 4.

ΑΡΘΡΟ 8 - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ: Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών του.

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΑΡΘΡΟ 9 - ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, χωρίς ευθύνη σωματείου, θα ορίζεται ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ. με βάση το άρθρο 21 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 10 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Η οικονομική οργάνωση, επιστασία και διαχείριση των αγώνων θα γίνεται από το γηπεδούχο σωματείο. Η είσοδος των φιλάθλων στους αγώνες είναι ελεύθερη – δωρεάν.

ΑΡΘΡΟ 11 – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Ο τρόπος ανάδειξης του Πρωταθλητή θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη ανάλογα με τους Ομίλους που θα διαμορφωθούν όταν θα γίνει γνωστό ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 12 - ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Στον νικητή και τον ηττημένο του Τελικού απονέμονται Κύπελλα και από 25 μετάλλια.

ΑΡΘΡΟ 13 - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των άλλων διεξαγόμενων αγώνων κατά τη διάρκεια του αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Οι υπεύθυνες γηπεδούχες ομάδες τιμωρούνται με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 14 - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: 1) Για όλες τις ενστάσεις που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. το χρηματικό παράβολο ορίζεται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. σε 100 ΕΥΡΩ. 2) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν περιοριστικά και μόνο δια του αρχηγού τους τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 2α του Κ.Α.Π. Για τις λοιπές ενστάσεις εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 5 του Κ.Α.Π. 3) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δε λαμβάνεται υπόψη.

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή από την Πειθαρχική Επιτροπή, επιστρέφεται στο ενιστάμενο Σωματείο το 50% του παραβόλου και το υπόλοιπο 50% παραμένει στην Πειθαρχική Επιτροπή για τα έξοδα λειτουργίας της. Σε αντίθετη περίπτωση παρακρατείται το σύνολο του καταβληθέντος παραβόλου.

 ΑΡΘΡΟ 15 – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα τα έχοντα από τον Νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας (άρθρο 8 του ΚΑΠ), τα οποία απαραίτητα πρέπει να διαθέτουν χλοοτάπητα.

Γηπεδούχα σωματεία με την έννοια του Κανονισμού αυτού, είναι εκείνα που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα ή στα γήπεδα άλλων ομάδων ή αρχής τα οποία όμως έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για αγώνες των Πρωταθλημάτων τους έχοντας αναλάβει και την υποχρέωση να υπάρχουν στην διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενα εγγράφως σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

Δεν επιτρέπεται η έναρξη αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού. Στην περίπτωση αυτή εφόσον δεν παρουσιαστεί γιατρός, μέχρι και 10’ λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο διαιτητής κλείνει το Φύλλο Αγώνα, αναφέροντας το γεγονός. Ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 Εάν διεξαχθεί ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Και σε αυτή την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0.

Ομάδα που δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα ή Αρχή πρέπει να συνοδεύει τη σχετική της δήλωση με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής στην κυριότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο που δηλώνει ως έδρα. Στο έγγραφο αυτό πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται, επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής, ότι επιτρέπουν την χρησιμοποίηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

ΑΡΘΡΟ 16 – ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ:

 Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα (άρθρο 35) και οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και της προκήρυξης αυτής. Για κάθε τι, που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία και την Προκήρυξη θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

 ΑΡΘΡΟ 17 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015: Στο Πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος, αφού δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ.Κ.

ΑΡΘΡΟ 18 – ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ: Για κάθε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στο Πρωτάθλημα αυτό, το διαγωνιζόμενο σωματείο που παρανομεί εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί θα χρεώνεται και με πρόστιμο 100 ΕΥΡΩ. Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας ή χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης ή μικρόετρης ηλικίας από την προκαθορισμένη, το χρηματικό πρόστιμο θα ανέρχεται στο ποσόν των 500,00 € .

ΑΡΘΡΟ 19 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές γεννηθέντες τα έτη 1997 – 1998- 1999.

ΑΡΘΡΟ 20 - ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ: Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι επτά (7) αλλαγές ποδοσφαιριστών από κάθε σωματείο.

 ΑΡΘΡΟ 21 . Η Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων επιτρέπεται μόνο από τα Κανάλια που έχουν υπογράψει σχετική Σύμβαση με την ΕΠΣ Κυκλάδων και στα οποία τα Γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . (άρθρο 29 του Κ.Α.Π.)

ΚΥΠΕΛΛΟ

Σας αποστέλλουμε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ερασιτεχνών Κυκλάδων για την περίοδο 2014-2015.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γιάννης Σιγάλας                         Γιώργος Χωριανόπουλος

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Η Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ αφού έλαβε υπόψη:

 

  1. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

  2. Τα Καταστατικά της Ε.Π.Σ.Κ. και της Ε.Π.Ο.

  3. Τους Κανόνες Παιχνιδιού Ποδοσφαίρου

  4. Τον Κ.Α.Π.

  5. Την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. της

 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ε Ι

Την οργάνωση των αγώνων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ποδοσφαίρου Ερασιτεχνών Κυκλάδων.

Η συμμετοχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τα Σωματεία μας που προέρχονται από τα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο. Η συμμετοχή των λοιπών Σωματείων στο Κύπελλο είναι προαιρετική. Η υποχρέωση συμμετοχής δεν περιλαμβάνει τα σωματεία που δραστηριοποιούνται μόνο στα Πρωταθλήματα Υποδομής.

ΑΡΘΡΟ 1 - ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: Η Προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο αυτό. Η υπογραφή της σύμβασης αυτής, από τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ., επιβεβαιώνει και την αποδοχή των καταστατικών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και της Ε.Π.Ο. καθώς και των Κανονισμών που διέπουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

 ΑΡΘΡΟ 2 - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Με την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. ημέρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 20-9-2014.

 ΑΡΘΡΟ 3 - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το Σωματείο που έχει δικαίωμα – υποχρέωση και επιθυμεί να λάβει μέρος στη διοργάνωση αυτή, πρέπει μέχρι τις 22-8-2014 να υποβάλλει στην Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ γραπτή δήλωση συμμετοχής. Εκπρόθεσμη ή μη δήλωση συμμετοχής επισύρει τις κυρώσεις του άρθρου 40 του Κ.Α.Π.

 ΑΡΘΡΟ 4 - ΠΑΡΑΒΟΛΟ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής το Σωματείο πρέπει να καταβάλει το ποσό των 50,00 ΕΥΡΩ.

 ΑΡΘΡΟ 5 - ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΛΗΣ & ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: Το Σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίζει στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων το χρώμα στολής των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες και το γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζεται. Η αρίθμηση στις στολές των ποδοσφαιριστών πρέπει να είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18. (άρθρο 14 του Κ.Α.Π.) Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να ελέγχει την αρίθμηση στις στολές των ποδοσφαιριστών και να μη ξεκινά τον αγώνα εάν οι διαγωνιζόμενες ομάδες δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του άρθρου αυτού.

ΑΡΘΡΟ 6 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: α) Τα ζευγάρια των αντίπαλων ομάδων θα βγουν μετά από δημόσια κλήρωση, μεταξύ των ομάδων που θα συμμετέχουν, που θα γίνει στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. την Παρασκευή 5/9/2014 και ώρα 20.00. β) Για κάθε αγωνιστική θα διενεργείται ξεχωριστή κλήρωση, με τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί, σε ημερομηνία που θα ανακοινώνεται έγκαιρα από την Ε.Π.Σ.Κ. γ) Οι γηπεδούχες ομάδες θα προκύπτουν από την κλήρωση και θα είναι οι πρώτες, από τα ζευγάρια που θα βγουν από την κληρωτίδα. δ) Η ημέρα και ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται ανά αγωνιστική, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στον Νομό μας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν διεξάγεται αγώνας Κυπέλλου αν οι διαγωνιζόμενες ομάδες δεν έχουν ειδοποιηθεί 5 τουλάχιστον ημέρες πριν. Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου θα διεξάγεται υποχρεωτικά σε γήπεδο με χόρτο.

 ΑΡΘΡΟ 7 - ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη της παραγράφου 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

 ΑΡΘΡΟ 8 - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ: Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών του.

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

 ΑΡΘΡΟ 9 – ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦ/ΤΗ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦ/ΤΩΝ

 

                                                     (ΑΡΘΡΟ 18 του ΚΑΠ)

 

1. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον Διαιτητή:

 α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και

 β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το Σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους.

 Η ως άνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής ή ορθοπεδικό, πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.

 Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ώρα τέλεσης του αγώνα αυτοπροσώπως ή με ΦΑΞ, στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Κ.

 γ) Ταυτότητα προπονητή.

 2. Ο Διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.

 3. Ο έλεγχος γίνεται από τον Διαιτητή και τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του Διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α.

 4. Ο Διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σε αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας, ή για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

 5. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς τα δικαιολογητικά των εδαφίων α’ και β’ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε Διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν παρά ταύτα ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα σε περίπτωση ενστάσεως υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις, ενώ ο Διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες.

6._   α) Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται, απαγορευμένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα.

 β) Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή ο οποίος αποβλήθηκε από τον Διαιτητή.

 γ) Παράβαση των περιπτώσεων α’ και β’ της παρούσης παραγράφου συνιστά λόγο αντικανονικής συμμετοχής, εξεταζόμενης κατόπιν ενστάσεως.

 ΑΡΘΡΟ 10 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Η οικονομική οργάνωση, επιστασία και διαχείριση των αγώνων θα γίνεται από το γηπεδούχο σωματείο και όλα τα έξοδα (Διαιτησία, γιατρός κ.λ.π.) επιβαρύνουν ομοίως το γηπεδούχο σωματείο. Την οικονομική επιστασία του Τελικού θα έχει η ΕΠΣ Κυκλάδων .

 

ΑΡΘΡΟ 11 – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ & ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: (ΚΑΠ άρθρο 19)

Κατά τους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) Κοινοτικών Ποδοσφαιριστών και η ταυτόχρονη συμμετοχή στον αγώνα. Ομοίως επιτρέπεται η αναγραφή στο ΦΑ μέχρι δύο (2) αλλοδαπών, μη Κοινοτικών, Ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως ηλικίας και η ταυτόχρονη συμμετοχή στον αγώνα. Τέλος στο ΦΑ μπορούν να αναγράφονται και να συμμετέχουν στον αγώνα μέχρι τέσσερις (4) συνολικά Κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφ’ όσον η Ομάδα δεν διαθέτει τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών Ποδοσφαιριστών . Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

Πρέπει δηλαδή σε κάθε περίπτωση και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να συμμετέχουν , σε κάθε Ομάδα, τουλάχιστον επτά (7) Ποδοσφαιριστές , που έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΚ και κατ’ επέκταση στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας .

ΑΡΘΡΟ 12- ΕΠΑΘΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Στην Κυπελλούχο ομάδα της πρώτης φάσης θα απονεμηθεί Κύπελλο και 20 μετάλλια χρυσής απόχρωσης. Κύπελλο επίσης απονέμεται και στην φιναλίστρια ομάδα με 20 μετάλλια ασημένιας απόχρωσης.

ΑΡΘΡΟ 13- ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των άλλων διεξαγόμενων αγώνων κατά την διάρκεια του αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Οι υπεύθυνες γηπεδούχες ομάδες τιμωρούνται με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 14 - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του ΚΑΠ και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.ΑΠ.

Για κάθε μία από τις ενστάσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ, πρέπει να υποβάλλεται με χωριστό υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής της – και μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται – διαφορετικά απορρίπτεται η ένσταση κρινόμενη απαράδεκτη. Σημειώνουμε ότι οι ενστάσεις που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή διαβιβάζονται υποχρεωτικά και μέσω ΦΑΞ εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Προκειμένου για τις καταγγελίες πρέπει να αποστέλλονται στη διοργανώτρια μέσα στις προβλεπόμενες από το άρθρο 23 του ΚΑΠ και να διαβιβάζονται υποχρεωτικά και μέσω ΦΑΞ τόσο η καταγγελία όσο και το αποδεικτικό κατάθεσης του προβλεπόμενου, για την αντίστοιχη ένσταση παραβόλου εντός της παραπάνω προθεσμίας.

 Παράβολα: Η ένσταση πρέπει να υποστηρίζεται με παράβολο 200,00 ΕΥΡΩ.

 Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή από την Πειθαρχική Επιτροπή, επιστρέφεται στο Ενιστάμενο Σωματείο το 50% του παραβόλου και το υπόλοιπο 50% παραμένει στην Πειθαρχική Επιτροπή για τα έξοδα λειτουργίας της. Σε αντίθετη περίπτωση παρακρατείται το σύνολο του καταβληθέντος παραβόλου.

 ΑΡΘΡΟ 15 – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 Για την διεξαγωγή του Κυπέλλου θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα τα έχοντα από τον Νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας (άρθρο 8 του ΚΑΠ), τα οποία απαραίτητα πρέπει να διαθέτουν χλοοτάπητα.

 Γηπεδούχα σωματεία με την έννοια του Κανονισμού αυτού, είναι εκείνα που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα ή στα γήπεδα άλλων ομάδων ή αρχής τα οποία όμως έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για αγώνες των Πρωταθλημάτων τους έχοντας αναλάβει και την υποχρέωση να υπάρχουν στην διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενα εγγράφως σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

Δεν επιτρέπεται η έναρξη αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού. Στην περίπτωση αυτή εφόσον δεν παρουσιαστεί γιατρός, μέχρι και 10’ λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο διαιτητής κλείνει το Φύλλο Αγώνα, αναφέροντας το γεγονός. Ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 Εάν διεξαχθεί ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Και σε αυτή την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0.

Ομάδα που δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα ή Αρχή πρέπει να συνοδεύει τη σχετική της δήλωση με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής στην κυριότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο που δηλώνει ως έδρα. Στο έγγραφο αυτό πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται, επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής, ότι επιτρέπουν την χρησιμοποίηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

 ΑΡΘΡΟ 16 - ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ: Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα (άρθρο 35) και οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και της προκήρυξης αυτής. Για κάθε τι, που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία και την προκήρυξη θ’ αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

 ΑΡΘΡΟ 17 - ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ε.Π.Σ.Κ.: Ο Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων 2014-2015 θα συμμετάσχει στη συνέχεια στη Β’ Φάση με τους Κυπελλούχους των άλλων Ε.Π.Σ. σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Π.Ο.

 ΑΡΘΡΟ 18 - Σε περίπτωση μη επαρκούς αριθμού Διαιτητών, της Επιτροπής Διαιτησίας για την κάλυψη όλων των αγώνων, οι αγώνες θα μπορούν να διεξαχθούν με Διαιτητές από άλλες Ενώσεις ή με φιλάθλους, στη θέση των Διαιτητών, μετά από σχετική απόφαση της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

 ΑΡΘΡΟ 19 - Σε περίπτωση μη καθόδου ομάδας να αγωνιστεί σε αγώνα Κυπέλλου, εκτός των άλλων κυρώσεων, της επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 800,00 ΕΥΡΩ. Αν ο αγώνας αυτός είναι ο Τελικός εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Α.Π. και 14 του Πειθαρχικού Κώδικα .

 ΑΡΘΡΟ 20 . Η Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων επιτρέπεται μόνο από τα Κανάλια που έχουν υπογράψει σχετική Σύμβαση με την ΕΠΣ Κυκλάδων και στα οποία τα Γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . (άρθρο 29 του Κ.Α.Π.)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

  Σας κοινοποιούμε συνημμένα την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ για την περίοδο 2014 – 2015.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γιάννης Σιγάλας                 Γιώργος Χωριανόπουλος

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

     Η Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ αφού έλαβε υπόψη:

 

  1. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

  2. Τα καταστατικά της Ε.Π.Σ.Κ. και Ε.Π.Ο.

  3. Τον Κ.Α.Π.

  4. Τους κανόνες παιχνιδιού ποδοσφαίρου

  5. Την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. της.

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ε Ι

 Την οργάνωση των αγώνων Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ μεταξύ όλων των Σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.Κ.

 ΑΡΘΡΟ 1- ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: Η προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αυτό. Η υπογραφή της σύμβασης αυτής, από τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ., επιβεβαιώνει και την αποδοχή των καταστατικών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και της Ε.Π.Ο. καθώς και των κανονισμών που διέπουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 ΑΡΘΡΟ 2 - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Με την υπ’ αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. ημέρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 20/09/2014

 ΑΡΘΡΟ 3 - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα αυτό, πρέπει μέχρι τις 22-8-2014 να υποβάλλει στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων γραπτή δήλωση συμμετοχής.

 ΑΡΘΡΟ 4 – ΠΑΡΑΒΟΛΟ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Μαζί με την δήλωση συμμετοχής το σωματείο πρέπει να καταβάλλει το ποσόν των 30,00 € .

 ΑΡΘΡΟ 5 - ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΛΗΣ & ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: Το σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίζει στην Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες και το γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζεται.

ΑΡΘΡΟ 6 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: α) Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά τη δημόσια κλήρωση των ομάδων που θα είναι αντίπαλες, και που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. την Παρασκευή 5-9-2014 και ώρα 20.00. β) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων γ) οι γηπεδούχες ομάδες θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων δ) η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται ανά αγωνιστική ε) αιτήματα σωματείων, για αναβολή αγώνων, λόγο ταυτόχρονης διεξαγωγής αγώνα της ανδρικής ομάδας, του ίδιου σωματείου ή άλλης αιτίας, που θα σχετίζεται με το Ανδρικό Πρωτάθλημα δεν θα γίνονται δεκτά.

ΑΡΘΡΟ 7 - ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Γύρους η διάρκεια των αγώνων θα είναι 80 λεπτά της ώρας σε δύο ημίχρονα των 40 λεπτών. Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο (20 του Κ.Α.Π.) γίνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα. Σε ομίλους με μικρό αριθμό ομάδων το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των γύρων μεταξύ των ομάδων σε 3 ή 4.

 ΑΡΘΡΟ 8 - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ: Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών του.

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΑΡΘΡΟ 9 - ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, χωρίς ευθύνη σωματείου, θα ορίζεται ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ. με βάση το άρθρο 21 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 10 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Η οικονομική οργάνωση, επιστασία και διαχείριση των αγώνων θα γίνεται από το γηπεδούχο σωματείο. Η είσοδος των φιλάθλων στους αγώνες είναι ελεύθερη – δωρεάν.

 ΑΡΘΡΟ 11 – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 Ο τρόπος ανάδειξης του Πρωταθλητή θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη ανάλογα με τους Ομίλους που θα διαμορφωθούν όταν θα γίνει γνωστό ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα.

 ΑΡΘΡΟ 12 - ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Στον νικητή και τον ηττημένο του Τελικού απονέμονται Κύπελλα και από 25 μετάλλια.

ΑΡΘΡΟ 13 - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των άλλων διεξαγόμενων αγώνων κατά τη διάρκεια του αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Οι υπεύθυνες γηπεδούχες ομάδες τιμωρούνται με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Κ.Α.Π.

 ΑΡΘΡΟ 14 - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: 1) Για όλες τις ενστάσεις που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. το χρηματικό παράβολο ορίζεται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. σε 100 ΕΥΡΩ. 2) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν περιοριστικά και μόνο δια του αρχηγού τους τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 2α του Κ.Α.Π. Για τις λοιπές ενστάσεις εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 5 του Κ.Α.Π. 3) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δε λαμβάνεται υπόψη.

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή από την Πειθαρχική Επιτροπή, επιστρέφεται στο ενιστάμενο Σωματείο το 50% του παραβόλου και το υπόλοιπο 50% παραμένει στην Πειθαρχική Επιτροπή για τα έξοδα λειτουργίας της. Σε αντίθετη περίπτωση παρακρατείται το σύνολο του καταβληθέντος παραβόλου.

 ΑΡΘΡΟ 15 – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα τα έχοντα από τον Νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας (άρθρο 8 του ΚΑΠ), τα οποία απαραίτητα πρέπει να διαθέτουν χλοοτάπητα.

Γηπεδούχα σωματεία με την έννοια του Κανονισμού αυτού, είναι εκείνα που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα ή στα γήπεδα άλλων ομάδων ή αρχής τα οποία όμως έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για αγώνες των Πρωταθλημάτων τους έχοντας αναλάβει και την υποχρέωση να υπάρχουν στην διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενα εγγράφως σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

Δεν επιτρέπεται η έναρξη αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού. Στην περίπτωση αυτή εφόσον δεν παρουσιαστεί γιατρός, μέχρι και 10’ λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο διαιτητής κλείνει το Φύλλο Αγώνα, αναφέροντας το γεγονός. Ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 Εάν διεξαχθεί ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Και σε αυτή την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0.

Ομάδα που δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα ή Αρχή πρέπει να συνοδεύει τη σχετική της δήλωση με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής στην κυριότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο που δηλώνει ως έδρα. Στο έγγραφο αυτό πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται, επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής, ότι επιτρέπουν την χρησιμοποίηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

ΑΡΘΡΟ 16 – ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ:

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα (άρθρο 35) και οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και της προκήρυξης αυτής. Για κάθε τι, που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία και την Προκήρυξη θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

 ΑΡΘΡΟ 17 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015: Στο Πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος, αφού δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ.Κ.

 ΑΡΘΡΟ 18 – ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ: Για κάθε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στο Πρωτάθλημα αυτό, το διαγωνιζόμενο σωματείο που παρανομεί εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί θα χρεώνεται και με πρόστιμο 100 ΕΥΡΩ. Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας ή χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή μεγαλύτερη ή μικρότερης ηλικίας από την προκαθοριζόμενη, το χρηματικό πρόστιμο θα ανέρχεται στο ποσό των 500,00 €.

 ΑΡΘΡΟ 19 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές γεννηθέντες τα έτη 1999 – 2000 –2001. Επίσης κάθε σωματείο μπορεί να συμπεριλαμβάνει στην δεκαοκτάδα έως τρεις (3) αθλητές γεννηθέντες το έτος 1998, με ταυτόχρονη συμμετοχή στην εντεκάδα.

 ΑΡΘΡΟ 20 - ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ: Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι τρεις (3) αλλαγές ποδοσφαιριστών από κάθε σωματείο.

 ΑΡΘΡΟ 21 . Η Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων επιτρέπεται μόνο από τα Κανάλια που έχουν υπογράψει σχετική Σύμβαση με την ΕΠΣ Κυκλάδων και στα οποία τα Γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . (άρθρο 29 του Κ.Α.Π.)

ΠΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Σας κοινοποιούμε συνημμένα τη ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των αγώνων του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤ/ΤΟΣ της Ένωσης μας για την περίοδο 2014-2015.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γιάννης Σιγάλας                       Γιώργος Χωριανόπουλος

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

     Η Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ αφού έλαβε υπόψη:

 

  1. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

  2. Τα καταστατικά της Ε.Π.Σ.Κ. και της Ε.Π.Ο.

  3. Τον Κ.Α.Π.

  4. Τους κανόνες παιχνιδιού ποδοσφαίρου.

  5. Την υπ’αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Δ.Σ. της

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ε Ι

 

     Την οργάνωση των αγώνων Πρωταθλήματος Παίδων μεταξύ όλων των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 1 -ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: Η Προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αυτό. Η υπογραφή της σύμβασης αυτής, από τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ., επιβεβαιώνει και την αποδοχή των καταστατικών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και της Ε.Π.Ο. καθώς και των κανονισμών που διέπουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 ΑΡΘΡΟ 2 - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Με την αριθμ. 11/30-7-2014 απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ημέρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 20-09-2014.

 ΑΡΘΡΟ 3 - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το Σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα αυτό, πρέπει μέχρι τις 22-8-2014, να υποβάλλει στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων γραπτή δήλωση συμμετοχής.

 ΑΡΘΡΟ 4 - ΠΑΡΑΒΟΛΟ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής το σωματείο πρέπει να καταβάλλει το ποσόν των 30,00 ΕΥΡΩ.

 ΑΡΘΡΟ 5 - ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΛΗΣ & ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΓΗΠΕΔΟ): Το Σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες και το γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζεται.

 ΑΡΘΡΟ 6 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: α) Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά τη δημόσια κλήρωση των ομάδων που θα είναι αντίπαλες και που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων στις 5-9-2014 και ώρα 20.00. β) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων. γ) Οι γηπεδούχες ομάδες θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων. δ) Η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται ανά αγωνιστική.

ΑΡΘΡΟ 7 - ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η διάρκεια των αγώνων είναι 70 λεπτά, δύο ημίχρονα των 35 λεπτών. Ο χωρισμός των ομίλων, η ημιτελική και τελική φάση καθώς και οποιαδήποτε λεπτομέρεια θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη. Σε ομίλους με μικρό αριθμό ομάδων το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των γύρων σε 3 ή 4. Για τη βαθμολογία εφαρμόζεται το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 8 - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ: Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών του.

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΑΡΘΡΟ 9 - ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, χωρίς ευθύνη σωματείου θα ορίζεται ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ. με βάση το άρθρο 21 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 10 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Η οικονομική οργάνωση, επιστασία και διαχείριση των αγώνων θα γίνεται από το γηπεδούχο σωματείο. Η είσοδος των φιλάθλων στους αγώνες είναι ελεύθερη – δωρεάν.

ΑΡΘΡΟ 11 - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ: Ο τρόπος ανάδειξης του Πρωταθλητή θα καταρτιστεί με συμπληρωματική προκήρυξη ανάλογα με τους Ομίλους που θα διαμορφωθούν όταν θα γίνει γνωστό ποιες και πόσες ομάδες συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

 ΑΡΘΡΟ 12 - ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Στo νικητή και τον ηττημένο του Τελικού απονέμονται Κύπελλα και από 25 μετάλλια.

 ΑΡΘΡΟ 13 - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των άλλων διεξαγόμενων αγώνων κατά τη διάρκεια του αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Οι υπεύθυνες γηπεδούχε ομάδες τιμωρούνται με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Κ.Α.Π.

 ΑΡΘΡΟ 14 - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: 1) Για όλες τις ενστάσεις που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. το χρηματικό παράβολο ορίζεται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων σε 100,00 ΕΥΡΩ. 2) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν περιοριστικά και μόνο δια τους αρχηγούς τους τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 2 του Κ.Α.Π. Για τις λοιπές ενστάσεις εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 5α του Κ.Α.Π. 3) Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή από την Πειθαρχική Επιτροπή, επιστρέφεται στο ενιστάμενο Σωματείο το 50% του παραβόλου και το υπόλοιπο 50% παραμένει στην Πειθαρχική Επιτροπή για τα έξοδα λειτουργίας της. Σε αντίθετη περίπτωση παρακρατείται το σύνολο του καταβληθέντος παραβόλου.

ΑΡΘΡΟ 15 – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα τα έχοντα από τον Νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας (άρθρο 8 του ΚΑΠ), τα οποία απαραίτητα πρέπει να διαθέτουν χλοοτάπητα.

Γηπεδούχα σωματεία με την έννοια του Κανονισμού αυτού, είναι εκείνα που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα ή στα γήπεδα άλλων ομάδων ή αρχής τα οποία όμως έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για αγώνες των Πρωταθλημάτων τους έχοντας αναλάβει και την υποχρέωση να υπάρχουν στην διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενα εγγράφως σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

Δεν επιτρέπεται η έναρξη αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού. Στην περίπτωση αυτή εφόσον δεν παρουσιαστεί γιατρός, μέχρι και 10’ λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο διαιτητής κλείνει το Φύλλο Αγώνα, αναφέροντας το γεγονός. Ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0. Εάν διεξαχθεί ο διαιτητής

παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Και σε αυτή την περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0.

Ομάδα που δηλώνει ως έδρα της γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλη ομάδα ή Αρχή πρέπει να συνοδεύει τη σχετική της δήλωση με έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής στην κυριότητα της οποίας ανήκει το γήπεδο που δηλώνει ως έδρα. Στο έγγραφο αυτό πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται, επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής, ότι επιτρέπουν την χρησιμοποίηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

ΑΡΘΡΟ 16 - ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ: Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα (άρθρο 35) και οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και της προκήρυξης αυτής. Για κάθε τι, που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία και την Προκήρυξη θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

ΑΡΘΡΟ 17 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ: Στο Πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος, αφού δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ.Κ.

 ΑΡΘΡΟ 18 - ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΑΓΩΝ: Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι επτά   (7) αλλαγές ποδοσφαιριστών, από κάθε Σωματείο.

 ΑΡΘΡΟ 19 - ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ: Για κάθε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στο Πρωτάθλημα αυτό, το διαγωνιζόμενο σωματείο που παρανομεί εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί θα χρεώνεται και με πρόστιμο 100 ΕΥΡΩ. Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας ή χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή μεγαλύτερη ή μικρότερης ηλικίας από την προκαθοριζόμενη, το χρηματικό πρόστιμο θα ανέρχεται στο ποσό των 500,00 €.

ΑΡΘΡΟ 20 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Συμμετέχουν αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2001-2002 – 2003.

ΑΡΘΡΟ 21. . Η Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων επιτρέπεται μόνο από τα Κανάλια που έχουν υπογράψει σχετική Σύμβαση με την ΕΠΣ Κυκλάδων και στα οποία τα Γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση . (άρθρο 29 του Κ.Α.Π.)

 

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares