Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 17:12

48ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου - 3ο σκέλος

Μετά από ένα συναρπαστικό τριήμερο κατά το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συγκλονιστικές μονομαχίες στα νερά του Αιγαίου, τον συναρπαστικό αγώνα όρτσα-πρίμα «Liberty Regatta» αλλά και την απονομή που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, το σημερινό φινάλε του 48ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου, δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο λαμπερό!

Το 3ο και τελευταία μπράτσο του αγώνα, ήθελε τα σκάφη να τερματίζουν  στο "Δύσβατο" το στενό μεταξύ Άνδρου και Τήνου, μια απόσταση περίπου 13 ναυτικών μιλίων. Με τους δυνατούς ανέμους, εντάσεως μεταξύ 16 και 17 ναυτικών μιλίων να είναι σύμμαχος των αθλητών, δόθηκε από το λιμάνι της Χώρας η εκκίνηση. Το Black Jack με κυβερνήτη τον Μάκη Κουρτέση, φάνηκε από την αρχή ότι ήταν διαβασμένο σε σχέση με τον καιρό και με καλύτερη στρατηγική, κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων σκαφών.

Λίγο μετά την εκκίνηση, στην τοποθεσία Θεοτόκο, είχε τοποθετηθεί μια Offset σημαδούρα, που ανάγκαζε τα σκάφη να πλεύσουν για μερικά μίλια όρτσα. Μετά το καβατζάρισμα της σημαδούρας, το Black Jack, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή προπορευόταν, είχε μια ατυχία, καθώς έσκασε το μπαλόνι, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και μέτρα. Στον αντίποδα, το Alsouma-Allianz, φάνηκε να κερδίζει έδαφος, πλανάροντας ιδανικά στα κύματα. Αυτή η υπεροχή, μεταφράστηκε και σε αριθμούς, με το Alsouma-Allianz του Λεωνίδα Πολέμη να κερδίζει το σημερινό μπράτσο και με βάση τους διορθωμένους χρόνους και τις επιδόσεις του τις προηγούμενες ημέρες να αναδεικνύεται σε μεγάλο νικητή του Andros Race 2015. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε το My Way του Θοδωρή Τσουλφά, με μία 2η και μια 3η θέση, ενώ στο τρίτο σκαλί ανέβηκε το Black Jack του Μάκη Κουρτέση, αφήνοντας στην 4η θέση το Erytos 2 Cosmote του Κώστα Μάνθου.

Στην δεύτερη κατηγορία, αυτή του ORC Club, το Bluescape κατέλαβε την 1η θέση, αφήνοντας 2ο το Thalasso και 3ο το Agapi-sv1ge.

Η αυλαία του 48ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου θα πέσει σήμερα 2 Ιουνίου στο «SS Hellas Liberty» στην Ακτή Βασιλειάδη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με τις απονομές στους αθλητές και θα ακολουθήσει cocktail party με τη συμμετοχή αθλητών, χορηγών και διοργανωτών.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares