Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:08

Με πανσέληνο στα Κουφονήσια τερμάτισε αγωνιστικά το «21st Cyclades Regatta 2015»

Με πανσέληνο στα Κουφονήσια τερμάτισε αγωνιστικά το «21st Cyclades Regatta 2015» του Ν.Ο.Τ.Κ

Με φωτοβολίδες υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κονότητας Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος και τοπικοί φορείς το πρώτο σκάφος που πέρασε την γραμμή τερματισμού του τρίτου και τελευταίου αγωνιστικού μπράτσου του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Cyclades Regatta 2015» του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας και έδεσε στο λιμάνι του νησιού. Ήταν το Jinetera του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Γιάννη Κοψιδά.

Αρκετοί κάτοικοι και τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην προβλήτα του λιμανιού του Άνω Κουφονησίου για να χειροκροτήσουν το πρώτο σκάφος που έφτασε στη 1 το μεσημέρι μετά από 20 ναυτικά μίλια πλεύσης από την γραμμή εκκίνησης στα Κατάπολα Αμοργού. Ο θεός του ανέμου με βοριοδυτικό 6 έως 7 μποφόρ βοήθησε τους λάτρεις του αθλήματος να ολοκληρώσουν την διαδρομή σε λιγότερο από 4 ώρες και όλα τα σκάφη ολοκλήρωσαν τον τερματισμό έως τις 3 το μεσημέρι.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίων «ΚΕΡΟΣ» και του ΣΤΕΚ παρέμειναν μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου σκάφους και πρόσφεραν γλυκά και ρακόμελα στους αθλητές.

Τα σκάφη που έφταναν στο λιμάνι του Κουφονησίου είχαν την δυνατότητα με την βοήθεια του Λιμεναρχείου Νάξου να δέσουν σε ολόκληρο το λιμάνι, το οποίο παραχωρήθηκε για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων με δωρεάν νερό και ρεύμα. Καθόλη την διάρκεια προσέγγισης των αγωνιζόμενων, αμέριστη ήταν η βοήθεια από την ψυχή του λιμανιού τον καπετάν Κώστα Πράσινο.

Η Δημοτική κοινότητα Κουφονησίων δεξιώθηκε τους αθλητές στη τελετή απονομής των νικητών του τρίτου σκέλους του αγώνα στο λιμάνι του νησιού και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίων «ΚΕΡΟΣ» και του ΣΤΕΚ φρόντισαν να ‘στηθεί’ ένα αποχαιρετιστήριο γλέντι που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την φιλοξενία του νησιού.

Ο πρόεδρος Αντώνης Κωβαίος απόνειμε αναμνηστικές πλακέτες στο ναρκοθηρευτικό, στο λιμεναρχείο και στον διοργανωτή όμιλο και η έφορος δημοσίων σχέσεων του Ομίλου, Κέλυ Παυλίδου ευχαρίστησε την κοινότητα και τους φορείς για την φιλοξενία του αγώνα στο νησί. Η κα Παυλίδου αναφέρερθηκε στην αμέριστη βοήθεια του συνδιοργανωτή του αγώνα, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη.

Ο ΝΟΤΚ και η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανωτής του Αγώνα καθώς και η Δημοτική κοινότητα Κουφονησίων και απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα προς όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στον αγώνα.

Ο ΝΟΤΚ και το Cyclades Regatta για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα επισκέπτεται το νησί και οι ιστιοπλόοι διασκέδασαν το βράδυ της Πέμπτης απολαμβάνοντας κερασμένο ποτό στο μπάρ «ΜΥΛΟΣ» και η παραμονή των αθλητών στον παράδεισο των Κυκλάδων άρχισε με σύμμαχο την πανσέληνο του Ιούλη!!!

Το αγωνιστικό τμήμα του αγώνα ολοκληρώθηκε στο Κουφονήσι μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να ακυρώσει το τελευταίο αγωνιστικό μπράτσιο πρός Σίφνο που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο 4 Ιουλίου αλλά οι εκδηλώσεις και τα happenings στον επίγειο παράδεισο των Κουφονησίων συνεχίζονται. Το πρωί της Παρασκευής μοιράστηκε πάγος σε όλα τα σκάφη και από τη 1 το μεσημέρι, πουλμανάκια του «ΦΑΝΟΣ beach bar» μετέφεραν τους αθλητές στην καταγάλανη παραλία του Φανού για πάρτι με μπάνιο, μουσική και κερασμένη μπύρα «ΝΗΣΟΣ».

Το βράδυ είναι προγραμματισμένο αποχαιρετιστήριο πάρτι με χορό και κερασμένη μπύρα «εΖα» στο club «ΕΝ ΠΛΩ».

Οι νικητές της Ιστιοδρομίας Κατάπολα Αμοργού –Κουφονήσι είναι :

1ος IRC : A 35

1ος ORCi 1 : ERYTOS II - COSMOTE

1ος ORCi 2 : AEOLUS II - MOTHERCARE

1ος ORC club 1 : ALTER EGO

1ος ORC club 2 : AFRODITI - SOLARIS

1ος ORC club 3: ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

1ος ORC club Non Spinnaker: DECISION

Οι νικητές του CYCLADES REGATTA του ΝΟΤΚ είναι :

1ος IRC : A 35 ΝΟΕ (Απειρανθίτης Γιάννης)

1ος ORCi 1 : ERYTOS II - COSMOTE

1ος ORCi 2 : AEOLUS II - MOTHERCARE

1ος ORC club 1 : ECHIONAS

1ος ORC club 2 : FILIRA

1ος ORC club 3: ARGONAUTIS II

1ος ORC club Non Spinnaker: ALEXANDROS

Το CYCLADES REGATTA 2015 διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τελείται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α, του Ε.Ο.Τ, των ΕΛΤΑ με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.

Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το skipper on deck.

Χορηγοί του αγώνα η YAMAHA, η LOWRANCE, η Jaquar Land Rover και η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.

Τον αγώνα συνοδεύει το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού σώματος της 6ης ΠΕΔΙΛΣ..

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares